Fight Crab (2020)

PC / Nintendo Switch / Android / Apple iOS
Fighting

Ontwikkeld door Calappa
Uitgegeven door Playism, Mastiff, Pujia8 en Winning Starters

Welkom bij Fight Crab, een nieuw 3D-actiespel. Bestuur een gesimuleerde, door fysica aangedreven krab en neem het op tegen verschillende tegenstanders in dit 3D-actiespel met één basisregel: "draai je vijand om voor de winst". Profiteer van een breed scala aan uitrusting om je tegenstander neer te slaan: klauwen, zwaarden, geweren, bepantsering, straalmotoren en meer. Stop het mes van je tegenstander met je tang, ren langs muren en verlies jezelf volledig als krab met alle vechttechnieken die tot je beschikking staan. Krijg de totale gevechtskrab-ervaring met procedurele animaties en nauwkeurige botsingsdetectie. Je moet nu op reis gaan om te laten zien dat je de sterkste geworden bent door de hele wereld op zijn rug te laten draaien.

avatar van Banjo
Fight Crab!!

Nou ik denk dat dit een van de meest obscuurste spellen is die ik heb..

Gelukkig word ik begeleid door een uitstekende Tutorail: alles word rustig uitgelegd maar het blijft lastig omdat, je alle knoppen gebruikt van een krab (en van je Pro controller) die worden volledig gebruikt. Wat ik een dikke plus vind is dat je zonder al die oefeningen te kennen je dit spel al meester kan maken. Zie het als een soort Super Smash Brothers die heeft ook dezelfde score impact dus al je iemand voor 100% hebt geraakt dan sta je al heel sterk!. Maar die bediening is ontzettend lastig net zo precies zoals een krab! links, rechts, vooruit, ja poeh he... houtig is het te noemen.. Maar het is wel precies zoals een krab beweegt. En dan heb je nog de multiplayer, nou dat is ook al bijzonder te noemen je neemt het op tegen 40 krabben! met shotguns, atomische geweren honkbal knuppels, grote zwaarden, ijzeren staven etc
Alles wat je maar kan vinden kun je gebruiken om toe te slaan.

Het is een zeer uitzonderlijk, origineel en goed uitziend spel.