menu

Grand Theft Auto VI (2025)

Alternatieve titel: GTA VI

mijn stem
geen stemmen

PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action
single player

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

Grand Theft Auto VI speelt zich af in de fictieve staat Leonida, gebaseerd op Florida, waartoe ook Vice City behoort, een fictieve versie van Miami. De game volgt een crimineel duo; de vrouwelijke protagonist Lucia en haar partner Jason.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QdBZY2fkU-0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Manny Calavera
Ik dacht, misschien kan deze komende game wel een eigen topic vast gebruiken. Officieel is er nog helemaal niks bekend, maar de geruchten beginnen al wel te komen.

De laatste GTA 6-geruchten op een rij | Artikel | InsideGamer.nl

De hype rondom GTA V was natuurlijk extreem, volgens mij heb ik nog nooit de hele wereld zo naar een game uit zien kijken als de hele wereld in 2013 bij die game. Ik kan ook werkelijk niet wachten op GTA 6. Ik zou er zelfs een nieuwe console voor aanschaffen als dat zou moeten.

Misschien ook leuk om hier te bespreken wat we graag in die game zouden willen zien.

avatar van bryandejong
Ik hoop vooral dat we een echt nieuwe setting krijgen. Hoewel GTA V qua map erg veel anders was dan San Andreas gaf het nog steeds (grotendeels) dezelfde vibe. Een meer gevarieerde mix van steden op een grote map, verbonden met wat snelwegen over mooi uitgestrekte landschappen is ook welkom. Wederom was dit te zien in GTA V, maar maar ten noorden van Los Santos was het naar mijn mening akelig eentonig. Stiekem hoop ik een GTA variant op Chicago te zien.

avatar van Manny Calavera
Ik denk dat deel 6 sowieso niet meer groter en epischer kan dan deel V, dus zal je het moeten verbeteren op gebied van verhaal, personages, mogelijkheden in de wereld en al het andere waar GTA om bekend staat. Ik ben wel onderhand eens toe aan een hele nieuwe stad, al zou een Vice City remake natuurlijk ook wel heel lekker zijn. Hoop wel dat ze eens die hiphop straatcultuur eruit laten. Dat is nu in San Andreas en in V gestopt en het is echt niet mijn ding. Niet voor niets dat ik Trevor en Michael vele malen leuker vond dan Franklin in GTA V.

avatar van CynicalMarvin
Sowieso dat we nog heel lang op deze game moeten wachten lijkt mij. Red Dead Redemption 2 komt dan wel uit, maar is nog lang niet af. Het Online aspect wat zo een groot deel werd bij GTAV zal ook een groot aspect spelen bij RDR 2 en dit is een altijd ontwikkelend deel van de game. Dit betekent dat niet direct alle resources gaan naar het developen van GTAVI. Hier komt ook nog eens bij kijken dat spellen steeds groter worden, zowel grafisch als qua omvang. Dit betekent dus ook nog eens dat een game steeds langer duurt om te ontwikkelen, zeker games met een omvang a la GTA. Ik denk dan ook dat we niet moeten uitkijken naar een GTAVI in de nabije toekomst, ik kan me zelfs inbeelden dat die pas komt naar het einde van de volgende generatie consoles toe. In 2023 of later pas.

Manny Calavera schreef:
Ik denk dat deel 6 sowieso niet meer groter en epischer kan dan deel V, dus zal je het moeten verbeteren op gebied van verhaal, personages, mogelijkheden in de wereld en al het andere waar GTA om bekend staat.


Ben ik het niet per se mee eens. Als jij over 'groter en epischer' praat, interpreteer ik dit dat je het vooral hebt over de omvang van de wereld. Ik denk dat die wereld nog veel groter kan, zeker met een volgende generatie consoles in aankomst. De kracht is er in ieder geval voor. RDR 2 zou ook al groter dan GTAV zijn bijvoorbeeld. Maar nogmaals, een grotere wereld betekent meer resources en meer development tijd.
Je geeft zelf ook al verbeteringen op de gebieden van 'verhaal, personages, mogenlijkheden in de wereld' te hopen zien. Maar verbeteringen op deze vlakken kunnen een game zeker ook groter en epischer maken. Sterker nog, zonder deze aspecten is de wereld waarin het zich afspeelt niet van belang. Dus ik ben ook zeer benieuwd wat we op die gebieden qua uitbreiding gaan zien.

Overigens zou het me ook niet vreemd lijken als Rockstar besluit een "spin-off" of sorts uit te brengen tussendoor. e.g. a la Vice City. Dat heeft iets minder development nodig en overbrugt de lange duur tot GTAVI.

avatar van Manny Calavera
RDR2 wordt gigantisch, maar zal nooit kunnen tippen aan de populariteit van GTA. Die reeks is met alle snelle wagens, de weirde radiozenders en de maffe personages voor de massa veel interessanter dan een game met paardrijden en cowboys. Denk dat ze RDR2 nooit zolang kunnen rekken in populariteit als GTA V. Ik ga zelf uit van ergens in 2020 of 2021 voor GTA V. Dan is het ook alweer 7 of 8 jaar na het vorige week. Dat is eigenlijk al heel erg lang.

GTA 1997
GTA 2 1999
GTA III 2001
GTA VC 2002
GTA SA 2004
GTA IV 2008
GTA V 2013

Hier zit maximaal 5 jaar verschil tussen een opvolger. Al zal het nu wel veel langer worden ja, we zitten nu helaas al op 5 jaar en met RDR2 zal het dus nog wel effe duren.

avatar van Sinner
Ik ben al een tijdje niet echt meer zo geboeid door GTA - V heb ik nauwelijks gespeeld (dat ligt eerder aan mij dan aan het spel) en moet ik echt weer eens een kans geven, evenals IV - maar die stak me na een x aantal uren echt tegen dankzij voornamelijk dat vervelende neefje en het irritante dating aspect. En met bijvoorbeeld San Andreas had ik helemaal niet veel vanwege de setting / rapcultuur. Vice City was voor mij de laatste waar ik echt van genoten heb - en de DLC van IV vond ik ook vreemd genoeg ook gewoon heel erg leuk - de meer compacte verhaallijn, karakters en de setting (van zowel de bikers als Gay Tony) waren wat mij betreft vele malen leuker dan IV.

Het hoeft dus ook niet allemaal groter en epischer. Sowieso wordt het tegenwoordig moeilijk aangezien we een beetje doodgegooid worden met het hele openworld gedoe. Je kan je rug niet draaien of je komt er wel weer eentje tegen - en het is verdomd moeilijk om je nog te onderscheiden. De laatste jaren heb ik meer lol beleefd aan bvb een Sleeping Dogs, Breath of the Wild, de Bethesda games of Saints Row (en dat vanwege de zelfspot en het over-the-top verhaal en karakters). En dan heb ik het nog niet over games die ik niet gespeeld heb maar wel hoog op mijn lijstje staan als Yakuza en Horizon Zero Dawn of om het even welke Ubisoft game (Mordor, een groot deel van de Assassins Creed games, Far Cry).

Ik zou liever een wat compactere GTA zien met wat meer de nadruk op de karakters en keuzes in bvb het verhaal. Eventueel zelfs het uitbouwen van een misdaad imperium via allianties aan te gaan via een soort van politiek systeem (omkopen politie? Samenwerken diverse facties of vijanden? Alles naar keuze) om zo een soort van burgemeester in je eigen stad te worden. Of misschien de rechterhand daarvan te zijn (in de vorm van raadgever / enforcer). Eventueel het biker thema terug erbij halen. Misschien een soort van kartel oorlog in de omgeving van een fictief Mexico-achtige omgeving. Het uitbouwen van je eigen huis / vestiging. Beslissen met welke hoofdpersonages je wel of niet wenst samen te werken en zo het verhaal te sturen. Het klinkt alsof ik het een beetje richting een Fallout e.d wil sturen en dat is ook deels zo - maar dan zonder de overdreven RPG elementen - denk eerder een Mass Effect - niet te veel poespas - nog altijd de nadruk op actie, de auto's en vervoersmiddelen, de zij-activiteiten - maar gewoon de nadruk leggen op de personages en de interactie hiermee - en het sturen van het verhaal.

Maar goed. Dat is maar hoe ik het eventueel zou aanpakken. En zou misschien niet eens in GTA passen. Maar bvb het idee dat in RDR2 je status met de bevolking verandert naargelang je houding en beslissing vind ik een erg goed idee - en dergelijke dingen vind ik boeiend omdat het de immersie van het spel heel erg ten goede komen. My 2 cents.

avatar van Confusie
Dat het misschien eens tijd zou kunnen zijn om de serie te laten evalueren in iets dat dieper gaat dan steeds alles laten uitdraaien op domme eentonige schietgevechten.

En sowieso terug naar de periode waar we nog durfden te overleven zonder kruisje.

Nog liever de slappe lock on van gta drie dan dat.

Alles behalve een kruisje.

Denk persoonlijk overigens dat het weinig soelaas biedt om op dit punt in het wilde weg te gaan liggen speculeren en alle geruchten als zijnde uit de dikke duim of holle lucht gegrepen of gehesen maar weinig werkelijke waarde kunnen worden toegeschreven maar hoe dan ook altijd, nog steeds erg interessant om uiteindelijk te mogen vernemen welke richting de reeks deze keer op zal gaan.

Wanneer het dan tenslotte komt op eindelijk enige berichtgeving of beelden van Rockstar zelf.

Weet het nog goed, de eerste glimp van Vice City, nog maar net nabibberend van de impact die deeltje drie op de wereld achterliet.

Sowieso uitzinnig prikkelende tinteldinges all over en diep van binnen.

Zoals dat weleens ging toen.

In die gouden dagen van kinderlijk enthousiast enige grootse gaming innovaties tot je nemen.


avatar van mrdig
Speelt zich af in Brabant toch?

GTA VI speelt zich af in Brabant - speld.nl

avatar van JustMike

De speld is de enige nieuwsbron die ik vertrouw

avatar van Manny Calavera


Daarnaast verheugen veel fans zich op de radiozender Pompen of Verzuipen FM met klassieke carnavalshits en reclames voor carports.

De kaart belooft nog groter te worden dan bij de vorige Rockstar-game, Red Dead Redemption II. Naar verwachting wordt heel Brabant op ware grootte nagemaakt en kun je zelfs door gehuchten als Westelbeers, Nijnsel en Haghorst struinen.
avatar van Manny Calavera
'Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Rio de Janeiro af' | Nieuws | Gamer.nl

Als het waar is zou dit geweldig zijn. Terug naar de 80's zou deze serie een geweldige boost geven. Svp ook weer die heerlijke muziek van Vice City terug. Ik wil weer met Toto - Africa op de radio rond racen

Ik zou overigens direct een nieuwe console kopen als GTA 6 alleen op de komende generatie te spelen zou zijn.

avatar van Manny Calavera
Take-Two wil Grand Theft Auto 6 mogelijk in 2023 of 2024 uitbrengen | Nieuws | Gamer.nl

Dit zou beroerd zijn, als we echt nog 3 of 4 jaar moeten wachten.

avatar van Sinner
Lijkt me toch logisch. Heb jij al ergens iets anders dan geruchten gezien? 2020 wordt het hem na de pandemie al niet. Wordt het dus aangekondigd in 2021 lijkt me 2023/2024 Rockstar kennende idd de vroegst mogelijke datum. Indien al zo.

Geeneens erg. Heb je ieder jaar of iedere 2 of 3 jaar een sequel roepen mensen dat het te vlug en te veel is. Dik 10 jaar is weliswaar veel maar dan heb je tenminste het idee dat er ook echt moeite gedaan is om met nieuwe ideeen op de proppen te komen imo.

avatar van horizon

Ach, ik wacht al 29 jaar op Monkey Island 3.

avatar van Manny Calavera
Sinner schreef:
Lijkt me toch logisch. Heb jij al ergens iets anders dan geruchten gezien? 2020 wordt het hem na de pandemie al niet. Wordt het dus aangekondigd in 2021 lijkt me 2023/2024 Rockstar kennende idd de vroegst mogelijke datum. Indien al zo.

Geeneens erg. Heb je ieder jaar of iedere 2 of 3 jaar een sequel roepen mensen dat het te vlug en te veel is. Dik 10 jaar is weliswaar veel maar dan heb je tenminste het idee dat er ook echt moeite gedaan is om met nieuwe ideeen op de proppen te komen imo.


Ik had 2022 logisch gevonden. Red Dead 2 komt uit 2018, dan zou 4 jaar later GTA 6 prima zijn.
Nu zit er 5 of 6 jaar tussen en al bijna 10 jaar met GTA V. Vind ik veel te lang en ook enorm klote. GTA is wel de nr 1 franchise waar ik gek op ben. Daar zou ik blind een nieuwe console voor kopen als dat moet.

GTA heeft bijna altijd een jaar of 4, 5 tussen een vervolgdeel zitten. We gaan nu richting het dubbele.

De enige zekerheid die je wel altijd hebt is dat het nieuwe deel weer grensverleggend geweldig gaat zijn.

avatar van Manny Calavera
De uitgever heeft de geruchten ontkracht, niks van waar.

Mooi. Laten we hopen dat de game er in 2021 of 2022 al is.

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
De uitgever heeft de geruchten ontkracht, niks van waar.

Mooi. Laten we hopen dat de game er in 2021 of 2022 al is.


Oh. Dan denk ik eerder dat ze bedoelen dat je niet moet hopen dat het nog voor 2025 op de markt is hoor

Je dacht toch niet dat als ze de game in 2021 willen uitbrengen er niet al enige teasers, aankondigingen of aankondigingen van aankondigingen van heugelijke nieuwsfeiten gepland zouden staan? Zoals bij grote titels over het algemeen het geval is.

Wachten zal je.

avatar van Manny Calavera
Sinner schreef:
(quote)


Oh. Dan denk ik eerder dat ze bedoelen dat je niet moet hopen dat het nog voor 2025 op de markt is hoor

Je dacht toch niet dat als ze de game in 2021 willen uitbrengen er niet al enige teasers, aankondigingen of aankondigingen van aankondigingen van heugelijke nieuwsfeiten gepland zouden staan? Zoals bij grote titels over het algemeen het geval is.

Wachten zal je.


Najaar 2021 is gewoon serieus nog bijna 1,5 jaar van nu dus geen idee waar je het over hebt.

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
Najaar 2021 is gewoon serieus nog bijna 1,5 jaar van nu dus geen idee waar je het over hebt.


Al helemaal vergeten dat de eerste teasers en substantiele geruchten van een titel als Red Dead Redemption 2 in 2015/16 te zien waren en de game pas in 2018 op de markt gegooid werd? En dat zonder online gedeelte. Daar heeft men nog bijna een jaar extra voor nodig gehad.

Dus hoe groot acht je de kans daadwerkelijk dat je zonder enige hype of aankondiging volgend jaar GTA VI zit te spelen? Realistisch gezien is dat 0,0. Zeker nog eens de hele pandemie hierin mee rekenende. Stond het echt op de planning had je vast wel IETS gehoord of gezien of zelfs maar een geleakte screenshot zien voorbijkomen.

Dus het zou welhaast een mirakel zijn als jij in 2021 op de bank GTA 6 zit te spelen. Het zou net zijn alsof er plots deze november dan toch een nieuwe Elder Scrolls in de winkel ligt.

Maar kan ik je met 99.9% zekerheid zeggen dat dit niet zal gebeuren.

avatar van Manny Calavera
Zowel GTA V als RDR2 kwamen een jaar of 2 na dato van aankondiging uit. Dus dan zou eind 2021 of anders voorjaar 2022 helemaal zo raar nog niet zijn als voorspelling.

Ik reken er wel stiekem op dat deze zomer GTA 6 zal worden aangekondigd, de geruchten worden steeds sterker.

avatar van Sinner
Ik ben benieuwd in ieder geval.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Vrijdag Journey gespeeld en gister een mooi begin gemaakt met Drake's Deception!

avatar van Manny Calavera
centurion81 schreef:
Vrijdag Journey gespeeld en gister een mooi begin gemaakt met Drake's Deception!


Maar je hebt GTA 6 niet gespeeld?

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Lol verkeerd topic

avatar van Confusie
Denk dat ik gta zes even skip.

Te veel eentonig geweld, te magere interactie voor een intellectuele jongen van de straat als ik.

Genoeg leuke films om te kijken ook nog, kan ik een beschouwende rol aannemen en mijn oordeel vellen terwijl ik zelf minder hoef te participeren.

In een participatiemaatschappij.

avatar van Manny Calavera
GTA 6 verschijnt naar verluidt in 2025 | Nieuws | Gamer.nl

2025...

Als dit gerucht waar is. Allemachtig, da's gewoon 12 jaar na deel V. Dit gaat nergens meer over.

Een nieuwe Vice City achtige map met de hedendaagse technologie spreekt uiteraard wel aan.

Oude Observator
Gaat inderdaad nergens meer over.

avatar van Shinobi
Met het binnenharken van al dat geld in de online modus is het ergens wel te begrijpen dat een nieuw deel op een laag pitje staat. Maar wel erg overdreven dat ze deel vijf ondertussen al op drie generaties aan consoles hebben uitgebracht. Tegen die tijd zal de volgende generatie waarschijnlijk ook om de hoek staan...

Gast
geplaatst: vandaag om 14:12 uur

geplaatst: vandaag om 14:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.