menu

Brothers in Arms: Road to Hill 30 (2005)

mijn stem
3,45 (95)
95 stemmen

Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / Xbox
Shooter
single player / online

Ontwikkeld door Gearbox
Uitgegeven door Ubisoft

Als sergeant Matt Baker maak je deel uit van Operatie Chicago in de Tweede Wereldoorlog. Op 6 juni 1944 land je met de parachute aan de Franse kust in Normandië. Daar begint je eerste missie en er zullen er nog veel volgen.

zoeken in:
2,5
Viel me tegen. Graphics ook voor die tijd matig. Maps niet goed uitgedacht, althans de muurtjes en hekjes. Historie er achter leuk en mooi. Aimen vond ik maar zozo. Teamgedoe ook wel OK, maar ik vond de AI van het team niet je van het. Of ze bleven te ver achter ook al wou ik "surpressing fire" of ze liepen zichzelf dood. 2.5*

avatar van Tha Luz
4,0
[quote]bokhove2 schreef:
Viel me tegen. Graphics ook voor die tijd matig.Maps niet goed uitgedacht, althans de muurtjes en hekjes. quote]

De graphics van toendertijd waren juist het beste samen met cod2 dus ik weet niet wat je zeurt.Maps zijn juist goed uitgedacht zodat je wel MOET flanken..

2,5
[quote]Tha Luz schreef:
(quote)

Een jaar ervoor kwam Half-life 2 volgens mij al uit. Dan is dit gewoon niet goed. Over COD2 heb ik het niet gehad, maar COD1 vind ik al soepeler lopen. Een map met muurtjes hoort niet af te dwingen dat ik flank, maar de onmogelijkheid van de objective als je het NIET doet.

avatar van Tha Luz
4,0
Half life 2 heeft ongeveer dezelfde graphics als dit deel.En half life2 is ook een totaal andere game.Ja maar het dwingt het toch af en voor de tactische speler is dit een top spel.Aangezien jij half life 2 en cod1 noemt ben jij dat blijkbaar minder.

avatar van jellecomicgek72
2,5
deze game kon me toendertijd niet echt boeien. Vreselijk matige graphics en de gameplay werkte kut en dan dat schieten met dat richten??? Had dit spel toen meteen omgerolen voor call of duty 3.
Dat bleek dus een goede aankoop te zijn.

avatar van Tha Luz
4,0
Smaken verschillen,dit spel heeft echter veel meer te bieden dan CoD3 die trouwens een vreselijke miskoop voor mij was.
Meer vrijheid,heel erg goede AI mooie beelden,nagemaakt op echte dingen.Band met je team,en dat richten waar jij zo een moeite me hebt,heet realisme.Het went na ongeveer 3uurtjes..

avatar van jellecomicgek72
2,5
Tha Luz schreef:
Smaken verschillen,dit spel heeft echter veel meer te bieden dan CoD3 die trouwens een vreselijke miskoop voor mij was.
Meer vrijheid,heel erg goede AI mooie beelden,nagemaakt op echte dingen.Band met je team,en dat richten waar jij zo een moeite me hebt,heet realisme.Het went na ongeveer 3uurtjes..


ooooo 3 uur???
volgens mij had ik na twééénhalfuur de handdoek in de ring gegooid

avatar van Tha Luz
4,0
Dan heb je de game niet een goede kans gegeven ik vond hem eerst ook niks maar na een tijdje is het hartstikke leuk.

avatar van andnino
4,5
jellecomicgek72 schreef:
Had dit spel toen meteen omgerolen voor call of duty 3.

Dat bleek dus een goede aankoop te zijn.

Epic Fail²

avatar van Tha Luz
4,0
haha inderdaad.

avatar van jellecomicgek72
2,5
wat is een epic Fail2 in godsnaam????

avatar van andnino
4,5
Een epic fail in het kwadraat.

Nu weer ontopic; vraag zulk soort dingen via PM, dan kan men hier gewoon over het spel praten.

avatar van Tha Luz
4,0
jellecomicgek72 schreef:
wat is een epic Fail2 in godsnaam????


Een enorme fout

avatar van andnino
4,5
Dit soort dingen via PM

psst mods...

avatar van jellecomicgek72
2,5
Tha Luz schreef:
(quote)


Een enorme fout


Oke lol

avatar van andnino
4,5
Dit soort dingen via PM!!!

avatar van final fantasy
4,5
Ik vond dit spel juist sowieso net zo goed als call of duty
ik hou wel van die strategische shooters terwijl call of duty juist meer echt een shooter is

avatar van RSgame91
3,5
In het begin dacht ik, erg mooi spel. Graphics kunnen beter, maar de gameplay is geweldig.
Maar op een gegeven moment werd het zoveel van hetzefde. Je mannen laat je schieten, jij loopt er omheen en schiet de vijand neer
Omdat het bij deze nog aardig vernieuwend was een 3.5*

avatar van Tha Luz
4,0
Steeds hetzelfde? Ik mag hopen dat je dat dan bij alle shooters zo vind want bij Call of Duty enzv zit nog minder afwisseling.

avatar van kaholiic
3,5
Oké, heb er nu ongeveer 2 uurtjes op zitten. Schrijf over een paar dagen wel een review. Laat ik beginnen..Ik ben vrij verrast, het is prima game met zeer leuke en meeslepend verhaal. Daarbij voelt het echt en ziet het er ook prima uit.

Grootste minpunt tot nu toe. Je bent vanaf je 3de missie met ze drieën. Jij bent de leider, dus jij moet de opdrachten geven. Het gaat allemaal vrij onhandig en daarbij is het ook nog als je fout maalt dat je "vrienden" vrij snel dood gaan. Het mikken van de muis is moeilijk omdat je precies in het stukje moet klikken waar je hulpelingen moeten schieten of waar ze moeten dekking zoeken. Met schieten gaat dit nog goed, maar met het dekking zoeken..Je kan niet ver klikken dus je kan ze niet goed besturen. Daardoor gaat het allemaal wat stroef en gaan ze snel dood. En als ze dood gaan, heb je bijna geen kans meer van slagen. Ik heb het wel een keertje gehaald maar dat was aan het eind van de level.

Dus verder prima game met een soms iets te stroeve gameplay.

avatar van ewalk
3,5
Ik ben laatst naar Normandie geweest en ben op een paar plaatsen geweest die ook in het spel voorkomen. Zoals Purple heart lane en Dead man's corner. De eerste plek stond toen onder water en de tweede plek is gewoon intact en het huis is nu een museum. Verder St. Come du Mont, Carentan, etc.Indrukwekkend allemaal en alhoewel ik geen superfan ben van de game toch een knap staaljte werk van de makers! Petje af hoe ze de locaties hebben verwerkt in de game!

avatar van kaholiic
3,5
{Review}

Bijna uitgespeeld.

Mijn vader is eigenaar van een 2de hands winkel. Hij sorteert vaak en kwam een paar games tegen. Deze game was één van hen. Na ''uren'' zwoegen over welke game ik als eerste zou spelen, heb ik deze maar gekozen. Omdat deze bloed had op een plaatje die rechtsonder op de achterkant van de hoes stond. Na deze moeilijke keuze ben ik begonnen met een oorlog spel. Ik ben geen groot fan van oorlogs spellen, maar alles moet voor de eerste keer gebeuren.

Het doel van het spel is zo tactisch mogelijk bezig zijn. Je moet plannen hebben, anders ga je dood. Eigenlijk is dit niet waar. Ben alleen de eerste 2 level tactisch bezig geweest. Hierna ben ik gewoon op de Rambo toer gegaan en heb ik zoveel mogelijk Duitsers probeert te vermoorden. Met een speciale tik op de knop kan je zien waar de duitsers zijn en kan je deze misleiden. Maar ik heb deze knop om (eerlijk te zijn) nooit gebruikt. Dit is omdat je je eigen route gewoon kan uitstippelen zonder deze plattegrond te gebruiken.

Het spel laadt vrij snel, geen lange storende pauzes die je flink kunnen irriteren. Nee, dit spel heeft geen problemen met laadtijden. Ze zijn niet langer dan een half minuutje en met een leuk deuntje op de achtergrond verzacht dit alleen maar.

De besturing is eigenlijk één van de mindere dingen. Niet de besturing van je eigen poppetje, maar het besturen van je team is uitermate irritant. Vooral wanneer je 2 teams onder je hoede hebt. 2 Teams die eigenlijk helemaal niet zo verschillende zijn en daardoor wordt het allemaal alleen maar vervelender. Waarom moet je 2 teams die moeilijk bestuurbaar zijn hebben als ze toch het zelfde zijn. Het switchen van teams en opdrachten geven is erg moeilijk. En het probleem is dat je team vrij snel dood gaat en als ze dood zijn ga jij waarschijnlijk ook dood. Je kan ze laten volgen, ze ergens heen sturen en ze ergens laten schieten. Het schieten gaat nog wel, maar het dekking zoeken is zeer irritant. Je stuurt ze verkeerd en BANG, ze zijn dood. Alweer..’

Als ze te vaak dood gaan dan komt er een heel spontaan en sympathiek bericht op je scherm:
War isn't fair, a game should be.
En dan kan je je team weer tot leven brengen of healen. Dat maakt veel goed. En geeft je je een glimlach op je gezicht.

Nu zijn de omgevingen vrij eentonig, kleine dorpjes, en deze zijn dan ook nog slecht uitgewerkt. Huisjes en hekjes meer is het vaak niet. Gelukkig komt er later in het spel een level waar je nog een team mee krijgt en dan met ze 15en 50 duitsers neerknallen. Dat geeft je een enorm patriottisch en geweldig gevoel. Je hebt nu echt een team en dat voelt ook eindelijk zo.

Wat mij ook wat minder ligt is dat er voordat je chapter begint krijg je tijdens het laden een stem te horen van je eigen personage en deze gesprekken zijn vaak iets te melodramatisch. Niet zielig, maar zeurderig. Ze proberen je laten mee te leven met het personage, maar met bijna elk bericht is het raak. En dat irriteert alleen maar. Wil je hem liever dood dan levend hebben..

Graphics zijn goed. Vooral toen ik erachter kwam dat ik het niet op het hoogst had. Daarna was het alleen maar mooier. Lekker scherp allemaal.

Conclusie:
Goede game, maar met wel wat te veel gebreken. Vooral de besturing van je team gaat zeer stroef en vervelend. Veel dood gaan zit er zeker in, dus daar moet je wel tegenkunnen.

avatar van KKOPPI
2,5
door de misselijkmakende graphics niet gespeeld.

avatar van kaholiic
3,5
Misselijkmakend?
Nergens last van gehad, en super waren ze niet. Maar misselijkmakend...

En waarom ga je van 5 naar 2.5?

avatar van kaholiic
3,5
Welke is eigenlijk beter: BIA: EIB of Deze..

avatar van WeZet
3,5
Grafisch zijn ze vrij gelijk (lees: Playstation 2 kwaliteit) maar ik vind deeltje 1 persoonlijk wat beter. Is al een poos geleden dat ik het speelde.

avatar van LimeLou
4,0
ewalk schreef:
Ik ben laatst naar Normandie geweest en ben op een paar plaatsen geweest die ook in het spel voorkomen. Zoals Purple heart lane en Dead man's corner. De eerste plek stond toen onder water en de tweede plek is gewoon intact en het huis is nu een museum. Verder St. Come du Mont, Carentan, etc.Indrukwekkend allemaal en alhoewel ik geen superfan ben van de game toch een knap staaljte werk van de makers! Petje af hoe ze de locaties hebben verwerkt in de game!


Hetzelfde gedaan back in 2006. Ben bij een kerkje van de game geweest en de plek waar de tank is opgeblazen

avatar van jellecomicgek72
2,5
KKOPPI schreef:
door de misselijkmakende graphics niet gespeeld.


lol, hoe bedoel je graphic-hoer. Graphics zijn prima in orde alleen de ganeplay is stukken minder.

avatar van LimeLou
4,0
Ahaa Brothers in Arms, nog een game waar ik een review over zou moeten schrijven. De game is al sinds m'n 10e in mijn geheugen gebrand en is een voorbeeld van een hyperrealistische game als het gaat om authentieke situaties, sfeer en karakters. De inspiratie van de mini-serie Band of Brothers is zeer sterk te merken alleen is het drama in deze game minder goed gedaan en is het soms zelfs wat eenzijdig en melodramatisch. Maar dit is een game, geen film en het idee van 'samen soldaat' zijn is in geen andere game zo goed of origineel uitgewerkt. De opening doet me al denken aan BoB. Je zit in een vliegtuig op D-Day en je moet samen met je oorlogsmaten eruit springen en in de Franse weilanden zien te landen. De stress en sfeer is goed te merken en je hoort je karakter (Matt Baker) wat info geven over de situatie waarin jij en je mannen je bevinden. Het verhaal zelf is niet echt zo zeer bijzonder, maar de karakters zijn bijzonder goed ontwikkeld. Hoe je je mannen leert kennen de komende dagen in oorlogstijd en hoe je squad schreeuwt als je hun bevelen geeft. Dit is overigens geen Call of Duty, dus verwacht geen bloedbad waarbij je hele legers kan uitroeien met een lullig pistooltje. Gewoon meer team-gerichte gameplay waarbij je logisch moet nadenken voordat je je manschappen verplaatst. Je mannen zijn namelijk echte personen , van echt vlees en bloed en geen marionetten die om je heen neergeschoten worden zoals in CoD of MoH. Als je iemand ziet kan diegene ook doodgaan en dat is wat BIA vaak zo tof maakt.

De graphics zijn piekfijn voor 2005. Hier en daar wat neppe textures maar er zijn weinig problemen te merken. De gebieden worden niet echt als iets bijzonders gepresenteerd, gewoon typisch Frans platteland. Ik heb ook nog in 2006 enkele locaties bezocht waar je in de game vocht. Alle locaties in de game waar je vecht, bestaan namelijk ook in het echt! Dat is echt zeer origineel. Waar ken je een andere game waarbij je werkelijk in een bestaand gebied strijd? Ik niet. Zelfs de tank van een goede maat van je ontploft, en precies op die plek waar 't is gebeurd is een museumpje nu opgericht! De omgevingen beginnen ook te hechten. Het is niet zoals Call of Duty waarbij je van gletsjes naar vliegvelden teleporteerd zowat. Waar je bij je vorige missie was, moet je weer verder gaan.

De game kent ook een erg bijzonder laatste level. Erg aangrijpend en best wel hard voor een game. Gewoon een game, die vroeger tot een van mijn favorieten behoorde!

Gast
geplaatst: vandaag om 05:22 uur

geplaatst: vandaag om 05:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.