Paper Mario: The Thousand-Year Door (2024)

Alternatieve titel: Paper Mario RPG

Nintendo Switch

Ontwikkeld door Intelligent Systems

Het verhaal gaat over de broers Mario en Luigi die op een dag een brief ontvangen van Princess Peach. Peach is op vakantie in Rogueport en laat weten dat ze een geheime schatkaart heeft gevonden. Ze nodigt Mario uit om langs te komen en het raadsel achter de mysterieuze kaart op te lossen. Aangekomen in Rogueport blijkt Princess Peach verdwenen te zijn. Mario moet nu op zoek gaan naar de prinses, maar tegelijkertijd ook het mysterie rondom de "duizendjarige deur" ontcijferen.

geplaatst:
Ben 'm alweer aan het doorspelen. Blijft een fijn spel dit. Hier en daar wel een luie remake. Als je dan toch bezig bent, kun je bepaalde zaken wel wat optimaliseren lijkt me. (Dat gedoe met die Punies bijvoorbeeld werkt nog steeds voor geen meter, gameplay technisch. ook het vele backtracken is nog altijd aanwezig).

geplaatst:
Vanwaar nu toch apart dan?

geplaatst:
Idd beetje nonsens, zal deze dan ook niet becijferen.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:
Vanwaar nu toch apart dan?

Verzoek gekregen, is beoordeeld, conclusie is dat t krap an als remake door kan!

geplaatst:
Van wie kwam dat verzoek dan?

Confusie schreef:
Van wie kwam dat verzoek dan?

Moi.

Je beoordeeld nu in mijn ogen een andere game dan 20 jaar terug. Zelfde als met The last of us 1 remake.

Ok.

geplaatst:
Vandaag uitgespeeld en wat een feest. Fijne remake en leuk om weer eens te doorlopen. Al met al niet heel uitdagend op een paar battles na.

Toch dik 50 uur op de teller en nagenoeg 100% uitgespeeld.
Blijft naar mijn mening wel de beste Paper Mario!

avatar van Princess Piranha
geplaatst:
Heb zelf al een rijtje aan games die ik wil spelen en aangezien ik het origineel nog hier in de kast heb liggen, sla ik deze remake even over.

Maar ik ben wel echt héél blij dat meer mensen nu kennis kunnen maken met dit pareltje! En vooral dat het nogsteeds staat als een huis, ookal heeft het een visuele opknapbeurt gehad natuurlijk.

geplaatst:
Ik heb de game ook in huis, maar begin er pas over een tijdje aan, als ik vakantie heb.

Princess Piranha schreef:

Met het origineel in huis hoef je deze zeker niet te halen nee. Ik heb zelfs de muziek van het origineel alweer aangezet in deze remake, voor de extra nostalgische gevoelens.

-marco- schreef:
Idd beetje nonsens, zal deze dan ook niet becijferen.

Het is nonsens dat jij dit spel niet becijferd...
Er zijn nog maar 2 stemmen hier!.

Banjo schreef:

Het is nonsens dat jij dit spel niet becijferd...
Er zijn nog maar maar stemmen.

Heb hem al becijferd en de game is niet anders dan dat ie in 2004 was

Goh wat een nieuw laagje verf al niet doet! het ziet er nu fantastisch uit. En na 20 jaar weet ik echt niet meer hoe het verhaal precies allemaal verliep (een enkeling hier wel..). Nee dit word een leuk avontuur met veel humor er in. Dit spel pakt me gelijk en is ook een ideaal om deze donkere dagen door te komen.

Banjo schreef:

Leuke game ja. In mijn zomervakantie mee gestart op vakantie met de Switch. Moet de game weer eens op gaan pakken, maar er komt elke keer wat tussendoor. Het is ook geen korte game.