Marathon (2026)
PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
online
Ontwikkeld door Bungie
Uitgegeven door Bungie
Plunder de verloren kolonie Tau Ceti IV in deze extractieshooter. Kies je Runner, cybernetische huurlingen met unieke vaardigheden en bestrijd tegenstanders om de buit. Vul je kluis, ga grote uitdagingen aan en ontrafel de mysteries van de kolonie.
Nah, je trekt gewoon te snel conclusies. Kan prima discussiëren, ga eens in op mijn vraagstelling hiervoor. Ben benieuwd wat jij belangrijk vind om je mening op basseren. Of als het feiten zijn, waar deze dan op gestaaft zijn.
Merk gewoon dat je veelal negatief geneigd bent en overal iets van moet vinden. Sterker, dat anderen dat dan maar als feit moeten aannemen.
Praat niet zo krom man. Als iemand hier graag een discussie ziet ben ik het wel. En het interesseert me werkelijk geen reet of je het eens of oneens bent. Je denigrerende toontje mag je alleen wel voor je houden.
Ben overigens een vrij positief mens en ik kijk naar tig games uit. Of check mijn stemgemiddelde, bijna alleen maar goede cijfers. Veel hoger dan jouw cijfers.
Volgens mij is het juist andersom, je hebt moeite met mensen die niet het enthousiasme voor een titel delen die jij leuk vind. Andersom doe je het ook, check je berichten in het Bananza topic nog eens.
. Sterker, dat anderen dat dan maar als feit moeten aannemen.
Mwoa daar zit wel iets van in hoor
.We gaan het wel zien of Marathon gaat scoren.
Maar goed, laten we het een beetje leuk houden.
We gaan het wel zien of Marathon gaat scoren.
Luister eens manneke, je vraagt erom en kan het niet laten om toch nog even eenmaal te reageren.
Mbt Bananza beargumenteer ik tenminste waarom ik de game niet goed vond. Tevens spreek ik uit eigen ervaring ipv
iets overnemen van het internet.
Ik vraag jou mbt Marathon wat je van de game weet, hebt gezien of ervaren ipv internet vaagheid, zet dan een link met een artikel oid als je het moeilijk vind zelf uit te leggen.
Terwijl je overtuigend zegt dat het een flop gaat worden, zeg je nu alweer “we gaan het zien met de score”, je bent dus ook wispelturig of nog steeds overtuigd van je eigen gelijk.
Je praat echt poep man, geeft geen antwoorden en komt zelden of nooit met beargumenteerde meningen en feiten. Roepen in leegte noem ik dat, om te schoppen of een beeld te schetsen, gebaseerd op niks.
Oh en mbt een hoger stemgemiddelde, zegt niets over positief dan wel negatief persoon. Mijn stemmen hebben bv geen een vijf, omdat er voor mij geen perfecte game is.
Dus niet zo raar dan dat jou stem gemiddelde hoger uitvalt. Maar goed dat wist je niet hè, bewijst alleen maar weer hoe voorbarige je conclusies zijn.
Zo en nou gaan we weer gezellig doen.
Goed weekend!
Ik vermoed dat ze beide kramp in de vingers hadden
.Gamers zijn ook net mensen.
Mijn gok, dit is het einde van Bungie. De game zal nog wel even draaien maar verre van een financiële hit worden.
197 (44%) positief om 255 (54%) negatief. Game is net 4 dagen uit, wederom een voorbarige conclusie dunkt mij.
Edit: zijn veelal haters die nullen uitdelen en fans die als tegenhanger tienen geven. Totaal niet representatief.
Zeer negatief zeg je zelfs…..
We zullen het zien met de tijd, niet na 4 dagen.
Tsja, niet onverwachts maar de game lijkt richting een flop te gaan. Magere spelersaantallen en de gebruikersreviews zijn zeer negatief (47 op Metacritic). .
Nee hoor, bij de game zijn er al honderden user reviews. 4,8 nu.
Marathon Reviews - Metacritic

user reviews, maar geen critics, of hebben ze die tijdelijk afgeschakeld?
Daarom zei ik ook, gebruikersreviews.
Critic reviews ontbreken gek genoeg ja. Ik meen ergens te hebben gelezen dat de media is verzocht pas later in deze maand cijfers te geven als er meer content is gereleased. Wat ik wel gek vind, want eigenlijk lanceer je nu dus iets wat niet zo goede cijfers zou krijgen.
Maar ik heb al de nodige beelden bekeken en ik kan er niks mee. Ik vind de game naast dat ik de stijl lelijk vind ook nodeloos complex zoals met de user interface en sowieso wat je moet doen. Ziet er niet uit als iets waar je even makkelijk een paar potjes bij mee pakt.
Allereerst graphics/design:
Werkelijk prachtig op de PS5 pro. Heb al eerder gezegd dat ik de art style met zijn felle kleuren prachtig vind. Maar de omgeving met zijn gras, moeras, verschillende gebouwen en weersinvloeden zijn echt om te smullen.
Gameplay:
De gunplay is dik in orde, maar dat kan bijna niet anders als je de maker bent van Halo en Destiny.
De game is rete-spannend. Je bent bezig met een missie, maar zo snel afgeleid, dat je alweer bezig ben met iets anders wat je tegenkomt. Dat maakt exploration ook fijn. Bungie is echt heer en meester met geheimen en lore.
Daarbij heb je ook een tijd die je in de gaten moet houden en zijn ammo, shield en life packs schaars. Dat houd je op het puntje van je stoel.
Ook de zogeheten Rook class, oftewel solo play is de spanning om te snijden. Ongezien blijven, looten en dan exfiltration.
Dat laatste geeft een kick als je met goede loot het playfield levend weet te verlaten.
Met maten in een team van drie blijft het leukst. Tacktieken toepassen, shoot outs winnen, man oh man.
Chaotisch allerminst, slow passed soms zelfs. Als een wilde hond rond rennen en zomaar om je heen schieten? Nee je moet doordacht te werk gaan.
Schieten of passeren? Vogels die opvliegen, bots die je opmerken, supply drop activeren. Dit alles kan je aanwezigheid verraden.
Niet voor iedereen:
Extraction shooters of looter shooters moet wel je ding zijn, anders heb je hier weinig te zoeken. Solo players hebben hier ook niet veel te zoeken. Peeps die mensen vreemd/vrees hebben ook niet. Want communicatie is een must.
Ruimte voor verbetering:
De hoeveelheid menu’s heb ik inmiddels onder de knie. Dat is gewenning en je weg vinden. De hoeveelheid verschillende loot en mogelijkheden tot uitbreiden van je skills bij de diverse faction vind ik juist een sterk punt. Mogelijkheden te over. Maar de loot mogen ze wel wat beter definiëren om beter overzicht te hebben. Aan de andere kant is dat ook gewenning en iets wat je tijd moet geven.
Als ik nu bv Witcher 3 opstart, zal ik ook weer moeite hebben.
Merk dat me vriendengroep het ook dope vinden en dat komt de sfeer ten goede.
Keep running runners

Bungie en zijn “smerige tactieken”
.T*ring wat is solo spannend. Mooie is ook dat je in potjes komt, waar enkel solo spelers zijn. Wat een kick als je succesvol extract.
Game pakt me steeds meer en meer. Verslavend leuk!