Unknown 9: Awakening (2024)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Reflector
Uitgegeven door Bandai Namco

Je bent Haroona, een Quaestor die zich in een mysterieuze dimensie kan begeven: de Fold. Ze moet de krachten van de Fold leren gebruiken tijdens haar missie op zoek naar verborgen kennis en vechten tegen een organisatie met een vijandige agenda.

avatar van TonyTHorror
Mee begonnen met de verwachting van een vermakelijke B-game, eindresultaat is precies dat. Flink gemankeerd, maar met een aantal leuke ideeën en met een protagonist uit India; voor wie dat boeit. Richting het einde is het beste er wel echt af, maar zeker de eerste helft biedt Uknown 9 genoeg leuke gameplay mechanieken die liefhebbers van avontuurlijke en/of stealth games wellicht kan bekoren. Je kunt met je bovennatuurlijke krachten iedere encounter tactisch benaderen, als een soort turn-based battle waarin je één voor één enemies overneemt en elkaar laat aanvallen. Groot minpunt vond ik de eentonige locaties en het maar half werkende lock-on systeem. Ook de bossfights komen niet helemaal lekker uit de verf. Maar met een storyline van +- 9 uur is het een prima tussendoortje die je waarschijnlijk zeer binnenkort al uit de budgetbakken kunt graaien.