Prince of Persia: The Lost Crown (2024)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Android / Apple iOS
Action / Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Stort je in een stijlvol en actiegericht platformavontuur, die zich afspeelt in een mythologische Perzische wereld waar je de grenzen van tijd en ruimte kunt manipuleren. Gebruik je tijdkrachten, gevechts- en platformvaardigheden om dodelijke combo's uit te voeren en door de tijd aangetaste vijanden te verslaan. Koop nieuwe amuletten en rust ze uit bij winkeliers om naar eigen inzicht progressie te maken. Gebruik je verstand om puzzels op te lossen, verborgen schatten te vinden en missies te voltooien om meer te weten te komen over de mysteries van Mount Qaf; een locatie dat gecorrumpeerd lijkt te zijn.

mrdig schreef:
Verder ben ik juist wel erg blij met een 2d PoP, hoe meer 2d games hoe beter..

...daar zou je me wel plots zomaar in mee hebben. Een 2D Prince of Persia in Metroidvania stijl met meer afgewogen straightforward stukjes tussendoor. Grafisch iets tussen een of een Bloodstained of een Ori in. (dus of wat donkerder of wat cartoonier / Disnie'er).

Heel toevallig zat ik net tussen de Shantea games te scrollen in de Switch shop.... (er volgt wellicht nog een ronde drie)

avatar van legian
centurion81 schreef:

Ja, maar daar is de Link met Zelda al wel sinds het begin heel duidelijk

Misschien is de link met het personage en de Prince hier ook wel heel duidelijk, maar moeten we hem eerst gespeeld hebben om die te snappen.

Ik begrijp het punt wel, maar kan niet zeggen dat ik het echt een sterk kritiekpunt vindt. Komt meer over als kritiek zoeken eigenlijk. Vandaar die opmerking.

legian schreef:

En ik wilde een woordgrap maken over Link

Ik ga deze voor de Ps4 halen maar alleen als het ook echt dikke fun is om te spelen, zoals toen op de Gamecube ook het geval was dit deel was het volgens mij.. Prince of Persia: The Two Thrones (2005) - GamesMeter.nl.

Banjo schreef:

Waarom niet voor de Switch?

Goeie vraag Confusie omdat ik mijn Ps4 echt te weinig gebruik ik wil het wat meer verdelen en ook wat meer online zijn voor de GM chat...

Banjo schreef:

Offtopic, maar voor de GM chat kun je ook gewoon de PS app op je telefoon draaien

Je kan ook een PS5 kopen en de app daarop runnen.

Eerst ga ik de opvolger van de Switch aanschaffen in februari waarschijnlijk een nieuwe Direct!.

avatar van mrdig
Demo als het goed is nu beschikbaar voor Switch, ps4, ps5, Xbox, pc: https://x.com/princeofpersia/status/1745490837037793488?s=46&t=STnHXx4eHojPYpJ4oAsV-Q

Krijgt goede reviews.

Opvallend, ik vond de eerste trailers echt vreselijk. Misschien dan toch (ooit) eens spelen.

avatar van -marco-
Idd zeer goede reviews, had ik ook wel een beetje verwacht, maar je weet nooit. Zelfs een 9.5 op GI.

Heb al in de pre-order, maandag aan beginnen

Edit: En hij draait ook zeer goed op de switch gelukkig. Vond dit echt een game voor op de switch. Verschil tov de andere consoles/pc is af en toe een laadscherm.

Check:
How Is Prince Of Persia: The Lost Crown On Switch? | New Gameplay Today - Game Informer - gameinformer.com

-marco- schreef:

Inderdaad. Nou was ik afgaande op de trailers al best enthousiast. Vond het idee van een klassieke 2D itteratie een hoop interessanter dan weer een 3D game, maar ook op de Switch maakt hij het echt wel waar. Ziet er uitstekend uit, speelt lekker vlot en het hele design is uitstekend. Zelfs op de relatief korte tijd die ik ermee heb doorgebracht zou ik zeggen dat het zich kan meten met een Bloodstained of Metroid. Wat had ik graag dat er iemand eens een Castlevania in deze stijl deed. (nou ja...Bloodstained...sort of).

Helaas wel niet voor nu. Met de Switch / PC / Xbox backlog gaan aankopen een beetje op de backburner. Maar vroeg of laat? Absoluut.

Sinner schreef:
Volgende week dus

Grovonion schreef:
Volgende week dus

Het jeukt wel Maar om eerlijk te zijn, nu dat ik eindelijk mijn PC in orde heb denk ik dat ik vandaag of morgen aan Detroit begin, aan Anno Mutationem heb ik al een begin gemaakt, en ook MIku en crew doen met regelmaat hun dans en zangkunstjes tentoonspreiden. Verder gaan de Pinball FX games er toch wel zo af en toe door en heb ik ook best zin om Warhammer 40k Battlesector eindelijk eens te doen.

Dus...ik vermoed toch echt wel dat het even gaat duren...hand op het hart!

Goede reviews zoals verwacht. Zin in!

Hmm ik heb het idee dat het spel zich ook vooral richt op vette melee aanvallen...
Maar is het avontuurlijke nog wel aanwezig ? en die typische oosterse sfeer?.
En kijk dat metroid/vania dat brengt mij ook wat in de war de Prince of Persia kenners weten wat ik bedoel.

avatar van -marco-
Banjo schreef:

Ben geen kenner, leg uit

Heb elk deel wel gespeeld. Maar ik heb ook geen flauw idee wat hiermee bedoeld wordt.

Trouwens je kan toch de demo downloaden? Dan weet je meteen hoe het zit met de Oosterse sfeer en het avontuurlijke en of het al dan niet bevalt. Ik zou haast zeggen simpeler kan niet.

Nee kan nu niet uitleggen ik ga die demo even proberen dan zal ik jullie wat vertellen!. Over vroeger en zo toen alles beter was..

Was Prince of Persia vroeger niet al een soort Metroidvania? Wat dat betreft gaat deze games weer enigszins terug naar z'n roots.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Damn, een paar tering positieve recensies zijn binnen!

Merijn82 schreef:

Ik dacht dat het gewoon een 2D platformer was, wat ik me van toen nog kan herinneren. Ik kwam er ook pas deze week achter dat TLC een metroidvania is. Dan haak ik al af, dat is niet mijn ding, te frustrerend.

Het oogt wel tof, heb op Youtube al gekeken.

Van Metroidvania werd ten tijde van de eerste PoP nog niet gesproken uiteraard, maar ik krijg toch sterk de indruk dat deze TLC een tribute is aan de eerste game. Wat ook zeker een 2D platform was, maar naar mijn idee meer dan dat alleen. Volgens mij kon je ook niet saven.

Merijn82 schreef:

Ik herinner me vaag dat er keyboardcombos waren die je als een soort cheatcodes kon invullen die je lieten starten in 1 van de 8 levels naar keuze, maar idd geen savestates sowieso was het in die tijd meer dat je een password kreeg aan het eind van n level

avatar van mrdig
Waren er niet 12 levels?, verder is het origineel meer een doolhof met traps, spikes, guillotines en wachters met zwaard. En je hebt 60 minuten de tijd om de prinses te redden en that’s It.

Afgelopen week origineel ook heel eventjes gespeeld (vanaf originele floppy op een crt tv). Was een baanbrekende game in de zin dat het zowat de 1e game was met vloeiende animatie van een poppetje, wat je daarna veel meer zag in bijv Flashback/Another-world. Zie ook de wiki: Prince of Persia (1989 video game) - Wikipedia - en.m.wikipedia.org , mooi verhaal over een classic.

centurion81 schreef:

O ja nu je het zegt! Ik heb ook wel wat vage herinneringen aan het origineel. Er was ook al wel sprake van backtracking. Een soort van voorloper op het metroidvania-genre (alhoewel Castlevania al wel bestond).

Daarover gesproken lees ik in TLC reviews ook dat het geen zware metroidvania is met eindeloos backtracken etc. Eerder een sidescrolling platformer met metroidvania-elementen.

Merijn82 schreef:

Volgens is een 2D platformer en een Metroidvania wel echt een verschil in spelen. De klassieke PoP was zover ik weet geen Metroidvania en ook niet iets in die buurt. Dat was gewoon platformen en af en toe een bewaker steken met je zwaard. Als ik nu The lost crown bekijk met alles dan hebben ze wel een zijtak genomen. Schijnbaar een hele succesvolle, maar niet zo mijn ding.

Merijn82 schreef:

Ik lees dat juist wel. Dat je gebieden bezoekt, merkt dat je zwak bent en later weer terug komt als je flink sterker bent. Dat je vaak oude gebieden weer bezoekt. Ik zag ook een foto van de gehele map, dat komt behoorlijk over als een flinke zoektocht.

Ja dat eerste deel jongens! dat speelde eigenlijk heel lomp en je moest precies zo staan om weer op een hoger platform te komen. En je had vreemde drankjes... dronk je de paarse dan ging je gelijk dood, of je sprong (heel houterig!) een stuk verder en je werd gelijk doodgestoken. Niks aan zou je nu zeggen maar voor die tijd was het geweldig! het was de eerste Dark Souls .