Yasha: Legends of the Demon Blade (2024)

Alternatieve titel: Bǎi Jiàn Tǎo Yāo Chuán Qǐ Tán

1 stem

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / RPG

Ontwikkeld door 7QUARK
Uitgegeven door 7QUARK en Game Source

Versla kwaadaardige krachten in deze Japans geïnspireerde roguelite-wereld! Word een meester van de Demon Blades en vecht tegen zwermen demonen in een fantasierijk dat zich afspeelt in de Edo-periode. Tijdens elke reis zal je de verborgen waarheden onthullen die verborgen liggen in moeilijke tijden.

Oh. Weer een Roguelite. Ik hoor het al. Zeker na het uitstekende Ravenswatch en Turtles Splintered Fate en het in het verschiet liggende Hades II zou je bijna denken dat ik wel even genoeg zou hebben van dit genre.

En dan dropt Yasha Legends of the Demon Blade en denk je...verdorie dit ziet er leuk uit! Dus...idd een Roguelite, drie verschillende karakters met hun eigen storyline (blijkbaar), erg knappe graphics (Japanse folklore hadden we nog niet in dit genre denk ik) en blijkbaar een fysieke release op de Switch.

Mocht ik alles willen kopen wat ik wil zou mei op een regelrechte catastrophe uitdraaien. (Maar! Dit spel is wel weer in midrange - 30 tot 35 euro. Nette prijs!).

Meer als het (ongetwijfeld) in huis haal. (Pre-order geplaatst. Is voor begin augustus. Fysiek. 29.99).

Oh...zoals zo vaak is er wel een demo van op Steam! Valt me wel weer mee.

avatar van Banjo
ik heb hem besteld Sinner en alleen omdat ik de voorkant en de prijs van €25 mooi vind. En ik verwacht toch een leuke game met hack and slash? ik heb geen idee.

Banjo schreef:

Nog niet veel tijd ingestoken, maar ik vind het een aardige hack & slash / roguelike. Grafisch ziet het er allemaal prima uit, het speelt lekker en alle drie de personages verschillen voldoende van elkaar (en hebben hun eigen 'verhaaltje') om het leuk te houden en zeker aan die prijs ja.

Ik heb er ook een paar uur ingestopt en het speelt lekker weg. Grafisch is het in orde, wat me tegenvalt is dat de eerste paar stages erg makkelijk zijn en je dan direct een erg moeilijke boss-fight tegenkomt die je vermoed ik niet direct kunt winnen. Of tenminste niet met mijn skills. Dus is het deze paar stage erg vaak herhalen om je wapen en andere stats te verbeteren wat snel verveling in de hand werkt.

Ok, net 1 run gehaald. Wat uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk blijkt te zijn na een beetje permanent geleveled te zijn. Maar dan heb je blijkbaar 1 chapter van 1 karakter gedaan, en pas na drie volledige runs speel je een karakter-arc uit. Nou ja, dan wordt het wel erg veel herhaling. Maar goed, even kan ik het nog wel aan, vooral omwille van de snelle gevechten en lage moeilijkheidsgraad.

Overigens grappig maar ik kwam Towa and the Guardians of the Sacred Tree tegen op youtube. Zelfde genre. Esthetisch vergelijkbaar (tot de eerste grote baas toe!) - maar zelfs nog een stukje knapper grafisch.