Earthion (2025)

Alternatieve titel: Āshion

1 stem

Sega Mega Drive/Genesis / Arcade / Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Ancient, Yuzo Koshiro en Bitwave
Uitgegeven door Ancient, Limited Run, exA-Arcadia, Superdeluxe en Clear River

Earthion is een 2D horizontaal scrollende shoot 'em up. Bestuur een vliegtuig terwijl je afrekent met vijanden waaronder levelbazen. De game wordt ondersteund door een soundtrack van componist Yuzo Koshiro.

Gave horizontale shmup! Wat ze hier uit de mega-drive toveren (zonder geheugen beperking) is extra-vagant!

avatar van mrdig
Oh ja deze heb ik dit jaar ook nog gespeeld (op de PC dan) en vergeten in mijn eindejaarslijstje. Deze hoop ik volgend jaar nog ergens fysiek op de MegaDrive te kunnen scoren. Hele gave shmup!

Leuk. Ook op mijn wishlist gooien. Wel op de Switch. Ik vind het vaak uitzonderlijk wat er nog uitgebracht word op retro-platforms als Megadrive of Amiga door getalenteerde programmeurs en vind het altijd fijn om die dingen ook daadwerkelijk te kunnen spelen. Zij het dan op een ander systeem.