Prince of Persia: The Lost Crown (2024)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Action / Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Stort je in een stijlvol en actiegericht platformavontuur, die zich afspeelt in een mythologische Perzische wereld waar je de grenzen van tijd en ruimte kunt manipuleren. Gebruik je tijdkrachten, gevechts- en platformvaardigheden om dodelijke combo's uit te voeren en door de tijd aangetaste vijanden te verslaan. Koop nieuwe amuletten en rust ze uit bij winkeliers om naar eigen inzicht progressie te maken. Gebruik je verstand om puzzels op te lossen, verborgen schatten te vinden en missies te voltooien om meer te weten te komen over de mysteries van Mount Qaf; een locatie dat gecorrumpeerd lijkt te zijn.

Sinner schreef:
Ik heb op de Switch ook amper iets gemerkt van bugs of dergelijke. Er zijn tussen bepaalde bieden heel korte laadtijden (echt maar enkele seconden), een van de sidequests kreeg ik niet aan de gang (daar ging het werkelijk iedere keer abrupt mis met het spel - de Piraat en zijn Papegaai) en bij het omhoogkomen uit de Pit of Eternal Sands (het springen op de langzaam dalende rotsblokken) gebeurde het een paar keer dat ik langzaam door een rotsblok heenzakte en terug kon springen. Na heropstarten was het wel weer in orde. De rest liep naar mijn ervaring prima.
Op PS4 (op de PS5) geen problemen met laadtijden. Ik ben gisteren toch ook een vervelende bug tegengekomen. De mini-boss giant-crab in the Catacombs van de Depths nam plots geen schade meer. Herstarten van de battle leek even te werken maar ik kreeg hem pas verslaan na terug te keren naar de soma-tree.

Grovonion schreef:
Op PS4 (op de PS5) geen problemen met laadtijden.

Nee. Dat is Switch specifiek. En gebeurt maar een keer om de zoveel tijd. En duurt hooguit een paar tellen. Het is ook geen probleem. Eigenlijk nauwelijks de moeite om te vermelden maar ze zijn er nou eenmaal wel.

30 uur ver en ik ben er nog steeds mee bezig. Maar al die tijd erin steken is helemaal geen straf, ik geniet er nog steeds van. Bij momenten zijn de parcour-passages moeilijker dan bij bv. een Celeste. Maar niks is onmogelijk.

Kiana heeft me bijna doen vertwijfelen, ik was bijna van plan de moeilijkheidsgraad naar beneden te schroeven toen ik het toch gehaald heb. Was echt een kwestie van leren om met al haar moves om te gaan. De volgende baas was dan veel makkelijker, hoewel het bij de eerste poging niet zo leek uit te draaien. Bij de derde poging of zo had ik het al gehaald, hoewel er niet veel health over was, maar een streepje is ook genoeg.

De Jailer heb ik nog niet kunnen verslaan, iemand tips? Ik heb geen enkele moeite met de eerste fase, maar zodra de wizard en die twee ratten verschijnen wordt het mij te hektisch.

Grovonion schreef:
De Jailer heb ik nog niet kunnen verslaan, iemand tips?

Die kan je pas verslaan na het verkrijgen van de clairvoyance skill.

Die heb ik in de tussentijd al een heel poos, sta nu net voor Menolias.
Maar ook de Jailer was uiteindelijk niet zo een probleem, met genoeg healthbars en andere nieuwe eigenschappen.

Sinner schreef:

Nee. Het is geen XP / Level based spel zoals bvb Bloodstained. Je kan dus oneindig diezelfde 5 vijanden neerhalen, maar daar haal je in principe niet of nauwelijks voordeel uit.
Wat wel kan is grinden voor crystals, met die je dan weer andere voordelen kunt unlocken. Echt grinden is het niet omdat je niet boven wat het spel voorziet kunt geraken, maar je kunt het je wel wat makkelijker maken. Vandaar dat ik er ook veel langer mee bezig ben dan de meesten onder jullie.

Grovonion schreef:
Die heb ik in de tussentijd al een heel poos, sta nu net voor Menolias.

Oh ok. Vond het niet zo een probleem zelf, maar hem zelf pas heel laat gedaan. Zelfs pas na Menolias. Dus Health Bar en Swords waren volledig geupgrade. Ik heb ook nooit bewust gegrind voor kristallen, enkel zelden tot nooit de Quick travel gebruikt en geen gevechten ontlopen dan verzamel je toch heel wat.

Benieuwd hoe Menolias je vergaat. Dat was samen met Kiana voor mij de grootste uitdaging.

geplaatst:
Zo...komt nog een hoop DLC aan blijkbaar. De eerste 3 gratis, de extra Story content blijkbaar betaald.

Prince of Persia: The Lost Crown krijgt een hoop extra content

avatar van legian
geplaatst:
Zo moesten we jaren zonder en nu krijgen we zelfs 2 Prince of Persia games. Deze van Evil Empire, de studio die Deadcells van updates heeft voorzien zie ik. Ziet er ook best tof uit.

Prince Of Persia Roguelite From Dead Cells Dev Revealed, Switch Not Confirmed | Nintendo Life - nintendolife.com

avatar van mrdig
geplaatst:
Grappig, en in steam dus? Dat is ook nieuw en bijzonder voor Ubisoft. En komt dit nu ook naar de consoles?

avatar van legian
geplaatst:
mrdig Ik hoop en verwacht van wel, maar volgens mij gaan ze eerst in early acces.

avatar van TonyTHorror
geplaatst:
Uitgespeeld - en dat heeft het aan zichzelf te danken. Ik ben namelijk helemaal geen fan van dit soort labyrinth-platformers, ik hou van lineaire games en backtracken / meerdere routes (...waarvan er maar één kan, want de ander is afgesloten) is niet mijn idee van lol. Echter weet Ubisoft die ervaring pijnvrij te houden door een aantal keuzes te bieden aan de speler om dat iets gemakkelijker te maken. Dus dat is top! Gameplay is absoluut de grootste troef die het in handen heeft en zodra je alle skills / moves hebt vrijgespeeld vlieg je super vloeiend door, over en onder alle obstakels. Zéér bevredigend. Verhaal heb ik vanaf 3/4 geskipt, vond het tergend generiek. Er zit geen enkele persoonlijkheid in.

Prince of Persia: The Lost Crown krijgt een hoop extra content

Kun je na gaan.. en dat voor een prijsje van €20 wat ik voor dit spel betaald heb gisteren.
Vreemd dat Ubisoft altijd zijn spellen zo verlaagd in prijs..

Banjo schreef:
Vreemd dat Ubisoft altijd zijn spellen zo verlaagd in prijs..

Nou de meeste spellen zijn na verloop van een paar maand wel al onderhevig aan bizarre kortingen. Maar specifiek bij deze ging het wel bijzonder snel. En toch geen spijt dat ik voor de verandering fullprice ben gegaan.

geplaatst:
O ja heb je dit weer! vragen ze weer om je email adres en je code net of ik dat nog weet van 10 jaar geleden!. Echt Ubisoft weer met z'n online verplichtingen waarom stoppen ze daar niet mee..
Ik kan dit spel nu gewoon even niet spelen ik had m'n zwaard al geslepen .

avatar van Sateck
geplaatst:
Leuke game waarmee ik ben begonnen. Ik vind het wel heel erg lijken op Ori. Ik merk dat ik het steeds leuker begin te vinden omdat ik meer krachten krijg.

Dit zal geen klassieker worden, maar speelt lekker weg. Heerlijk in het verandaatje met de PS Portal.

avatar van Banjo
Ik heb dit spel wat gespeeld op de Ps4 nou ik dacht dit is wel aardig..

En toen heb ik hem nog gekocht op de Switch, voor een mooi prijsje en weer op dat grote scherm gespeeld.
En ook weer had ik het gevoel van nou het zal wel.. totdat ik hem op het kleine scherm had gespeeld en nou vind ik hem wel geweldig!. Echt heerlijk want ik speel op de avond en de volgende dag wil ik het gelijk weer doorspelen.

Word vervolgd:

avatar van Banjo
Sinner op een gegeven moment kom je een schatkist tegen die een val activeert. 2 rollen met messen krijg je op je af gestuurd hoe overleef ik die!?.

Banjo schreef:

Erh wat vaagjes moet ik bekennen. Maar ik weet ook niet hoe ver je bent. Op gegeven moment krijg je bijvoorbeeld een luchtsprint en een kloonoptie. Vaak is het dan iet als sprint, kloon, terugspringen en op moment dat de val activeert en de rollen voorbij zijn terug naar je kloon warpen of iets dergelijks. Er zitten wel meerdere ingenieuze dingetjes zo in het spel. Kan ook zijn dat je die krachten nog niet hebt bvb en even moet wachten.

Sinner schreef:
Kan ook zijn dat je die krachten nog niet hebt bvb en even moet wachten.

Ja dat is het.. ik bezit nog niet die kloon optie ik wil te snel...

avatar van Banjo
Ik las dat je dit spel in zo'n 15 uur uit kan uitspelen, maar wie wil dat nou? in een spel waar je na veel ontdekkingen en nieuwsgierigheid zo getrakteerd word op eindeloos plezier. Nee laat mij maar wat aan pielen en mede door de geweldige gameplay en de ontzettend leuke (eind) baas gevechten is dat geen straf. De puzzels zijn ook zeer uitdagend maar ook tegelijk dikke fun!.

En terwijl ik in het begin ook nog behoorlijk sceptisch was over dit spel is dit toch nog een Prince of Persia die ik absoluut iedereen aanraad!. Ubisoft weet gewoon hoe je leuke spellen moet maken het zit in hun dna.
Nee dit is een klasse apart misschien zelfs wel voor een plaatsje in mijn top 10?.

Banjo schreef:
Ik las dat je dit spel in zo'n 15 uur uit kan uitspelen, maar wie wil dat nou?

15 uur snap ik sowieso niet. Dan ben je toch echt wel aan het rushen en wellicht met guides en youtube langs je? Het is best een uitgebreid en uitdagend spel dus zo'n tijden vind ik helemaal bizar. Tenzij je het al meerdere malen gespeeld hebt en het voor een speedrun is.

Overigens is er weer nieuwe (ik denk wel betaalde) DLC uit. Ik vermoed dat het om story-DLC gaat, maar de details heb ik even niet. Zag het enkel voorbij flitsen.

Sinner schreef:

The Lost Crown - Mask of Darkness met meer bazen om te bevechten ja...
Dat kan interessant worden..

avatar van -marco-
Ondanks dat ik het wel een redelijk goede game vond, deze toch links laten liggen en voel ook niet echt de behoefte meer om hem op te pakken.
Heeft ook te maken met het huidige (fantastische) game aanbod.
Wellicht ooit nog eens

-marco- schreef:
Heeft ook te maken met het huidige (fantastische) game aanbod.
Wellicht ooit nog eens

Jij bent eigen baas mannetje! maar over welke fantastische games heeft u het?.
Het zal wel veel Playstation geneuzel zijn .

avatar van -marco-
Banjo schreef:

Jij bent eigen baas mannetje! maar over welke fantastische games heeft u het?.
Het zal wel veel Playstation geneuzel zijn .

Ik noem een Shadow of The Erdtree, Outlaws, Astrobot
En nog altijd “druk” met een Forza Motorsport, MK 1, SF6 en mijn retro geneuzel op de Gameboy Micro en 3DS

avatar van Animosh
Sinner schreef:

Grappig genoeg kwam die laatste (de betaalde) precies uit toen ik het spel ging spelen, dus dat kwam goed uit! En mijns inziens is hij absoluut de moeite waard: ik heb hem in ongeveer drie uur uitgespeeld denk ik, maar die behoorden wel tot de beste van het spel. Er worden een behoorlijk aantal nieuwe gameplay-elementen geïntroduceerd (ballen waarop je kan stuiteren als je ze met je zwaard raakt, platformen die verdwijnen als je springt, pilaren waar je je (zoals in de klassieke POP-spellen) aan vast kan houden, etc.), en de platformsecties behoren tot de meest uitdagende en inventieve van het spel. En ook de nieuwe boss fights zijn erg leuk, met name Radjen en Artaban: niet alleen behoren ze beide tot de taaiste bazen, maar daarnaast zijn hun moves ook erg leuk om te leren, met veel nadruk op parries. De DLC is verder meer van hetzelfde uiteraard, maar wel op een hoog niveau, dus mij hoor je daar niet over klagen.

Ook de divine trials (die gratis zijn) vond ik trouwens zeer de moeite waard. Een aantal daarvan vergen echt het uiterste van de vaardigheden die je hebt opgebouwd (zoals de moeilijkere versie van Kiana, waar ik zeker een uur mee bezig was, een aantal taaie lange platformsecties, en uitdagingen waarin je onder bepaalde restricties moet vechten, zoals dat je na één klap sterft of de grond niet mag raken), maar als je daarvan houdt zul je in de divine trials enkele van de beste momenten van het spel ontdekken.