MOUSE: P.I. For Hire (2026)

Nintendo Switch 2 / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Fumi
Uitgegeven door PlaySide

Kruip in de huid van een privédetective die door een kille stad navigeert vol bendes, knokploegen en personages met een duistere kant. Ontrafel een zoektocht naar gerechtigheid in een stad die verwikkeld is in chaos, corruptie en levendige energie, waarbij je een divers arsenaal aan wapens, power-ups en explosieven gebruikt om de overname door corrupte politici te dwarsbomen. De speelse wapens en het opvallende gezondheidsdisplay van de game, in combinatie met vijanden die zich gedragen als stripfiguren, geven een cartooneske draai aan de traditionele FPS-gameplay.

avatar van panjoe
Een Cuphead-inspired first-person shooter? Vanwege dat genre is dit vast niets voor mij, maar het idee is intrigerend!

Heeft verdorie meteen mijn interesse. Alleen al vanwege dat afwijkende stijltje. Net zoals bijvoorbeeld een Mythforce perfect de sfeer van de cartoons uit de jaren '80 weet over te brengen naar een FPS lijkt me dit hetzelfde te doen voor de eerste Disney cartoons. Als het zo goed speelt als het er uit ziet ben ik verkocht. Hoewel ik het wellicht sowieso wel oppik alleen al vanwege de grafische stijl.

Ik ben heel benieuwd hoe dit uit de bus komt. Het ligt hem niet aan wat je in de trailer ziet.
Origineel, stijlvol en met de hand getekende noir‑avontuur, hopelijk knalt het ook lekker weg.
Mijn eerste idee is behoorlijk positief..

Ik heb net de officiële trailer gezien die ze hebben gereleased en dit oogt wel echt heel cool. De stijl is echt ontzettend goed, maar ben benieuwd wat het nou voor een game gaat zijn. Hoeft van mij juist geen shooter te zijn.

Ik denk wel dat het een meer traditionele FPS word. Althans volgens de footage. Maar het zou leuk zijn als er 'meer inzit'. Wel in ieder geval de game waar ik het meest interesse heb volgende week. Even kijken wat het prijskaartje gaat zijn. Wellicht wel iets voor na het vakantiegeld.

Sinner schreef:

Ik ben een tikje bang dat het een High on Life kan worden. Bijzonder originele setting en stijl, maar een middelmatige game. Misschien zit ik er volledig naast, geen idee. Maar dit zou van mij ook een leuke avonturengame mogen zijn in cartoonstijl, een beetje puzzelen en af en toe een keer knallen. Heb niet het idee dat schieten hun sterkste punt gaat worden. Ik wacht de reviews wel af, blijf dit wel volgen.

geplaatst:
Even toch een review of twee gechecked online en lijkt erop dat er toch net wat meer inzit dan 'enkel wat shooten'. Heb ik me dus toch in vergist. Word ook goed ontvangen. Wat mij betreft dus ook een aankoop voor dit jaar nog. Na het vakantiegeld of na de zomer. Even kijken. De artstyle blijft in ieder geval erg knap om te zien.

geplaatst:
16 april eerst alleen digitaal en pas 7 juli fysiek te krijgen.

geplaatst:
Sprankelt wel met de creative sparks dus zeker interesse.