Dune: Imperium Digital (2024)

Alternatieve titel: Dune: Imperium

PC / Macintosh
Board / Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Dire Wolf
Uitgegeven door Dire Wolf

Dune: Imperium Digital combineert deckbuilding en worker placement in een diepgaand thematisch nieuw strategiespel waarin het lot van het rijk afhangt van jouw beslissingen. Ga je op zoek naar politieke bondgenoten of vertrouw je op militaire macht? Economische kracht of subtiele intriges? Een raadszetel... of een geslepen mes? De kaarten worden gedeeld. De keuze is aan jou. Het imperium wacht op jou.

avatar van FlorisV
Deze beviel me erg goed, Dune Imperium is een heel mooi bordspel. Toch ben ik er minder aan verslaafd geraakt dan aan de digitale Everdell of Ark Nova. Wat bij het spel te licht weegt is het deckbuilding aspect, iets waar spelers juist hun creativiteit een beetje in kwijt moeten kunnen.

Wel heel goed is het gevechtssysteem. Je moet echt je conflicten zorgvuldig uitkiezen en kunt met verassingen vanuit meerdere hoeken toeslaan.

Het worker placement systeem is heel aardig maar ik heb het idee dat vooral dat ten koste gaat van het kaarten aspect en het frustreert vooral als een ander je net voor is. Het is bij kaartspellen vaak leuk als je allerlei combo's kunt uitspelen dat heb je hier soms wel maar te weinig. Het duurt te lang voordat kaarten die je koopt weer terugkomen in je hand.

Fijn is dat je potjes snel kunt voltooien. Een pot irl duurt zo twee uur of langer. Je bent nu in een uur klaar. Zelfs met online spelen.

Wat ik zelf niet gekocht heb is de Immortality DLC. Het is feature bloat wat mij betreft, teveel opties, nog weer een categorie waar je punten kunt halen. Dat gaat weer ten koste van de spanning die de opties op het bord brengen.

De Rise of Ix is daarentegen wel zeker de moeite waard met veel toffe leiders en interessante Tech fiches.