Sword of the Sea (2025)

PC / PlayStation 5
Adventure / Sports

Ontwikkeld door Giant Squid
Uitgegeven door Giant Squid

Sword of the Sea speelt zich af in een verlaten rijk waar het landschap als golven beweegt, en heeft een gloednieuw bewegingsmechanisme: de Hoversword. De Hoversword bestuurt als een snowboard, skateboard en hoverboard in één. Bereik hoge snelheden terwijl je skateparkachtige ruïnes verkent, verloren in de getijden van de Goden.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Journey meets.. xtreme sports? I dig it.

Inderdaad. Komt deze week ook uit. Vanmiddag een filmpje gezien en een deel van het team van Journey en Abzu zit er dus ook achter. Ik had in de eerste seconden zelfs het idee dat dit een re-master van Journey was of iets dergelijks. Kan ook meteen op het verlanglijstje.

avatar van JacoBaco
In principe niet mijn type game, maar het is een PS+ Extra game, dus de drempel om het een kans te geven is zeer laag. Het is een zeer relaxte game, de gameplay is smooth en het leveldesign is goed. Op de final boss na is er geen combat. Als je geen collectibles gaat verzamelen dan ben je 5 tot 7 uur bezig denk ik.