Uitgespeeld. Ongeveer een 7tal uur nodig gehad. En net zoals
Fonzzz002 kan ik hier alleen maar positief over zijn. Heb het wel volledig in handheld mode gespeeld, dat wat mij betreft de game zelfs nog wat aangenamer en sfeervoller maakt in een donkere kamer met die knappe retro-art.
Maar goed - (verlaten) pretparken heb ik altijd een uitstekende achtergrond gevonden voor horror. In welk genre dan ook. Dus daar haalt Crow Country al meteen zijn eerste puntje binnen. Het design. Elke zone is knap ontworpen, met meerdere puzzels (al dan niet optioneel) waar je vaak toch even aan het denken word gezet. Dus niet alleen 'zoek de gele sleutel voor de gele deur'. Maar ook - er zijn ook een paar leuke secrets en tussengangetjes aanwezig zodat je of per ongeluk of bij het oplossen van een puzzel wel eens op stukken komt waar je eigenlijk nog niet meteen moet zijn. Het voelt een beetje 'open' aan. Ook met betrekking tot wat je soms in welke volgorde je zelf oplost.
Verder vond ik het ook erg sfeervol. Muziek, grafisch en sfx hadden net die klik met mij waardoor ik het een heerlijk beleving vond. En ja - de combat is bijwijlen best wel moeilijk - maar ook hier - je kan kiezen om te vluchten (zelfs bij de wat grotere optionele bazen) wil je ammo sparen. Werkte wel prima. (Zo zijn er best wel wat healing items te vinden mocht het echt nodig zijn). En ook het achterliggende verhaal is best goed en neigt zelfs een beetje richting
kosmische horror helemaal op het einde.
Ook aardig was dat je na het uitspelen een soort rating krijgt gebaseerd op je uiteindelijk performance. En je dus ook ziet hoeveel secrets je hebt laten liggen (ik had er maar 6/15) en uiteindelijk iets verdient voor een volgende game? (geen idee. Zou ik moeten opzoeken. Of dat dit maar een soort van leukheids trofe was). In ieder geval voor mij ook een 4/5.
En morgen door naar Slay the Princess. Die heb ik alvast aangekocht.