Ʊnicorn Overlord (2024)
Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Strategy / RPG
Ontwikkeld door Vanillaware
Uitgegeven door Atlus en Sega
Vecht tegen het lot en ga op een koninklijk avontuur waarin je samen met je vertrouwde bondgenoten de macht terugneemt. Doorkruis een levendige wereld, verzamel eenheden en laat ze vechten in geanimeerde gevechten. Verricht heldendaden en groei zo in aanzien binnen de vijf naties en vorm een groots leger met keuze uit meer dan 60 unieke personages, van mensen en elfen tot gigantische beesten en hemelse engelen.
Met unicorns? Dan vindt mijn do hier van 5 het vastloopt te gek!
Nog dronken van gister.
Haha nope, typo galore, aangepast Ik wijt het aan Covid ipv alcohol
Komt wel rond dezelfde tijd uit als als ik me niet vergis als de fysieke versie van Sea of Stars. Die gaat ook op bestelling.
En ik heb de plaats niet om alle spulletjes uit te stallen.
Ja dat probleem heb ik ook wel ik kan het spul steeds moeilijker kwijt ik wil nog uitbreiden met een nieuwe kast..
En het werkt best. Je pauzeert, geeft iedere squad zijn eigen opdracht of tactic en kijkt naar het verloop van de battle. Natuurlijk is het maar een demo dus ik neem aan dat er nog een hoop meer bij komt kijken later (je levelt wel, maar ik bedoel qua skills, of equipment) maar het geeft wel het idee dat je meer een wargame speelt dan een SRPG.
In ieder geval stond hij al op de wishlist om later in het jaar te spelen en ik ben dan ook heel erg benieuwd.
Maar ook heel veel plezier kunnen opleveren... ik wacht het nog even af en dan ga ik hem wel blind aanschaffen.
Eerst ben ik nog verslaafd aan Pikmin 4 goh wat een leuk spel is dit...
Sterker nog dat is mijn eerste, leukste en beste spel van het jaar 2024!.
Gameplay is wel erg diepgaand trouwens zeg, tegen het overweldigende aan.
Artstyle is vermoedelijk wel hate it or love it.
In games? Love it. En inderdaad - in combat en in de cutscenes tussendoor vind ik het prachtig om te zien. Het is ook wel heel duidelijk Vanillaware. Alleen vraag ik me af waar die DD Cups van Dragon's Crown zijn gebleven?
Het smaakt inderdaad heel erg naar meer - nog maar 2 uurtjes ingestoken tot nu toe (lag ook pas vanavond op de mat), dus de mogelijkheden openbaren zich nu pas langzaam, maar het lijkt inderdaad toch best wel diepgaand te zijn. Ik zou haast zeggen - de manier waarop ze hier realtime en turnbased combat op een console combineren om een wargame te creeeren die zometeen mee mag met de grote namen op de PC is erg indrukwekkend.
Switch versie lijkt overal uitverkocht, same as in Japan... Strategical shortage?
Geen idee. Maar de fysieke versies hebben een paar dagen terug de 500 000 exemplaren behaald, en de meerderheid daarvan zijn blijkbaar op de Switch aangeschaft. Misschien gewoon echt onverwacht een hit? (Want de digitale verkopen zijn hier niet nog niet bij opgeteld).
En niet onterecht overigens. Na bijna 25u vind ik het nog steeds een meesterwerkje. Laat me hopen dat op termijn een (x aantal jaren) dit het begin mag zijn van een mooie nieuwe franchise. Blij dat ik hem fysiek heb, maar als ik dan de special editie bij een vriend zag liggen...
De game wereld word steeds vreemder.. spellen die op dag 1 al uitverkocht zijn, ontzettend veel mensen die ontslagen worden in die hele showbizz! dat is echt niet fijn te noemen.
Maar ik vermoed nu wel dat er nog een tweede charge komt, Atlus (Sega) lijken me vooralsnog nog steeds games te willen verkopen. Niet zoals die snodaards van Square-Enix met de FF collection hadden gedaan.
Maar goed. Daarvan afgezien vind ik Unicorn Overlord wellicht het beste wat Vanillaware tot nog toe heeft ontwikkeld. De mogelijkheden en combinaties van de diverse units zijn werkelijk een lust om mee te spelen, te combineren en in beweging te zien. Grafisch is het zoals steeds top - zeker als je van dit stijltje houd en hoewel het verhaal wellicht niet het meest interessant is dat ik beleefd heb de laatste tijd, wil je toch steeds doorspelen. (het levellen en vrijspelen / upgraden / combineren van units werd op een gegeven moment ook echt een obsessie).
Erg geslaagd dus. En hoewel Vanillaware niet meteen bekend staat voor zijn sequels zou ik binnen een handvol jaar toch best wel een vervolg hierop willen. (of in dezelfde stijl).