Lost Judgment: The Kaito Files (2022)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Deze uitbreiding laat je spelen met de spierbundel van Yagami Detective Agency. Masaharu Kaito neemt een zaak aan die terug leidt naar zijn verleden. Na de gebeurtenissen uit Lost Judgment gaat Kaito op zoek naar zijn oude vlam Mikiko samen met een tiener die beweert hun zoon te zijn.

Dit is echt een van de beste DLC's die ik heb gespeeld. Het is krachtig en kort met alleen een focus op de main story. Een van de bijpersonages van de main game wordt hier flink uitgediept en het zorgt ervoor dat er een heel tof persoonlijk verhaal uit voort is gekomen. Ook is het wel eens fijn dat het verhaal niet verzand in 1 of ander complot tussen verschillende overheidsinstanties, maar dat het verhaal persoonlijk blijft.

Het is qua verhaal een van de sterkste uit de yakuza reeks. Waarschijnlijk ook omdat het in een uur of 8 uitgespeeld is.

De vechtstijlen van Kaito voelen ook goed aan waardoor het knokken krachtig en impactvol aanvoelt, dat past ook wel bij het personage.

DLC zoals DLC moet zijn. Uitdieping van personages, nieuw verhaal, strak gedirigeerd. Mooi man.