Clock Tower (1996)

PlayStation / PlayStation Portable / PlayStation 3 / PlayStation Vita
Adventure

Ontwikkeld door Human
Uitgegeven door Human, ASCII en Sunsoft

Scissorman is een maniakale moordenaar die zijn gezicht verbergt in een verband, met zijn been sleept en bovendien een reusachtige schaar gebruikt als moordwapen. Elf mensen hebben al oog in oog gestaan met Scissorman en nog niemand heeft het overleefd. Behalve Jennifer Simpson, zij gaat dan ook op onderzoek uit naar de werkelijke identiteit van Scissorman om een einde te maken aan het bloedbad.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
lekker ziek en creepy adventure, speelt als een mix tussen point en click en survival horror, maar zonder wapens. Hier ligt ook de spanning van het spel, er is niets wat je tegen deze Scissorman kan ondernemen, behalve wegrennen of verstoppen. Af en toe kan je mbv je omgeving hem even versuffen, maar hij komt altijd terug!

Meer Adventure als Action, maar door de constante spanning een van de zeldzame adventure games, (zoals Phantasmagoria, toen ik 10 was) dat me hartkloppingen bezorgde. -> 4*

Deze ook op de SNES? Was toch 3d graphics op de PSX...

avatar van totalreject
Leuk spel idd, zeker voor die tijd. Een overeenkomst met Resident Evil is er trouwens niet echt. Behalve dan dat het allebei horror-spellen zijn.

Jack Savage
low budget/ b-film horror stijl maar het was zekerz geen slechte game.

3,5 voor de jeugdsentiment

avatar van kaholiic
Gelukkig heb ik nog een psx, kan ik nog van zulke games spelen.

avatar van LimeLou
Wat maakt deze anders dan de SNES versie want die is namelijk geweldig

avatar van LimeLou
Jakkes, blijkt dat het spel niet opgeslagen is Moet ik weer die 2 uur opnieuw doen.