richiedoom schreef:
Ondertussen zijn we alweer 2 maanden verder na release, en heb ik zelf al 145 uur in deze game zitten. Ik merk dat er weinig aandacht op deze site is voor deze game, en dat vind ik jammer. Zeker, KCD2 is niet voor een brede doelgroep, maar wat een magnifieke RPG is dit toch. Ik blijf mijn best doen om deze game te promoten (nee, ik krijg er geen geld voor van Warhorse), maar ook in mijn eigen vriendenkring wil niemand zich aan deze game wagen. Want: er zitten geen draken in, de game is te groot, ik wil niet om de haverklap in bad, eten, slapen enz enz enz. Natuurlijk, het moet je liggen, maar ik hoop dat steeds meer mensen deze game een kans geven. Een studio als Warhorse, die echt met liefde en passie aan hun game werken, moeten we koesteren. Zie dit zeker niet als een aanval van mij, maar ik ben echt waanzinnig enthousiast over deze game, deze franchise en deze ontwikkelaar.
Maar goed, 145 uur dus, en ik ben nog steeds niet bij het einde! Ik probeer elke side quest en activity in de game te doen en alles op de kaarten te ontdekken. De game is immens groot, maar het blijft me in haar greep houden. Het hoofdverhaal is zeer boeiend maar het merendeel van de side quests mag er ook zeker zijn. Maar ook gewoon het ronddwalen in 1 van de 2 grote maps is een feestje. Een beetje jagen, potions craften, zwaarden smeden, bandieten om zeep helpen, NPC's volgen in hun dagelijkse bezigheden, ik raak helemaal ondergedompeld in deze prachtige Middeleeuwse wereld.
Ik kan nu wel voor 99% zeker zeggen dat deze game op 1 komt in mijn top 10 lijstje. 5 sterretjes van mij alvast.
Heb je toevallig input omtrent verbeteringen/tekortkomingen ten opzichte van het eerste deel? Ikzelf heb zeker interesse in deze, maar het eerste deel wist me niet helemaal vast te grijpen. Ik miste hier een beetje de 'Oemph' factor. Vandaar dat ik wat zou willen weten wat deze beter/slechter doet, zodat ik wat kan uitkijken of ik deze in de nabije toekomst binnenhaal of niet