Tales of Kenzera: ZAU (2024)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / Platform

Ontwikkeld door Surgent
Uitgegeven door Electronic Arts

Gebruik de dans van de sjamaan. Herwin de geest van je vader. Een rouwende jongen begint een Bantoeverhaal te lezen dat door zijn overleden vader is geschreven. Ga op avontuur door het verraderlijke land Kenzera als Zau, een jonge sjamaan die onderhandelt met de God van de Dood om zijn Baba terug te halen uit de duisternis. Met je kosmische krachten en onbeproefde moed trek je naar onbekende mythologische landen. Kenzera was ooit vol van leven, maar nu waren er alleen verloren voorouderlijke geesten rond. Naarmate Zau zijn doel nadert komt hij 3 machtige wezens tegen, angstaanjagend krachtig en toch vreemd genoeg vertrouwd. Ga jij op in de dans van de sjamaan?

avatar van JacoBaco
Gratis als je PS+ Extra hebt. Het doet mij denken aan de nieuwste Prince of Persia. Ik speel ToK sinds gister en ik heb niets te klagen tot nu toe als ik het feit dat ik vastzit vanwege een bug even niet meereken.

Prince of Persia niet gespeeld en dat is een AAA titel. Tales of Kenzera zal gok ik niet beter zijn, maar alsnog een goede game.

Deze trekt me inderdaad ook. Hoewel ik hem niet zo meteen na Prince of Persia ga spelen. Het kleurrijke Afrikaanse sfeertje en de mythologie hier spreken me voornamelijk aan. Net zoals POP is het weer eens wat anders dan de bijna standaard swords & sorcery of sci-fi setting van de meeste Metroidvanias. (Hoewel ik daar ook niet over klaag - de kwaliteit in het genre is de laatste jaren wel erg hoog).

avatar van JacoBaco
Gevoelsmatig zijn de Metroidvanias sinds Hollow Knight, Bloodstained: Ritual of the Night en Blasphemous grotendeels weer op topniveau. Al kan ik dat volledig mis hebben natuurlijk. Maar in mijn herinnering heb ik voordat Hollow Knight uitkwam er zeer weinig gespeeld. Ze waren wat matig of de echt goede zijn mij toen gewoon even ontgaan.

JacoBaco schreef:

Nou ik heb toch min of meer hetzelfde gevoel. Er zullen zeker uitschieters in het genre zijn geweest, maar de laatste jaren worden we overspoeld door games in dit genre, de een nog beter dan de ander.

avatar van JacoBaco
Leuke korte game die elke Metroidvania liefhebber wel kan waarderen denk ik. Voor mij persoonlijk is het spel iets te braaf. In principe zou dat een hogere score niet in de weg mogen zitten, maar blijkbaar wel. Verder doet de game helemaal niets nieuws en het had van mij ietsje moeilijker gemogen. Het zijn allemaal geen hele zware minpunten en de game had best 4 sterren kunnen zijn, maar dat is het net niet.

Dus een hele dikke 3,5*