logo GamesMeter menu

Twisted Tower (2026)

PC

Ontwikkeld door Atmos
Uitgegeven door 3D Realms

Tiny, een 18-jarige sukkel, is smoorverliefd op Charlotte, zijn jeugdliefde. Samen delen ze een passie voor de wereldberoemde spelshow The Twisted Tower, gepresenteerd door de miljardair en speelgoedmaker Mr. Twister. Diepbedroefd door Charlotte's verloving met de pestkop van school, Preston, droomt Tiny ervan op een dag naar de top van de Twisted Tower te klimmen en Charlotte ten huwelijk te vragen live op televisie. Tiny is geschokt als hij een Velvet Ticket in een speelgoedverpakking vindt en wil $ 10.000.000, roem over de hele wereld en uiteindelijk Charlotte's hand in het huwelijk winnen. Maar terwijl Tiny de gruwelijke Twisted Tower beklimt, ontdekt hij dat deze vrolijke toren niet is wat het lijkt.

Deze ziet er trouwens ook bijzonder goed uit. Lijkt een beetje op een kruising tussen de Bioshock games en een retro-shooter. Lekker bizar thematisch. Staat een demo van op steam zag ik net - dus maar meteen op downloaden gezet. Best veel interessante shooters dit jaar.

Edit: ik vind de demo in ieder geval heerlijk. Het voelt inderdaad een beetje aan als Bioshock, en zo ziet het er bijwijlen ook uit - maar de bizarre setting en vijanden zorgen ervoor de het mij in ieder geval heel erg trekt.

geplaatst:
Release datum is intussen ook bekend. 18 augustus. Ik vermoed dat de game een beetje over het hoofd gezien zal worden - maar ben toch nog steeds benieuwd. Een Bioshock x Alice in Wonderland esthetiek met erg degelijke gameplay en een paar erg geinige trucjes. afgaande op de demo. Wel weer klote dat het in dezelfde maand als Star Wars Zero Company arriveerd.