Ʊnicorn Overlord (2024)

Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Strategy / RPG

Ontwikkeld door Vanillaware
Uitgegeven door Atlus en Sega

Vecht tegen het lot en ga op een koninklijk avontuur waarin je samen met je vertrouwde bondgenoten de macht terugneemt. Doorkruis een levendige wereld, verzamel eenheden en laat ze vechten in geanimeerde gevechten. Verricht heldendaden en groei zo in aanzien binnen de vijf naties en vorm een groots leger met keuze uit meer dan 60 unieke personages, van mensen en elfen tot gigantische beesten en hemelse engelen.

Nieuw game van de makers van 13 Sentinels!! 2D-3D graphics en ook nog een tactical RPG erbovenop? Count me in!!

Het werd al een tijd terug aangekondigd in de Nintendo Direct idd. Meer nog - aangezien Atlus de uitgever is en het een SRPG is (en bekijk de tactische gameplay eens) was aanvankelijk mijn idee dat het wel eens om een Tactics Ogre side-game kon gaan. Blijkbaar niet, maar het heeft er wel veel van weg.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Met unicorns? Dan vindt mijn dochter hier van 5 het vast ook te gek!

centurion81 schreef:
Met unicorns? Dan vindt mijn do hier van 5 het vastloopt te gek!

Nog dronken van gister.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:

Nog dronken van gister.

Haha nope, typo galore, aangepast Ik wijt het aan Covid ipv alcohol

Hey Overlord !? en de cover van dit spel... (niet deze maar de originele) hebben veel weg van het Nederlandse software bedrijfje en is dat nu overgenomen door Atlus? . Maar al met al lijkt me dit een erg leuke game te gaan worden ook met die Unicorn Overlord - Premium Edition - Nintendo Switch | Games | bol. Even in de wenslijst toegevoegd..

Premium edition is me wat te duur. En ik heb de plaats niet om alle spulletjes uit te stallen. Maar het gaat wel op pre-order. Aangezien het dus echt bijzonder veel weg heeft van de Tactics Ogre games en Atlus het uitgeeft (en Vanillaware de dev is) vermoed ik wel dat me erg gaat bevallen.

Komt wel rond dezelfde tijd uit als als ik me niet vergis als de fysieke versie van Sea of Stars. Die gaat ook op bestelling.

Sinner schreef:
En ik heb de plaats niet om alle spulletjes uit te stallen.

Ja dat probleem heb ik ook wel ik kan het spul steeds moeilijker kwijt ik wil nog uitbreiden met een nieuwe kast..

De demo overtuigd in ieder geval meteen. Graphics zijn zoals steeds bij Vanillaware top, het sfeertje is aardig, maar ik was best wel verrast door de gameplay in die zin dat je hier geen afzonderlijke figuurtjes bestuurd op het strijdtoneel, maar battalions hebt die bestaan uit meerdere helden en krijgers die elk hun voor en nadelen hebben. Geen Tactics Ogre dus maar wel echt helemaal naar het begin - Ogre Battle dus.

En het werkt best. Je pauzeert, geeft iedere squad zijn eigen opdracht of tactic en kijkt naar het verloop van de battle. Natuurlijk is het maar een demo dus ik neem aan dat er nog een hoop meer bij komt kijken later (je levelt wel, maar ik bedoel qua skills, of equipment) maar het geeft wel het idee dat je meer een wargame speelt dan een SRPG.

In ieder geval stond hij al op de wishlist om later in het jaar te spelen en ik ben dan ook heel erg benieuwd.

Ik moet die demo echt nog gaan spelen! maar ik las ook dat het zeker geen Fire Emblem achtige gameplay word. En daar ben ik eigenlijk wel heel blij mee...

En de Monarch edition is binnen, net als de eerste reviews, en het ziet ernaar uit dat ook deze een schot in de roos zou kunnen zijn. Keuze stress is REAL

Uitgesteld tot begin-midden volgende week bij mijn order. Ook geen probleem.

Dit is van Atlus dus ja... die hebben meestal wel spellen die vrij complex in elkaar kunnen zitten.
Maar ook heel veel plezier kunnen opleveren... ik wacht het nog even af en dan ga ik hem wel blind aanschaffen.

Eerst ben ik nog verslaafd aan Pikmin 4 goh wat een leuk spel is dit...
Sterker nog dat is mijn eerste, leukste en beste spel van het jaar 2024!.

geplaatst:
Tip: demo downloaden. Die is al best groot. Wel vrij grote kans dat je 'm dan aanschaft. Dit is een verdraaid leuk spelletje, origineel in gameplay en schitterend in design.

avatar van Eraser2
geplaatst:
Ik zal de demo eens proberen om het allemaal in levende lijve te aanschouwen. Ik vind het art design afgaande op foto's namelijk nog niet zo aantrekkelijk.

geplaatst:
Artstyle is vermoedelijk wel hate it or love it. Ik vind met name het ‘in combat’ design echt heel mooi.

Gameplay is wel erg diepgaand trouwens zeg, tegen het overweldigende aan.

Merijn82 schreef:
Artstyle is vermoedelijk wel hate it or love it.

In games? Love it. En inderdaad - in combat en in de cutscenes tussendoor vind ik het prachtig om te zien. Het is ook wel heel duidelijk Vanillaware. Alleen vraag ik me af waar die DD Cups van Dragon's Crown zijn gebleven?

Het smaakt inderdaad heel erg naar meer - nog maar 2 uurtjes ingestoken tot nu toe (lag ook pas vanavond op de mat), dus de mogelijkheden openbaren zich nu pas langzaam, maar het lijkt inderdaad toch best wel diepgaand te zijn. Ik zou haast zeggen - de manier waarop ze hier realtime en turnbased combat op een console combineren om een wargame te creeeren die zometeen mee mag met de grote namen op de PC is erg indrukwekkend.

geplaatst:
Overigens ook erg leuk dat er een soort Fire Emblem-achtig pair-up en conversatie systeem inzit. Hoe langer bepaalde units samen vechten, hoe meer conversaties en bonussen je unlocked. Dat geeft het geheel, net als Fire Emblem, voor mij toch altijd weer iets dat het weer net wat persoonlijker maakt. Ook al was het zonder dit ook een boeiende game. Het blijft interessant om te kijken welke formaties van units het beste samen gaan in team.

Hey! ik kan het spel nergens kopen.. weet iemand hoe dat in elkaar zit?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Switch versie lijkt overal uitverkocht, same as in Japan... Strategical shortage?

Squall Lionheart schreef:

Geen idee. Maar de fysieke versies hebben een paar dagen terug de 500 000 exemplaren behaald, en de meerderheid daarvan zijn blijkbaar op de Switch aangeschaft. Misschien gewoon echt onverwacht een hit? (Want de digitale verkopen zijn hier niet nog niet bij opgeteld).

En niet onterecht overigens. Na bijna 25u vind ik het nog steeds een meesterwerkje. Laat me hopen dat op termijn een (x aantal jaren) dit het begin mag zijn van een mooie nieuwe franchise. Blij dat ik hem fysiek heb, maar als ik dan de special editie bij een vriend zag liggen...

Ik heb dus geen schijn van kans meer op de fysieke Switch editie!? dit heb nog nooit zo meegemaakt.
De game wereld word steeds vreemder.. spellen die op dag 1 al uitverkocht zijn, ontzettend veel mensen die ontslagen worden in die hele showbizz! dat is echt niet fijn te noemen.

Daar lijkt het wel heel erg op, Banjo. Uitverkocht op zowat alle gangbare sites (fnac, gamemania, bol, mediamarkt, nedgame, etc.). Zag dat nog de switch collectors edition beschikbaar was op amazon.com.be, voor, hou je vast: 299€...
Maar ik vermoed nu wel dat er nog een tweede charge komt, Atlus (Sega) lijken me vooralsnog nog steeds games te willen verkopen. Niet zoals die snodaards van Square-Enix met de FF collection hadden gedaan.

Deze hoort gewoon in een fysieke game collectie (zoals alle Atlus games) ik had hier al zo veel zin in. Ik hoop ook op een 2de ronde Grovonion.. maar ik moet Fire Emblem: Three Houses (2019) - GamesMeter.nl ook nog eens kopen misschien is dit het goede moment.

geplaatst:
En....eindelijk uitgespeeld. Een uurtje of 75 op de teller en met heel wat bloed, zweet en tranen op het einde. Hoewel het spel zelf redelijk te doorlopen is (met hier en daar een wat moeilijker momentje) is de eindbaas Galerius echt wel een ontzettende klojo eersteklas. De moeilijkheidsgraad vliegt hier zodanig de hoogte in dat ik zelfs even wat ben gaan spieken online, mijn eenheden wat ben gaan herschikken en zelfs hun eigen powers ben gaan micro-managen. Iets wat ik tot dat punt toe niet echt gedaan heb (dat laatste dan). Des te groter de triomf als je hem uiteindelijk weet te verslaan. ...of althans haha? Want ja...je weet wel - er is ook hier weer een kleine naspijs.

Maar goed. Daarvan afgezien vind ik Unicorn Overlord wellicht het beste wat Vanillaware tot nog toe heeft ontwikkeld. De mogelijkheden en combinaties van de diverse units zijn werkelijk een lust om mee te spelen, te combineren en in beweging te zien. Grafisch is het zoals steeds top - zeker als je van dit stijltje houd en hoewel het verhaal wellicht niet het meest interessant is dat ik beleefd heb de laatste tijd, wil je toch steeds doorspelen. (het levellen en vrijspelen / upgraden / combineren van units werd op een gegeven moment ook echt een obsessie).

Erg geslaagd dus. En hoewel Vanillaware niet meteen bekend staat voor zijn sequels zou ik binnen een handvol jaar toch best wel een vervolg hierop willen. (of in dezelfde stijl).

geplaatst:
En hij is fysiek ook weer te koop! voor op je Switch.. Nedgame gameshop: Unicorn Overlord (Nintendo Switch) kopen ik heb hem gelijk maar besteld! .