Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged (2023)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S
Racing

Ontwikkeld door Milestone
Uitgegeven door Milestone

Maak ruimte vrij in je virtuele garage, want er zijn meer dan 130 voertuigen te gebruiken met meerdere variaties in dit racespel. Ook de Hot Wheels Monster Trucks zijn dit keer van de partij. Daarnaast kun je motorfietsen en terreinvoertuigen besturen, die elk hun eigen wegligging hebben. De voertuigcategorie wordt bepaald door een gloednieuw systeem met een speciale skill-tree waarmee je direct aan de prestaties van de voertuigen kunt sleutelen. Ga hiermee aan de slag om een niet te stoppen bolide in elkaar te flansen.

avatar van JonnieBrasco
Zo te zien niet heel erg verschillend van het eerste deel. Enkele leuke nieuwe elementen, zoals tuinen met zand, gras en lawines aan golfballen die op je worden losgelaten. Zowel de career mode als ook de multi player/ online mode lieten in deel 1 best wel te wensen over, ik betwijfel sterk of dat in deel 2 beter is. The money grab continues?

Nou ja. Money Grab. Met 2 delen in de reeks die een paar jaar uit elkaar liggen en een aantal extra's zoals het jumpsysteem of de extra hazards en weer legio auto's en banen kan je dit nou niet echt een money grab noemen imo.

Online heb ik 1 niet zo vaak gespeeld, maar de career mode van dat spel en de diverse routes die je kon uitstippelen vond ik persoonlijk toch echt wel vermakelijk. Lijkt me hier ook wel het geval.

avatar van JonnieBrasco
Klopt, het was vermakelijk maar tot op zekere hoogte. Na zo''n 20u was de career klaar (een enkele gouden medaille uitgezonderd), wat dan resteerde was single player was time attack en online mode. We zijn thuis eigenlijk alleen de split screen nog blijven spelen.

Het 'money grab' gevoel zit bij mij vooral in hoe het verdienmodel van 1 was opgebouwd uit relatief hoge aanschaf + betaalde DLC's + loot boxes. Best bereid nu weer zo'n bedrag te betalen, maar alleen als de content die daarna uitkomt ook redelijk vanzelf naar je toekomt en daar heb ik wel mijn twijfels bij, waarom zouden ze het opeens anders insteken? Het is als gamer het dilemma van principes vs. ongeduld en daar spelen ze denk ik handig op in. Misschien ben ik wat te veel indie gamer dat ik me hier wat tegen afzet.

JonnieBrasco schreef:

Nou ja daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Het is helaas iets dat bij de meeste spellen wel zo is. Ik ben zelf grotendeels ook Indiegamer en wacht in de meeste gevallen met grote titels tot GOTY / budget edities. Zo heb ik deel 1 hiervan ook maar voor 20 euro aangeschaft inclusief alle DLC en dat was voor mij een geweldige aankoop. Maar ga je alles los kopen + speciale auto's dan snap ik het wel idd.

avatar van jerome998
JonnieBrasco schreef:
Doet me denken aan Stunt Track Driver uit 1998 Verslavend spelletje was dat.

Hot Wheels Stunt Track Driver

avatar van AdrievMer86
Heb nu dik 5 uren van deze game geproeft en het voldoet me meer dan verwacht.
Ja het is exact zoals deel 1 en toch is het verbeterd in elk opzicht.
De tracks zijn vergelijkbaar en soms dacht ik echt van copy paste.
Maar het rijgedrag en bepaalde toegevoegde gameplay elementen.
Ook bevat deze veel meer auto's en je kan echt upgraden en aanpassen naar eigen smaak.
Eerst zal ik de singleplayer campagne uitspelen en daarna ga ik over op online mp.

Ja het wachten op een cheap sale met alle dlc is misschien de beste optie.
Maar ik kon niet wachten en denk dat Milestone meer dan hun best hebben gedaan. Van mij krijgen ze support.
Wat wil je ook met een bedrijf met zoveel jaar ervaring in racegames.

avatar van JonnieBrasco
Gewacht op de 10 euro Steam sale. Het eerste uur spelen vlogen de unlocks, XP upgrades en achievements me om de oren, een beetje veel prikkels tezamen met de uitgebreide menu's. Geld was er in overvloed en kon auto's shoppen en tunen zonder hand op de knip, kwam ogen en handen tekort. Na enkele uren komt er wat meer rust en lijn in het spel en wordt het wat uitdagender. Ja, de game is echt inderdaad in alle opzichten verbeterd, knap gedaan. Zelfs aan het sound design en de graphics is nog geschaafd. Maar vooral de verschillende nieuwe spelmodi zijn een mooie toevoeging. Het driften met score-verdubbelaars waarbij de kant raken genadeloos wordt afgestraft bijvoorbeeld; echt goed. Vooral ook omdat elke auto (en daar zijn er bizar veel van) nog meer zijn eigen unieke weggedrag heeft.

Wat een geneuzel van mezelf hierboven in mijn eerste posts.