The Longest Journey (1999)

PC
Adventure

Ontwikkeld door Funcom
Uitgegeven door Funcom, Tri Synergy en Empire

Het jaar 2209. April Ryan, een student kunstenaar is onlangs aangekomen in de grote stad Newport. Zij krijgt langzamerhand te maken met vreemde visioenen. Het lijkt erop dat deze visioenen de ware realiteit aan het beïnvloeden is en de enige persoon die er meer over lijkt te weten is de vreemde oude man Cortez. Hij stuurt April naar een magische wereld waar alles mogelijk is. April komt er al snel achter dat ze niet alleen één, maar twee werelden moet redden van de ondergang.

avatar van Shangri-la
Groots en meeslepend verhaal en goede puzzels, dit is een van de mooiste adventures ooit gemaakt.

avatar van JohnWilliams
Geef je wel degelijk gelijk!
Dit spel is één groot avontuur maar helaas is er 1 spel dat meer avontuur bevat: RAYMAN.

avatar van Hadouken
Ik vind niet dat je Rayman met dit kan vergelijken. Rayman bevat niet veel tekst en is een platform spel.

Als je tekst haat moet je deze game sowieso links laten liggen. Want je zit regelmatig te luisteren naar personages die het verhaal verder uit de doeken doen en voor je het weet ben je weer een kwartier verder. Maar buiten dat, dit is echt een hele mooie game met een waanzinnig goed verhaal!

avatar van JohnWilliams
Hou over het algemeen wel van teksten maar het moet ook weer niet té lang duren. Een paar minuten of zo iets. Rayman is een platformspel maar vergeet niet dat ook in Rayman (2) je veel teksten moet lezen.

avatar van rpger
Eén van de allerbeste adventures van de afgelopen paar jaar. In een genre waar de spoeling tegenwoordig erg dun is was dit een topper eerste klas. Interessante characters en een complex en boeiend verhaal, kortom spelen iedereen!

avatar van jaspertje3
Samen met Syberia echte toppers ja. Terechte en verdiende 4,5 ster voor een topadventure

avatar van ewalk
Geweldig avontuur! Doet denken aan de oude action adventures van weleer, zoals Another World, Future Wars e.d.

Dit was altijd puur genieten, zou geweldig zijn als deze game opnieuw uit kwam, precies hetzelfde alleen op het grafishe niveau van nu.

avatar van Griekse God.
Ik sluit me bij de rest aan. Zeer goede point-and-click adventure, interessant verhaal en leuke maar ook diepgaande characters. Mooie herinneringen aan en zelfs met het herspelen bleef het boeiend.

avatar van FlorisV
Goeie herinneringen aan deze, zeer uitgebreid verhaal, de soms ellenlange dialogen vergen geduld ook, maar sterke voice acting en vooral een erg toffe ambient soundtrack van Tor Linlokken.