Zak McKracken and the Alien Mindbenders (1988)

Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / PC
Adventure

Ontwikkeld door LucasArts
Uitgegeven door LucasArts

Zak McKracken is journalist voor een tabloid. Hij ontdekt dat de buitenaardse Caponians bezig zijn de mensheid langzaamaan steeds dommer te maken. Gelukkig hebben de Skolarians, een ander buitenaards ras, een verdedigingsmechanisme tegen de Caponians. Helaas liggen de onderdelen hiervan verspreid over de wereld... en Mars.

avatar van Jordy
Een van de eerste Lucasarts adventures, vol met de bekende geweldige humor. De irritante copy protection heeft me altijd veel ergernis bezorgd Helaas nooit helemaal uitgespeeld omdat ik m'n enige savegame overschreef een paar seconden voor ik op Mars zonder zuurstof kwam te zitten. Misschien maar weer eens opzoeken...

avatar van Mart
Enige (oude) adventuregame van Lucasarts die ik nooit heb gespeeld. Maar ik denk niet dat ik deze goed zal vinden. De oude adventures van Lucasarts schijnen namelijk nogal frustrerend te zijn, omdat de kans groot is dat je vast komt te zitten. Kan iemand mij vertellen of deze game de moeite waard is?

avatar van Thorak
Ik weet me nog te herinneren dat als je in de verkeerde volgorde naar andere landen ging, dat je dan aan het eind van het spel met te weinig geld zat. Hierdoor kon je dan ook niet meer verder. Niet erg fijn dus dat als je na dagen spelen weer lekker opnieuw mag gaan beginnen

Mart schreef:

De kans dat je vast komt te zitten ligt aan je eigen intelligentie .

Samen met Maniac Mansion een topper van LucasArts op de C64.
Heeft me heel wat dagen van de straat gehouden.
Een leuk avontuur en genoeg humor.

avatar van Thomas83
Intelligentie speelt lang niet altijd een rol bij dit soort adventures. Vaak moet je juist de meest onlogische dingen doen, en soms is het gewoon pixelklikken, zoeken naar kleine dingetjes waarop je kunt klikken en alles op alles uitproberen.
Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op dat soort adventures. Alleen hoef je er niet bepaald intelligent voor te zijn om ze (uit) te spelen.

avatar van Alfred Mok
Recensie, Zak McKracken and the Alien Mindbenders.

Eén van de allereerste en net zoals bij veel films ook gelijk iets wat aanslaat bij de grote menigte. Tot op de dag van vandaag weet ik nog goed dat ik deze game kocht en ging spelen. Er zit een behoorlijke moeilijkheidsgraad in dit spel maar dat vind ik juist prettig. Tegenwoordig zie je op de pc en op andere consoles dat iedereen maar bezig is met codes kraken om het spel gemakkelijker te maken...mijn vraag is: "waarom!?"
Het is toch helemaal niet nodig om codes te zoeken, het is veel leuker als je het "op eigen krachten" weet op te lossen, dat voelt veel beter. Ik heb vaak stomme fouten gemaakt bij dit spel waarbij ik opnieuw moest beginnen maar dat is gewoon een kwestie van geduld hebben.

Deze gevarieerde en vooral avontuurlijke game heeft een moeilijkheidsgraad waar je 'tegen moet kunnen' maar is oh zo leuk om te spelen. Een game om nooit te vergeten naar mijn mening. Helaas ligt hij ergens bij mij op zolder maar ik weet zeker dat ik 'm nog in huis heb liggen. Mooie herinneringen en vandaar ook mijn positieve recensie over deze game die gemaakt is aan het begin van het mooie Lucas-tijdsperk.

4,5*.

avatar van Thorak
Alfred Mok schreef:
Dat snap ik ook al niet! Zeker in multiplayer spellen, dan verziek je het ook nog eens voor de mensen die NIET cheaten. Nou weet ik dat het er tegenwoordig niet zo veel meer zijn, maar ik ben nog wel zo iemand die niet cheat, maar het wordt vaak wel door anderen voor me verziekt. Zeker als ik ergens geld voor heb uitgegeven kan ik daar vaak knap ziek van worden!