Assassin's Creed Shadows (2025)
Macintosh / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft
Japan, 1579 – Het land is op een wreed pad richting eenwording gedreven door de ijzeren wil van Daimyo Oda Nobunaga. De onrust groeit naarmate er nieuwe coalities verschijnen en corrupte buitenlanders het land infiltreren. Na de brute invasie van de vredige provincie Iga begint een jonge shinobi aan een reis om een onmogelijke belofte waar te maken, terwijl een legendarische samoerai een nieuw doel vindt in de confrontatie met de demonen uit zijn verleden. In Assassin's Creed Shadows beleef je de met elkaar verweven verhalen van Naoe, een bedreven shinobi Assassin uit de provincie Iga, en Yasuke, de krachtige Afrikaanse samoerai uit de historische legende. Tegen de achtergrond van de turbulente late Sengoku-periode zal dit opmerkelijke duo hun gemeenschappelijke lot ontdekken terwijl ze een nieuw tijdperk voor Japan inluiden. Van chaos naar doel, van duisternis naar licht. Een nieuwe geloofsbelijdenis verrijst boven Japan.
(En neen. FPS e.d maakt me nog altijd niet uit. Zolang die maar niet teveel dropped bvb).
Maar krijg zo wel de zin om Origins of Valhalla op te pakken. Hoewel die nog niet aan de beurt zijn.
Prologue ook voltooid inmiddels, speel verder ook in immersive mode, zodat elke nationaliteit in de eigen taal spreekt. Als AC liefhebber ga ik me hier weer goed mee vermaken, ziet er weer geweldig uit en speelt hele dikke prima.
Zal ongetwijfeld nog eens aan bod komen ergens down the line.
Standaard was het zo wazig en onstabiel qua framerate.
Zelfs in 1080p, RTX 4060 op de snelle msi curved monitor.
Dankzij Gamerant loopt het nu ineens 60/75+fps op mijn/onze pc.
Had zelf een key voor pc ubisoft connect en xbox series aangeschaft vanwege ik niet alleen de pc gebruik.
Maar wat wel mooi is, is dat ik verder kan gaan op de xbox met dezelfde cloud save en ubisoft account.
De achievements neemt ie ook gelijk over naar de xbox.
Vind de game overigens erg goed. Het voelt bijna Ghost of Tsushima-ish.
Krijg bij vlagen ook wat Tenchu vibes. Een psx era stealth serie van hoog niveau.
Voor de pc gebruikers: Assassins Creed Shadows: How To Fix Low FPS On PC (Best Settings)
Standaard was het zo wazig en onstabiel qua framerate.
Zelfs in 1080p, RTX 4060 op de snelle msi curved monitor.
Dankzij Gamerant loopt het nu ineens 60/75+fps op mijn/onze pc.
Game doet echt wel een aantal dingen goed, maar in de dop is het gewoon weer een AC game in een Japans jasje. Dus weinig variatie en repetitief. Combat is ook niet optimaal.
Het is bijna knap te noemen, hoe weinig Ubisoft heeft geïnnoveerd in de afgelopen 18 jaar.
De Japanse sfeer, sound en weeromstandigheden vind ik wel erg mooi gedaan. De game ziet er ook werkelijk prachtig uit ( Ps5 Pro )
AC is gewoon een makkelijke en best vermakelijke snack tussendoor. Dus ga hier nog wel even wat uurtjes in rondlopen.

Oh, en al snel geswitcht naar Guided exploration en Guaranteed Assassination op ON. Beide wmb musts om de ervaring leuk(er) te maken.
Interessante vergelijkingsvideo van gameranx.
Toch wel ff 1 groot punt van kritiek als het ware. Welke klapmongool heeft in godsnaam die world map bedacht? Objectives worden heel slecht aangegeven en je hebt een soort van onderzoekknop dat je eerst moet gaan onderzoeken waar de guys zijn die je moet omleggen en dan pas verschijnen ze op de map, heel gedoe allemaal met als gevolg dat je als een kip zonder kop rondloopt heel de tijd. Niks mis met een beetje zelf de zaken uitzoeken als het ware maar dit is echt een onduidelijke toestand.
Zet Guided exploration aan in de gameplay opties

Ja ben ook wel wat klaar met die scouts na 35 uur, als je vanaf het begin af aan met die optie speelt dan kan je wel 1 chievo/trophy missen trouwens. Maar die chievo heb ik inmiddels al lang dus wellicht toch maar overstag en eens die guided exploration aanzetten. Guaranteed Assassination paar dagen terug ook aangezet, want sneaky en geruisloos als een echte assassin bij een baas kunnen komen moet beloond worden met een instant kill mijn inziens. Dat ze het standaard nu zo doen dat je slecht een chunk van hun health afpakt na een 'stealth-attack' en dan alsnog vol in de fight modus moet is suf.
Sluit mij aan bij de kritische punten genoemd door TonyTHorror
De game is met name heel erg slordig in zijn afwerking. Heel, heel erg repetitief. Weinig boeiende side missies etc etc
Gewoon een AC in een Japans jasje.
Het is dat ik niks anders te gamen had, als dat wel zo was, had ik deze waarschijnlijk niet uitgespeeld.
Uitgespeeld met 72 uur op de teller. Matige game als je het mij vraagt en ben wel weer even klaar met AC de komende jaren.
Gewoon een AC in een Japans jasje.
In de main story nog wel de moeite waard?
Bij AC is het jammer genoeg toch vaak een checlistje afwerken in een mooi bedachte wereld.
Ligt ook in mijn planning. Ben nu bezig met Ghost of Tsushima (topgame) en ik ga het vervolg Yotei ook zeker spelen. Shadows misschien ooit, maar niet op de korte termijn. Het kwam al vermoeiend op me over.
Gewoon een AC in een Japans jasje.
Nu is er een workaround door de NPC al kruipend naar de locatie te duwen waar die gespawned had moeten zijn, maar dat kost je 3 uur van je leven. Meh dat wordt wachten op een patch, bummer
Verhaal is een simpele revenge story met een paar leuke boss fights ook al ben je dan al zo overpowered dat het allemaal niet echt moeilijk is. Rest mij nog een paar laatste achievements, wat neerkomt op wat collectibles. Voor nu weer gewoon een 4*, op naar de volgende.