Age of Empires II: The Age of Kings (1999)

Alternatieve titels: Age of Empires II: HD Edition | Age of Empires II: Definitive Edition

PC / Macintosh / PlayStation 2 / Xbox One / Xbox Series X/S / PlayStation 5
Strategy
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Ensemble, Hidden Path, Forgotten Empires, Tantalus en Wicked Witch
Uitgegeven door Microsoft, MacSoft en Konami

In Age of Empires II: The Age of Kings is het de bedoeling als speler een civilisatie te ontwikkelen van in het begin van de duistere middeleeuwen tot aan het begin van de renaissance. Dit doel moet bereikt worden door middel van superieure militaire kracht, economisch overheersing, technologische ontwikkeling en/of handel en diplomatie.

avatar van Freestyle
Dit vind ik tot op heden één van de beste, zoniet de beste, RTS die ik heb gespeeld. Dit is wellicht ook het spel wat ik het meest heb gespeeld, want ik had enorm veel tijd gestoken in het maken van mijn eigen mappen (steden etc). De single player speelde ik eigenlijk niet. Ik beoordeel dit spel trouwens wel met de expansion inbegrepen.

Mooi vervolg. Grafisch een stuk beter en de gameplay is behoorlijk uitgediept. Ik miste alleen wel de sfeer van Age 1, ik weet niet precies waarom.

avatar van robindapobin
Helaas kan ik deze game niet meer spelen op mijn pc (windows7) ook niet als ik compatibiliteit aanpas..