Burnout Revenge (2005)
PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360
Racing / Action
Ontwikkeld door Criterion
Uitgegeven door Electronic Arts
Race om als eerste over de finish te komen, zoveel mogelijk auto's te rammen of om een gigantische crash te veroorzaken. Met hoge snelheid scheur je door drukke snelwegen of smalle straatjes. Beuk auto's om je boostmeter te vullen en zo nog sneller te gaan.
geplaatst: 6 juli 2007, 09:21 uur
Traffic checking heeft deze serie een klein beetje verpest voor mij. Vond dat maar heel erg nep eerlijk gezegd. Gelukkig hebben ze dat uit het nieuwste deel gehaald, maar hier zit het nog steeds erin. Daarom 'slechts' een 3,5*
geplaatst: 6 juli 2007, 12:58 uur
Ja dat is misschien wel een beetje dom, maar aan de andere kant, de snelheden zijn hier zo hoog dat je soms echt een super reactievermogen moet hebben om al het verkeer te ontwijken. Nu kan je er doorheen rammen als je met het verkeer meerijdt. Maar de echte uitdaging ligt natuurlijk in het spookrijden, dan krijg je tenminste ook nog wat meer boost.
Verder weer een spectaculair deel, nog een stukje sneller dan deel 3. Heb eigenlijk niet zo veel met race spellen, maar Burn Out doet het altijd wel goed bij mij.
geplaatst: 10 juli 2007, 00:24 uur
Telleurstellend aan de Burnout serie wordt inmiddels dat ze in herhaling beginnen te vallen. Of ik nu deel 3, 4 of het recente deel 5 speel, ik vind het allemaal wel erg veel op elkaar lijken. Het is ook maar hoe je het bekijkt, opzich is er niks op tegen als zo'n vermakelijke arcade racer een succesformule blijkt te hebben om dit enigzins uit te melken, maar ik ben nu toch wel weer eens toe aan een vernieuwende insteek.
geplaatst: 28 oktober 2007, 12:28 uur
Ik blijf dit gewoon een strakke game vinden lekker snel prachtig beeld op hdmi kan niet wachten op burnout paradise....
geplaatst: 25 november 2007, 16:25 uur
heel leuk racespel. Het heeft mooie graphics en is leuker dan Need For Speed.
4 sterren.
4 sterren.
geplaatst: 20 december 2007, 12:27 uur
Unieke racegame, blijft leuk juist omdat het zo arcade is.
NFS is ook heel erg arcade, maar wil over doen komen als een serieuze game, alleen dat is het ook niet.
Dus NFS neem een voorbeeld aan dit, of aan FOrza de middenweg is het niet.
Een 4,0 voor dit toch wel originele concept, met hoge replay waarde.
Dus NFS neem een voorbeeld aan dit, of aan FOrza de middenweg is het niet.
Een 4,0 voor dit toch wel originele concept, met hoge replay waarde.
geplaatst: 15 februari 2008, 17:37 uur
Lachen!
Ik heb dit een hele tijd bij een vriend gespeeld en dikke lol heb je dan. Pure arcaderacer, volledig gemaakt ter entertainment zonder fratsen.
Ik vond het punten verzamelen met een zo groot mogelijke crash echt briljant!
Ik vond het punten verzamelen met een zo groot mogelijke crash echt briljant!
gaymer
geplaatst: 23 februari 2008, 23:15 uur
Erg leuke arcade racer. Ik vind vooral de Crash mode het leukst.
4.0 sterren
4.0 sterren
gaymer
geplaatst: 13 maart 2008, 12:30 uur
Ik heb een probleempje tijdens het online gamen: Op de meest weirde momenten wordt ik zomaar uitgelogd van m'n Xbox Live account en soms kan er geen verbinding gemaakt worden met de EA server en dan zit gelijk de hele game vast. Heeft iedereen wel eens deze problemen of ben ik weer eens de enigste?
Gamertag: Dune rave
Gamertag: Dune rave
geplaatst: 26 maart 2008, 22:43 uur
heeft mij ongeveer 1 middag weten te boeien voor ik het beu gespeeld was, een klein beetje eentonig maar wel zeer mooie graphics
geplaatst: 17 oktober 2008, 18:25 uur
Burnout Revenge was toch echt wel een topper indertijd, ik was erg verbaasd van dit deel, op enkele negatieve aspecten na. Maar daar kom ik later op terug, want Burnout Revenge verdient ieders aandacht, dit pareltje onder de racers verdient het gewoon om gespeeld te worden en is tenslotte ook nog erg toegankelijk voor iedereen in je huiskamer! Burnout 3: Takedown was absoluut een goede stap in de juiste richting, want de takedowns in het spel waren een groot pluspunt, dat heb je in dit deel ook wel nog, alleen gaat alles nog een tikkeltje sneller dan in het voorgaande deel, pompende adrenaline verzekerd! Alles is merendeels hetzelfde gebleven en daar hebben de ontwikkelaars op veilig gespeeld, er zijn enkele kleine nieuwe toevoegingen bijgekomen bij Burnout Revenge, enkel zijn deze niet echt geslaagd te noemen.
Nu kan je het verkeer dat in jouw richting rijdt, blijven doorbeuken als een snelheidszot en brengt best grappige resultaten met zich mee.
Alleen is het een spijtige zaak dat het spel zijn moeilijkheidsgraad hierdoor wel daalt, dat is het enige aspect dat door de meeste fans van de reeks werd afgekraakt.
Dat was ook meer dan terecht, iedereen stemde hier wel bij in.
De graphics zijn nog een tikkeltje beter en glanzender tegenover Burnout 3: Takedown, de auto's zien er verbluffend uit, de omgevingen zien er prachtig uit, eigenlijk alles ziet er piekfijn uit! De grootste aandachtstrekker is ongetwijfeld de snelheid. De snelheid van het spel is natuurlijk nog maar één van de redenen waarom je dit spel een kans moet geven! Zelfs mijn neefje vindt dit spel cool, ook al crashte hij veel, hij vond het al enorm cool hoe hij zag, hoe hij zijn auto de verdoemenis inreed!
Dit zegt volgens mij genoeg, dit spel mag je niet missen!
Ik heb dit spel in de Media Markt in de winkelrekken zien liggen voor slechts € 9,99, voor de PlayStation 2! Superweinig geld, dat geld is dit spel zeker weten waard, een topper die nog steeds op heden alle aandacht verdient, naar mijn mening!
Cijfer: 4,5*!
Dat was ook meer dan terecht, iedereen stemde hier wel bij in.
Dit zegt volgens mij genoeg, dit spel mag je niet missen!
Cijfer: 4,5*!
geplaatst: 20 augustus 2009, 17:48 uur
Ben niet echt van het racen, maar met Burnout kan ik me prima vermaken. Vooral snelheid wordt zoals in elke Burnout hier weer prachtig gepresenteerd. Verder is het gewoon lekker scheuren, knallen en winnen.
geplaatst: 10 januari 2010, 13:41 uur
over het algemeen vind ik racespellen niet zo leuk maar met burnout kan ik me altijd erg vermaken
ik vind deze burnout erg leuk alleen is de story mode wel wat zwak het heeft geen verhaal je moet gewoon hele tijd hetzelfde doen of racen of punten behalen met botsen enz. dat gaat op tenduur vervelen, met een zeer goede singleplayer en ook een verhaal zou deze game top zijn, helaas is dat niet het geval, de graphics zijn wel van zéér hoog niveau (xbox 360)
de story mode is ook wel vermakelijk maar niet meer dan dat, tegen vrienden racen is wel weer erg leuk!
de gameplay is heerlijk, ik heb een hekel aan racespellen waar je 843582893 km voor de bocht moet remmen enzo kan zijn omdat ik er niet goed in ben maarja ik vind arcade racespellen gewoon veel leuker en daar is burnout revenge zeer goed in!
graphics 90
sound 70
replay 70
gameplay 80
geplaatst: 31 januari 2010, 10:36 uur
heerlijke game dit was een van de games die ik zowel voor de PS2 had en daarna bij aanschaf van mijn X360 gewoon nog een keertje kocht en op allebij de systeemen heb ik alles op 5 * weeten te haalen ben nog nooit zo verslaafd geweest aan een race game. ook het online speelen was briljant en 1000 keer beter dan dat paradise. lekker arcade racen en niet dat NFS achtige free roaming stad waar je continue de weg kwijt raakt.
1 woord GENIAAL!!!
1 woord GENIAAL!!!
geplaatst: 23 maart 2010, 10:20 uur
Dit spel is echt vethard. Ik vind het een beetje dat raar men het een tegenvaller (althans de personen die daar een reactie op hebben gezet) vind. Geef mij maar liever Revenge dan Takedown. Takedown heb ik ook gespeeld en het is ook nog gaaf maar Revenge is beter.
geplaatst: 22 augustus 2011, 01:20 uur
Waarom heeft een racegame een verhaal nodig? Je hoort toch niemand in het publiek van een Grand Prix roepen:'WAAR IS HET VERHAAL!? IK WIL WAT VERHAAL MENSEN!!!'
Het gaat gewoon om dat gevoel wanneer je player 2 tegen een muur laat versplinteren, of hem/haar in een ravijn duwt! Er is bijna niks leuker dan dat
Pastichio Rocker
geplaatst: 22 augustus 2011, 01:45 uur
Beste Burnout game ooit. Sure it's unrealistic as hell, but it's fun, fun and more fun!!!
geplaatst: 3 oktober 2011, 22:04 uur
Dark Lord Andrew schreef:
Waarom heeft een racegame een verhaal nodig?
Waarom heeft een racegame een verhaal nodig?
Ik zei niet dat er een verhaal aan hoeft, maar als een voorbeeld vind ik het verhaal van NFS most wanted beter dan NFS Underground. Maar het gaat met racegames en sportgames en nog een paar andere games gewoon om de lol en DE ACTIE!!!
geplaatst: 19 december 2011, 16:16 uur
Geweldig game is dit, Heb me er lang mee vermaakt. Tot dat Burnout voor meer vrijheid koos de beste, die ik gespeeld hebt. Zeker het spelen waard deze game.