The Crew: Motorfest (2023)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Racing

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

The Crew Motorfest is neergestreken op één van de meest adembenemende plekken op Aarde: het eiland O'ahu op Hawaï. Doe mee aan races op hoog tempo door de bruisende stad Honolulu, stel je offroad-skills op de proef op het as rond een vulkaan of snijd bochten perfect aan op circuits. Geniet van diverse spannende activiteiten achter het stuur en bepaal zelf hoe je lol wilt maken met je auto's! Ontdek de playlists en duik in themacampagnes die je onderdompelen in de spannendste werelden van de autocultuur, inclusief Amerikaanse muscle cars, Japanse straatracers en legendarische machines van vroeger. Strijd in intense races, neem deel aan themaevents, verzamel de meest iconische auto's en nog veel meer! Beheers elke uitdaging achter het stuur en vul je collectie met de meest legendarische voertuigen aller tijden!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
geplaatst:
Forza Horizon, Ubisoft style! Vind het er veelbelovend uitzien, al hou ik niet van het schreeuwerige stijltje bij racegames

geplaatst:
Beelden zover zien er inderdaad prima uit. Ben wel benieuwd hoe het geheel rijd, begreep dat de vorige twee delen daar niet echt in uitblonken. Maar het lijkt mij simpelweg tof om weer eens over Hawaii te kunnen rijden, verlang toch weer naar de TDU tijden.

avatar van mrdig
geplaatst:
Ziet er wel ok uit, maar ik had toch een Snorefest gevoel hierbij ipv Motorfest. We hebben dit allemaal al eens gezien toch in talloze racegames?

geplaatst:
Gaat wel echt een Forza Horizon rip off worden.

Als de wagens net zo lekker rijden kan het wel wat worden.

Anders niet.

Helemaal niet zelfs.

avatar van legian
Gister avond even een uurtje van de trial gebruik gemaakt en de eerste indruk is dat dit wel een heel duidelijke Forza Horizon rip-off is geworden. Inclusief de over de top en in your face presentatie (met een Ubi sausje eroverheen), onduidelijke map (die trouwens wel een super gave zoom functie heeft), overvloed van dingen om te doen, een gebrek aan chille cruise mogelijkheden en cringe personages. Waarbij die laatste hier toch wat natuurlijker aanvoelen dan bij Forza Horizon fascinerend genoeg. Ook op visueel vlak is het duidelijk minder sterk (hoewel er alsnog mooie plaatjes te vinden zijn) en ook de audio, die door velen toch wel geprezen wordt lees ik her en der vindt ik beduidend minder. Op dat vlak heb ik ook het gevoel dat alles ook maar even hard door elkaar gemixt moet worden, misschien dat ik even de settings in moet duiken want dat probleem had ik bij Forza Horizon 5 ook al.

Het grootste minpunt is echter de handling van de auto's, die is wel erg matig als je Forza Horizon gewend bent. Daar is het al meer Arcade maar dit is wel weer echt een stap minder. Ook de toevoeging van Nos hoeft van mij niet. Gelukkig kan je het uitzetten voor races, maar dat geldt alleen voor jezelf en niet voor de AI. Die kunnen er nog wel gebruik van maken. Oh en over AI gesproken, dat is echt optochtje rijden zeg.

Een vergelijking met TDU moet ik toch ook eventjes maken, gezien de locatie en er schijnbaar een deel van dat oorspronkelijke team ook hier aan gewerkt heeft. Maar afgezien daarvan loopt die vergelijking toch echt spaak. Niets van die ervaring is hier namelijk terug te vinden. Forza Horizon 3 kwam daar nog het dichtst bij in de buurt wat mij betreft.

Dat gezegd hebbende, is het wel vermakelijk en ik ben wel benieuwd hoe de verschillende evenement in elkaar zitten. Voor zover nog maar 2 dingen gedaan (naast wat rondrijden), een race en een dragrace. Waarbij ik die dragrace wel een tof uitgewerkt idee vond met het opwarmen van de banden, en het op tijd moeten schakelen. Komend weekend de resterende 4 uur van de trial nog even volmaken en kijken of ze nog wat leuke dingen te bieden hebben hier.

Voor iedereen die het wilt proberen ze hebben van 14-17 september een 5 uur durende trial beschikbaar.

Je hoeft niets meer te zeggen. Het is Forza of Forza Horizon of niets meer.

Nog een aspect van de PS/XBox360 dat ik toch erg mis. De variatie tussen de diverse racers. Je had een Forza en een GT. Maar daartussen had je ook een Blur en een Split Second (beiden in mijn ogen echt geweldig). Je had de absoluut brilliante Motorstorm serie. Burnout! De diverse Need for Speeds. Hier en daar een degelijke Kart Racer (ok. Sonic is er op dat vlak nog). Pure (!). Dirt.

,,,en nou krijgen we? Ja. De hartstikke geweldige Forza Horizon, 3 games die erop lijken maar het qua kwaliteit niet (of net niet) halen. En gelukkig nog Dirt en Hotwheels Unleashed.

...ik krijg het idee dat we echt wel aan het verpoveren zijn op veel vlakken en genres. (hoewel dat bvb op RPG vlak dan zeker weer niet het geval is).

Sinner schreef:

Het wordt steeds meer eenheidsworst en meer van hetzelfde ja. Dat ben ik met je eens. Maar ik zit me wel even af te vragen welke twee games je naast Motorfest nog als Forza Horizon kloon ziet dan?

Ik heb me pijlen qua innovatie / frisse insteek in de open world racers al een tijdje vooral gericht op TDU:Solar Crown. Ik hoop echt dat ze daar weer die originele sfeer weten te pakken en een eigen gezicht behouden. En daarmee iets weten te brengen wat die game waarde geeft.

legian schreef:

Nou...ik wou heel hard roepen 'Project Cars 3'. Maar nou ik er zo even over denk is dat ook alweer 2 of 3 jaar terug? En je noemt hem zelf - Test Drive Unlimited - hoewel ik daar ook wel het idee van had dat het redelijk veelbelovend uitzag. Als ik buiten Forza Horizon dan toch nog een naam / franchise mag noemen. Maar eh... dan is het aanbod best povertjes. Dat had je vroeger niet. En de kwaliteit was best hoog.

Want qua Forza (de main reeks dan) kan ik qua simulatie games niet zo heel veel noemen buiten GT (die toch wel veel van zijn glans heeft verloren) buiten Grid Legends of de Assetto corsa games.

Laat staan de 10 speedbike franchises die we rijk zijn. Allemaal op dezelfde circuits. Met dezelfde bikes.Eg MotoGP, TT, Ride, Rims...

Ik heb een vriend die best fan is van de laatste soort maar ik moet eerlijk bekennen dat ik 90% van de tijd geen idee heb welk van de hoop we aan het spelen zijn.

Maar goed. Een groot deel hiervan heeft natuurlijk ook wel te maken met het feit dat we/ik wellicht al 30+ jaar gamen. Het wiel kan maar 1x uitgevonden worden.

Sinner schreef:

Nou...ik wou heel hard roepen 'Project Cars 3'.

Dat is toch geen open-world racer? Dacht dat die in de simhoek zat. Of zijn die ook alweer (semi-)arcade gegaan.

TDU: Solar Crown klopt inderdaad, maar TDU heeft natuurlijk aan de wieg gestaan van de huidige open-world racers. Nu schiet mij wel Burnout Paradise te binnen, die toen ook ineens open-world werd, maar dat is ook alweer een oudje.

Het wiel kan maar 1x uitgevonden worden.

ja er veranderd weinig aan hoe je racet inderdaad. Het is alleen jammer dat de meeste van die games allemaal zo enorm schreeuwerig worden waardoor het allemaal nog meer op elkaar gaat lijken. Gewoon lekker kunnen cruisen zit er niet in door de constante bombardementen met dingen die je kan doen. Nee ik hoef niet een schatkistje te zoeken, nee ik hoef ook geen slalom challenge te doen, nee ik hoef ook niet te weten dat ik weer zoveel xp verzamel met driften, nee ik hoef ook niet al die naampjes boven al die racende auto's te zien op de weg die constant op je af komen, nee ik hoef ook niet te weten dat ik weer een level gestegen ben en weer iets vrijspeel, nee ik hoef ook niet constant een reminder dat ik nog ergens een challenge/race heb open staan. Laat me lekker in die Shelby GT500 cruisen over Hawaii, hoe moeilijk kan dat zijn...

Ik ben het over het schreeuwerigere helemaal eens. Het mag wat minimalistischer. Ik vind het leuk om dingen te kunnen doen in een open-world racing game maar het hoeft niet meteen in grote kleurige letters over het scherm te loeien. Dat irriteert me ook weer. Op dat vlak vond ik een Burnout Paradise en NFS Most Wanted prima games.

En ik dacht dat Project Cars 3 wat tussen Sim en Arcade inzat inderdaad. Zo staat het mij toch bij. Maar ik kan me vergissen.

Moet je hier ook wachttorens veroveren om gebieden te unlocken of is het nog niet zó Ubisoft?

De trailer irriteert me ieder geval al mateloos met die muziek en schreeuwerige beelden.

Deze dagen uitsluitend interesse in open wereld racers.

Als het komt op racen.

Zij activiteiten vaak super nice.

Racen an sich niet eens zo verrekte boeiend.

Stel opgeschoten gasten die continu proberen elkaar in te halen.

Op een gegeven moment ken je het wel.

Beetje toeren beetje cruisen.

Vind ik wel chill altijd.

Zeker als het een beetje lekker is uitgewerkt ook nog eens.