Path of Exile II (2025)

PC / Macintosh / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / RPG

Ontwikkeld door Grinding Gear
Uitgegeven door Grinding Gear

Jaren na het oorspronkelijke Path of Exile keer je terug naar de duistere wereld van Wraeclast, om een einde te maken aan de corruptie die zich verspreidt. Sinds de dood van Kitava is de samenleving langzaam aan het herbouwen, maar de corruptie begint zich opnieuw te manifesteren. De dorpelingen fluisteren over een gruwelijk levend zaad, dat mensen tot waanzin kan drijven... Deze gratis te spelen online multiplayer-game, met coöp tot zes personen, bevat een gloednieuwe campagne met zes acts en twaalf verschillende karakterklassen.

avatar van jellecomicgek72
Ik zit nu al flink wat uren in deze beta. Overigs geen gratis beta want je moet 24 euro (vreemd bedrag maargoed?) lappen om te kunnen spelen. Later zal deze wel free to play weer worden. Ik was niet bekend met het eerste deel en ik ken het ook via m'n huisgenoot die vrij verslaafd was aan de eerste game. En ja het is vrij verslavend te noemen deze game, vannacht is het toch redelijk laat geworden en zijn de nodige uren gemaakt om er wat over te kunnen zeggen, de eerste impressie als het ware. Ik ben nu lv 10 en heb een Mercenary class gekozen omdat schieten mij toch net wat makkelijker afgaat dan continue hakken of mage (wat sowieso in geen enkele game mijn ding is). Met een kruisboog kun je kiezen tussen rapid fire of single shots om je vijanden af te knallen. Het zijn echt dungeons en wat meer open gebieden overladen met vijanden waarin je terechtkomt waarin je jezelf een weg baant van checkpoint naar checkpoint en op het eind komt er altijd nog even een boss om de hoek kijken. It's just as easy as that. Je inventory is niet bijster groot dus je moet goed kijken van wat neem ik mee of wat drop ik/ verkoop ik direct weer. Je hebt bepaalde items om wat gear mee up te graden en af en toe heeft een merchant (naarmate je verder komt) weer een net iets sterker wapen en armour voor je ter beschikking. Het is voornamelijk veel looten en weer shit verkopen. De game ziet er op ps5 mooi uit al hebben dit soort type games toch altijd wel een stijltje waar je van moet houden. Wel heb ik af en toe framedrops en lagg als er echt gigantisch veel vijanden een gebied binnen komen rennen wat toch redelijk storend is. Ook als je jezelf bijvoorbeeld vastzet in een hoekje omdat je echt omsingeld bent door honderd lui werk je jezelf er echt met geen mogelijkheid meer uit en is het vrijwel direct einde oefening, helemaal als je in je eentje speelt. Je moet hier van houden, als je Diablo bijvoorbeeld leuk vind dan is de kans groot dat je Path of Exile 2 ook leuk vindt. Ik ben geen Diablo speler, of een speler van het eerste deel maar ook voor noobs en nieuwkomers is deze game redelijk makkelijk op te pakken. Hij is ook nog eens crossplay dus je kan gewoon losgaan met je kameraden op verschillende consoles en pc, dat is iets wat je vandaag de dag steeds meer ziet en dat is een zeer welkome toevoeging. Leuke game dus, de 24 euro zeker waard of je wacht nog ff totdat het helemaal free to play word maar voor dat geld kun je niet echt een miskoop ermee doen als je het mij vraagt.

avatar van TonyTHorror
Hype is real! Inmiddels een solo lvl 20 mercenary en een lvl 15 sorceress voor de co-op playthrough. Het is álles wat ik, als bescheiden fan van het eerste deel, had gehoopt. Een (opvallend) hardcore ARPG die gelukkig een andere ervaring biedt dan de ''concurrent'' Diablo IV.

avatar van jellecomicgek72
Alle drie de acts inmiddels doorlopen na een goede 100+ uur met mijn mercenary charactrer en nu zit ik in de extra modes waarin je de game nog een keer doorloopt maar dan met sterkere enemies en je kunt nu sterkere gear vinden. De game houd me nog steeds bezig en nog altijd is dit de early acces, straks komt er nog veel meer bij bij de officiële release. Het blijft zo boeiend op een of andere manier terwijl de game toch vrij repetatief is qua gameplay. Minder dungeons ook dan verwacht voor een dungeon crawler game, grootste gedeelte van de tijd ben je aan het huishouden in enorme natuurgebieden en andere compleet open area's waarin in allerlei hoeken wel gear en crap te vinden is. Sommige bazen heb ik samen met m'n huisgenoot gecleared in crossplay want sommige zijn echt souls like zo lastig met een health bar van twee miljoen. De verslaving zit hem echt in de loot en je gear. Continue ben ik wel bezig om armor te vergelijken want sommig armor mag misschien wel een hoog level hebben maar dat wil nog niet zeggen dat het de juiste ressistance en health/stamina boost heeft etc die je wel weer kunt hebben bij een wapen of armor piece die weer een iets lager lv heeft, ik zeg maar wat. Je bent de hele tijd maar bezig in deze game en de game houd je ook de hele tijd bezig door bovenstaande aspecten. Ook de variatie in enemies is goed en in ieder gebied kom je wel weer nieuwe creatures tegen, sommige zijn echt cool ook, hier en daar ook wel creatures die je uiteraad vaker ziet verschijnen maar ook genoeg afwisseling. Wat ik voornamelijk heel erg goed vind in Path of Exile 2 is de duidelijkheid in de gameplay, het is zo duidelijk wat er moet gebeuren in deze game waardoor ook de instapwaarde in deze game behoorlijk laag ligt, haast iedereen zou deze game zonder problemen kunnen oppakken, je pakt t op en je speelt het weg, en wat er te leren valt dat komt gaandeweg vanzelf. Ikzelf ben er in ieder nog lang niet klaar mee en wat er nog meer bij gaat komen in de toekomst, laat maar komen heb er zin an!