Mario vs. Donkey Kong (2024)

Nintendo Switch
Puzzle

Ontwikkeld door Nintendo

Hier speelt iets kleins.. De oude rivaliteit op de Game Boy Advance bereikt wederom een kookpunt in Mario vs. Donkey Kong op de Nintendo Switch. Ontdek de gloednieuwe graphics, los allerlei soorten puzzels op en stel je platformvaardigheden op de proef terwijl je probeert om de gestolen Mini-Mario's terug te halen. Donkey Kong wilde een nieuwe Mini-Mario hebben, maar ze waren allemaal uitverkocht. Daarop besloot hij om in te breken in de fabriek waar ze worden gemaakt en ze allemaal te stelen! Het is aan Mario om achter Donkey Kong aan te gaan en het speelgoed terug te halen.

Overview trailer

Ik vind dit wel wat hebben, ziet er bijzonder vermakelijk uit. De typische Mario sfeer is goed aanwezig. Ga 'm niet bij release halen, wel later dit jaar. Eerst Wonder maar eens uitspelen.

Mario vs. Donkey Kong Review – Puur puzzelplezier - nl.ign.com
Een 8

Mario vs Donkey Kong (Switch) review - Schoonheid in eenvoud | Power Unlimited - pu.nl
Een 72

Ik ga hem niet halen.. maar ik ben wel verrast hoe Nintendo hier weer nieuw leven in heeft geblazen.

Leuk dat de reviews positief zijn. Ik heb besloten de game wel te gaan halen. Maar niet nu.

Zo'n game die je lekker een uurtje speelt na een drukke werkdag.

avatar van Devoo
Net uitgespeeld tot aan de credits, vond het zeer ontspannen, niet te moeilijk maar het zit toch zeer goed in elkaar allemaal. Na de credits krijg je de expert levels en ik hoorde in reviews dat deze best wel pittig kunnen worden. Dus ik speel verder!

avatar van legian
De demo eventjes gespeeld en dit gaat weer als vanouds. Het origineel heb ik hier nog ergens liggen voor de gamebay. Maar op de switch speelt het toch wat fijner. Denk dat ik deze wel een keertje oppak in een sale.

Gisteren met deze begonnen en de eerste twee "werelden" achter de rug. Alles best ok en speelt met de gewoonde Nintendo nauwkeurigheid. Ook een leuk en gezapig tempo, enkel af en toe opgejaagd door de timer.

Na 8 uur spelen in classic mode het eerste einde of "bad"-ending gezien. Waarna het gewoon vrolijk verder gaat met nog eens 8 werelden in de zogenoemde plus wereld. Daarnaast komt er ook nog een time-attack en expert modus erbij. Meer dan genoeg content dus.

Het spel zelf is zoals gezegd wel goed vertier, en voor de 8 uur die ik er tot nu heb ingestopt ook best goed. Om nu nog verder te gaan met nog eens 8 uur game content heb ik voorlopig wat minder zin, maar dit is best wel ok. Als je er even bij stil staat zit hier meer game-content in dan een Mario Wonder. Maar goed, dat is dan nog wel veel leuker om te spelen.

Devoo schreef:
Heb je de plus werelden ook gespeeld?

avatar van Devoo
Grovonion schreef:
Heb je de plus werelden ook gespeeld?
Ik heb alles gedaan behalve de Time Attack Mode. Vond de extra levels en plus werelden het beste van de game. Je kreeg er de uitdaging dat je in de Main Game niet echt had.