Ik kan alvast zeggen dat ik een hele goeie keuze gemaakt heb met Beginner. En ja je kunt dus niet halverwege de moeilijkheid aanpassen he. Die is in steen gegraveerd. Lekker oneindig saven is echt niet erg. En extra ammo ook niet. Want wat is dit spel gigantisch. Ik durf wel te zeggen stukken groter dan Resident Evil 1. En ook echt wel moeilijker voor mij persoonlijk hoewel sommigen dit anders ervaren.
Het is ook zo episch opgezet dat ik denk hoe kan iemand dit binnen 20 uur voltooien? Zo'n speedrun is als je een heel goed geheugen hebt te doen I guess. Ben nu alweer een heel stuk voorbij die Pub maar je bent echt heel lang bezig met dit soort grote gebieden. En je kunt nog steeds een gruwelijke dood sterven zodat je bepaalde segmentjes overnieuw mag doen. Iig blij dat ik nu ergens anders, in de Metro, een Sub Machine Gun gevonden heb want kennelijk heb ik die tot 2x toe laten liggen ergens in het begin van het spel. Zelfde geldt voor shotgun, je kunt daar verschillende varianten van vinden.
Oh ja wat het eentonige uiterlijk betreft (grijzig, bruinig): als je dit gaat spelen valt het super mee het is veel kleurrijker dan je denkt. Cutscenes zijn wat houterig, met slechte lip sync en je komt spelfoutjes tegen. Boeit allemaal niet zo, echt wel een volwaardig spel gewoon alleen al door de enorme hoeveelheid content. Maar vergis je dus niet in de moeilijkheid. Als je Experienced kiest, zeker wel te doen hoor maar leer dan zsm om:
-te kicken als een zombie dichtbij komt terwijl je het pistool hebt;
-te herladen tijdens het achteruit teruglopen;
-snel omkeren (je kunt met 1 knop een 180 graden draai doen) en wegrennen danwel een deur inlopen zodat je weer alle tijd hebt om te herladen;
-om zombies of latere Tyrant (zie RE 2) achtige vijanden heen te rennen om gevecht te vermijden;
-de zombies worden niet respawned maar kunnen je ammo opeten...het helpt vaak genoeg goed je mes te gebruiken as een zombie eenmaal ligt...als er een plas bloed ligt dan komt hij niet meer terug;
-superzuinig te zijn met healing en floppies;
-ALLES maar dan ook alles proberen te vinden door de actieknop overal waar je tegenaan loopt te proberen.
En je bent dus op Experienced echt nog veel langer bezig omdat je vaker doodgaat en meer overnieuw moet doen met het nodige gevloek over gebeten worden terwijl je aan het kloten was met tank controls en de nodige voortgang verliest...mocht ik het spel nogmaals doen zal ik zeker Experienced willen spelen. Misschien doe ik dat met de andere modus, spelen met die griet, ben nu nog met Liam bezig. Dit spel heeft zich al makkelijk terugverdiend dus.
Er zit ook wel duivelse rotgeintjes in. Zo zijn er zombies met gasflessen. Je kunt daartegen je mes gebruiken en hun slangetjes doorsnijden. Maar dan...boem! Dood. Zelfs als je eerst een andere kamer inrent, hoe debiel is dat.
Puzzels zijn voor mij echt hit or miss ik vind ze net iets te vaak maar bloedirritant en niet altijd logisch. Maar als je zelf iets oplost zonder trial and error is dat gevoel onweerstaanbaar.