Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix (2020)

Alternatieve titels: Hatsune Miku: Project DIVA Mega39's | Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+

Nintendo Switch / PC
Music

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Betreed het podium in deze ritme-gameserie. Kies uit twee speelbare speelstijlen en varieer naar hartenlust: traditionele Arcade Mode met knoppenbesturing of de nieuwe Mix Mode met bewegingsbesturing. Kies uit meer dan 100 nummers, van klassieke fan-favorieten tot nieuwe hits, voor eindeloos veel ritmegameplay. Maak gebruik van aanpassingsmogelijkheden door te kiezen uit meer dan 300 outfits en ontwerp zelf T-shirts in de T-shirt editor. Maak tenslotte afspeellijsten van je favoriete muziekvideo's.

Nou houd ik ook wel van Ritme games dus...(jaja!) - Theathrythm begin dit jaar was al een hit en gaat zo mijn top 10 in van 2023, en ik ben blij dat ik deze Hatsune Miku uiteindelijk ook gekocht heb ik in zijn volledigheid voor een redelijk schappelijke prijs.

Maar WAT EEN VERSCHIL ZEG! Kan je bij het ene spel zonder al te veel poespas je concentreren op de muziek en de button presses die je dient te doen, is dit spel zodanig grafisch flashy en hip dat ik vaak de helft van de noten mis omdat ik heel geobsedeerd de danspasjes of de filmpjes op de achtergrond van de muziek ben aan het volgen in plaats te doen wat ik moet doen en dus hopeloos de mist inga. Zelfs op Easy.

Maar eerlijk is eerlijk, het heeft wel bijzonder veel charme. En blijft uitdagend. Het is werkelijk een genot om te zien en te beluisteren, en na ettelijke keren oefenen sla je er toch enigszins in om een ietofwat aanvaardbare score neer te zetten. Dus leuk blijft het wel. En tja...je wil Hatsune Miku en co. dat nieuwe jurkje dat je kan vrijspelen toch ook niet ontzeggen...wel dan?

Net zoals Theathrythm eindeloos vermakelijk. Of je nou op easy of op difficult speelt (dat je overigens moet vrijspelen als ik me niet vergis).

Ik heb er 2 van gespeeld ooit op de Vita, en deze mogen er zeker zijn. Heb er toen ook erg van genoten, vooral van F2nd.

Nou afgelopen week nog drie DLC pakjes met extra songs gekocht (in de shop sales obviously). Dat wil zeggen dat ik er nog drie moet om ze alle 18 te hebben. En ik denk dat er nog iets van een collab pack bestaat.

En het is ook dik een jaar later nog altijd gewoon erg leuk om te spelen. Net zoals de rivaal Final Fantasy Theathrythm. Dus zal ik er ook maar eens een score opplakken. En dat is voor mij een 4.5/5.

Het verbaast me overigens dat dit een Switch Exclusive is. Had verwacht dat het ook op of de PS4 of PS5 zou zijn.