logo GamesMeter menu

PlayStation 2 / PlayStation Portable / Xbox / PlayStation 4 / PlayStation 5
Simulation

Ontwikkeld door Frontier
Uitgegeven door Atari, LucasArts en Disney

Thrillville is een combinatie van een pretpark-sim, een mini-gamesgame en het welbekende Sims. Jij neemt de beslissingen over bijvoorbeeld entreegelden, research, nieuwe attracties, eettentjes en toiletten. Ook neem je zelf het personeel aan en ben je ook bezig met het opleiden van je werknemers. Dit doe je door zelf het goede voorbeeld te geven in minigames. Je kunt achtbanen zelf ontwerpen en plaatsen in het park. Kortom, jij hebt de touwtjes in handen!

avatar van Bart Tönjann
Ik weet niet zo goed wat ik van dit spel moet denken... Aan de ene kant stamp je wel mooie parken uit de grond. Het is alleen erg jammer dat je maar op bepaalde plekken een attractie kan bouwen, en dat de parken vaak al grotendeels gebouwd zijn. Rondlopen is wel weer leuk, en geeft het echte pretpark gevoel. Daarintegen is het weer jammer dat de missies, waarin je met mensen moet praten, weer zo saai zijn... Een twijfelachtige 3.

1,5
Thrillville is een kinderachtige game met hier en daar leuke aanpassingen, maar het spel lijkt nogal veel op het al een tijdje eerder verschenen Theme Park World en dat was al een erg middelmatig spel, maar leuk genoeg om je voor een paar weekjes te kunnen amuseren. Het allereerste wat je moet doen in de game is een zelfgemaakt poppetje inelkaar knutselen en dan begint (volgens de makers) de flinke portie fun. Thrillville bestaat uit talloze minigames die allemaal even saai zijn. Het park moet goed draaien om natuurlijk aktrakties te plaatsen, dit gebeurt erg gemakkelijk en overzichtelijk. Ik kon eigenlijk het spel na een paar uurtjes niet meer zien en ik dacht snel maar weer een gewelddadig spel spelen, daar beleef ik tenminste nog plezier uit!
Cijfer: 1,5/5!