Life Is Strange: Double Exposure (2024)

1 stem

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Adventure

Ontwikkeld door Deck Nine
Uitgegeven door Square Enix

Max Caulfield, de huisfotograaf van de prestigieuze Caledon University, stuit in de sneeuw op het stoffelijk overschot van haar vriendin Safi. Vermoord. Om haar te redden, probeert Max de tijd terug te spoelen – een kracht die ze al jaren niet heeft gebruikt. Maar in plaats daarvan opent ze een doorgang naar een parallelle tijdlijn waarin Safi nog leeft, maar in groot gevaar verkeert! Max beseft dat de moordenaar snel zal toeslaan – in beide versies van de werkelijkheid. Haar nieuwe kracht stelt haar in staat om tussen twee tijdlijnen te pendelen, maar kan Max daarmee dezelfde moord oplossen en voorkomen?

Manny Calavera schreef:
Ik wist trouwens niks van DLC. Er is dus al DLC te koop met een extra chapter? Wat schandalig zeg.

Die je EIGENLIJK gespeeld MOET HEBBEN. Dus...hier is 3/4 spel. De rest mag je extra kopen. Dan wacht ik wel tot de hele smak de sales ingaat als een gold edition.

Wat ik wel kan doen aangezien ik het vorige deel nog moet doen en niet zo lang geleden via de Humble Choice heb ontvangen. Die bundel blijf op maandelijkse basis wel een uitstekende manier om voor een 10tje veel 'moet ik, had ik en wou ik's' te score moet ik zeggen.

avatar van legian
Fonzzz002 schreef:
Ik had liever gehad dat ze één einde aanwezen als canon einde, of een gaaf verhaal bedachten waarin beiden eindes uitgewerkt werden, ipv waar ze nu mee kwamen.

Ze durven dus geen keuze te maken, jammer maar wel een beetje verwacht. Het lijkt er toch steeds meer op dat ze gewoon niet met Max verder hadden moeten gaan.
Deze gaat op de whislist voor een stevige sale dan maar.

Sinner schreef:

Vervelend is dat ja. True Colors had ook DLC, maar dan als prequel-chapter. Die kon je prima skippen. Maar het wordt wel wat anders als je DLC nodig hebt om het hoofdverhaal compleet te krijgen.

Dit soort dingen zorgen er wel voor dat ik nog maar zelden games op day 1 ga kopen. Of het werkt niet of het is niet compleet.

legian schreef:

Deze gaat op de whislist voor een stevige sale dan maar.

Ze hebben Max gewoon genomen omdat ze commercieel aantrekkelijk is. Iedere LiS fan heeft Max in hun hart zitten, dus een deel 2 met haar verkoopt. Maar als je dan weer niks doet met de gebeurtenissen uit deel 1 dan heeft het inderdaad weinig zin gehad.

Ik ga de game wel spelen, maar zeker niet full priced.

Manny Calavera schreef:

Hm. Moet ik later in de maand eens kijken of True Colors bij mij wel of niet de DLC inbegrepen is. Had ik dus ook geen idee van.

Voor mij overigens hetzelfde. Als je al een redelijke som neerteld voor een game zou het aardig zijn als hier de grootste bugs uitgehaald zijn en tenminste het verhaal af is - ipv meteen 20e extra aan te willen rekenen. Ik maak hier en daar wel eens een uitzondering maar in de meeste gevallen ben ik toch vrij afwachtend.

Overigens...dat allemaal terzijde is dit voor mij de minst interessante uit de reeks. En dat is net omdat ze het personage Max terugbrengen en de gebeurtenissen uit eerder deel dan ook 'negeren' om het zo maar te noemen. Ik had liever weer een ander karakter met een eigen verhaal.

Oplossing hier was imo geweest als ze de speler aan het begin een paar belangrijke keuzes in de vorm van een storybook hadden laten maken (eg zoals in Mass Effect 2 op de PS of Dragon Age Inquisition) waar ze zelf de status quo van Max, de relaties en de wereld hadden kunnen vastleggen naar gelang hun eigen ervaringen in deel 1.

Nou heb ik niet het verstand om te zeggen hoeveel werk dit is - maar aangezien we het hier niet hebben over een vrij grote openworld RPG of Action RPG moet dit toch eigenlijk doenbaar zijn geweest. Maar ok - ik speel hem wel ooit. Het is niet alsof er intussen niets te spelen is.

avatar van Banjo
geplaatst:
legian schreef:
voor een stevige sale dan maar.

Als je hem voor de Switch zoekt dan is dit misschien wel wat voor je...

Life is Strange: Double Exposure - Nintendo Switch |
Games | bol