Er zijn gamebedrijven die veel geld voor cosmetica of korte DLC vragen. Valhalla is niet alleen sterke DLC waar je zomaar 10+ uur mee zoet kan zijn, maar ook nog eens gratis! Onvoorstelbaar. Zo kan het ook, gamebedrijven.
Roguelikes houd ik in de regel niet van. Zowel Hades, Dead Cells als Returnal deden mij weinig. Iets aan het telkens starten bij het begin, daarmee constant dezelfde stukken in andere volgorde doen, stoort me teveel. Er zijn twee uitzonderingen gebleken: God of War Ragnarök en (gek genoeg) Nickelodeon All-Star Brawl 2. In beiden gevallen is de roguelike campaign een optionele bonus, de basis gameplay tering goed en duurt het ook niet zo lang. Dit hield het enthousiasme er goed in, zelfs toen de eindbaas al verslagen was.
Wat Valhalla goed doet, waar zelfs de originele game niet aan toe kwam, is dat het je goede redenen geeft om allerlei wapens & aanvallen te gebruiken die je tijdens de hoofdgame wellicht negeert. Dat komt bv doordat de betreffende aanvallen grote boosts of bonus effecten hebben, of misschien doe je een uitdaging waarbij je 20x die aanval moet doen voor punten die je voor upgrades kunt gebruiken.
Het verhaal is aardig. Niets groots, maar het is interessant om Kratos zijn verleden tot deze graad te zien confronteren. De gesprekken tussen o.a. Kratos & Mimir zijn heel onderhoudend, al zijn ze soms wat bizar. Er is iets vreemds om Kratos, als een roddelende schoolmeid, het te zien hebben over verliefheidsproblemen. Maar het laat wel zien hoeveel Kratos is gegroeid.
Deze DLC was al prima als het allemaal copy-pasted was, maar nee, ze hebben de extra stappen gezet om daadwerkelijk nieuwe vijanden, een nieuw wapen en nieuwe gebieden te ontwerpen voor deze bonus. De nieuwe vijanden zijn zowel een leuke ode aan de oude reeks, waar Griekse mythologie de norm was, als dat de vijanden op een interessante manier zijn aangepast zodat ze bij het moderne vechtysteem passen. Ze zijn daarmee ook aanzienlijk lastiger in dit deel dan in de originele games.
Sterke DLC die ik met veel plezier doorspeelde. Zeker een must als je GOW Ragnarok een goede game vind.