Heroes of Might and Magic IV (2002)

PC
Strategy

Ontwikkeld door New World
Uitgegeven door 3DO

Het spel gaat verder waar “Heroes Chronicles: The Sword of Frost” ophield. Gelu, de leider van de Forest Guards en momenteel eigenaar van de Armageddon’s Blade, valt Kilgore, de barbarenkoning, aan in een poging het “Sword of Frost” te vernietigen. Wanneer de twee zwaarden met elkaar worden geconfronteerd heeft dit een gigantische ontploffing tot gevolg die de wereld van Enroth vernietigt. Veel van de inwoners weten echter via mysterieuze poorten te ontsnappen naar de wereld van Axeoth. Tussen de overlevenden zitten veel helden uit de vorige spellen.

avatar van Jord
1,5
Vol verwachting hadden de fans van HOMM hiernaar uitgekeken: eindelijk een versie van het spel in 3D.
En wat een tegenvaller is het geworden! Wat mij betreft de grootste deceptie op het gebied van Games ooit. Een notering in de Flop 100 zou niet onterecht zijn.
Gelukkig hebben de makers hun kapitale fouten ingezien en zijn ze met HOMM 5 weer op het juiste pad beland.

Een notering in de flop 100 is wat mij betreft net wat te drastisch, maar een teleurstelling van jewelste was dit absoluut. Graphics die niet alleen hopeloos verouderd waren maar ook alle charme van II en III ontbeerden, matige muziek, enkele gigantische missers wat betreft gameplay (als bvb de heroes zelf in het strijdgewoel gooien - in theorie een leuk idee maar in praktijk werkte het voor geen meter - of bvb de onder verdelinge van de diverse kastelen - van kasteel per ras naar kasteel per magie soort) en enkele doodsaaie campagnes zorgden ervoor dat ik dit spel jarenlang gewoon links heb laten liggen. Uiteindelijk dan toch weer opgegraven en toch een tijd lang zelfs nog enigzins plezier aan beleefd. Maar in vergelijking met voorgaande delen en deel V toch gewoon slappe hap.

avatar van ReMyTje86

Kijk eens naar die score

gamelord
Dit is het slechste spel dat ik ooit gekocht heb, daar wordt je meteen
kwaad van als je hem opstart. Heb altijd een gruwelijke hekel gehad aan spellen waar je met z'n drieën op een rij staat.
GRUWLIJK BELACHELIJK SPEL!!
Zie mijn STEM.

avatar van Zealenga
HOMM3 is zo goed, zonde dat het vervolg zo slecht is!
Gelukkig is HOMM5 weer goed.

1,5
Verschrikkelijke miskleun, gelukkig was de 5 wel weer aanvaardbaar.
Gewoon overslaan deze game!