Mortal Kombat 1 (2023)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Fighting

Ontwikkeld door NetherRealm
Uitgegeven door Warner Bros.

Ontdek de wedergeboorte van het Mortal Kombat-universum, gecreëerd door de vuurgod Liu Kang. Mortal Kombat 1 is het begin van een nieuw tijdperk voor de iconische serie met een nieuw vechtsysteem, nieuwe speltypes en nieuwe fatalities. Vecht je door een gloednieuw verhaal met je favoriete Mortal Kombat-personages zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Kies uit een uniek aanbod van Kameo-vechtpartners, die jou helpen in de strijd.

avatar van -marco-
De story mode doorgespeeld. Zeer vermakelijk en dope over the top einde.
Oh en als eerder gezegd, prachtig. Voor mij wel een van de eerste echte next gen graphics.

Nu de focus op invasion en alle unlockables

avatar van rustugan
Die fatality van Geras , nog ooit zo 1 gezien met een plottwist. Geniaal verzonnen.

Tja...voor een wat betere kijk op MK1 op de Switch dan een nietszeggend PU artikeltje van 10 regels zie bvb de video hierboven.

Nou zou ik het zelf niet kopen op de Switch en vind ik het apart dat ze niet een jaar of wat (?) gewacht hebben met de port, maar het loopt alleszins beter dan ik gevreesd had. Alleen niet 60 euro beter. 7.50 zou ik nog wel doen.

Maar ik wacht wel tot ik het ergens anders op kan spelen.

Ach ach, het is niet naar je smaak en dus is het nietszeggend. Haha, sad.

Manny Calavera schreef:
Ach ach, het is niet naar je smaak en dus is het nietszeggend. Haha, sad.

Het is letterlijk een kopietje van een Engelstalig stukje van 10 regels met 1 van de 3 zelfde glitch screenshots die de ronde doet. Idd nietszeggend dus. Voor sommigen misschien topjournalistiek maar dit is dus het soort non-artikels wat ik bij iedere game oversla. In de video zie je het spel in werking, inclusief de frame drops en ook de downgrades. Maar ook de pogingen die gedaan zijn om het werkende te krijgen. Iets wat een veel duidelijker beeld geeft.

avatar van FunkStarr
Gister dan even een paar uurtjes gespeeld. Hij is me tot nu toe erg goed bevallen. De Invasion mode is inderdaad een leuke toevoeging en de graphics zijn top. Story Mode is heel erg uitgebreid en mooi gemaakt. (Klein minpuntje is wel dat de mond van de characters soms niet helemaal gelijk loopt met het geluid, waardoor het soms toch niet helemaal goed overkomt.) Het kameo systeem is nog even wennen en dat geldt ook voor besturing, maar tot dusver gewoon goed bevallen. Na een week kan ik wel een beter oordeel vellen maar het begint goed.

Ed Boon belooft verbetering Switch-versie Mortal Kombat 1 | Power Unlimited - pu.nl

Goh, blijkt dat dat PU artikeltje van enkele dagen terug gewoon juist was. De hoogste baas gaat nu de boel laten fixen.

avatar van theo79
Naar inmiddels de game een week in huis te hebben denk ik tot de conclusie te komen dat dit 1 van de betere Mortal Kombat delen is. Ik beoordeel dat dan puur op hoe de gameplay is want dingen zoals story mode speel ik toch niet, dus daar heb ik logischerwijs dan ook geen mening over. De gameplay is gewoon veel soepeler vind ik dan de voorgaande MK delen, die ik vaak nogal wat stug vond spelen. Zo soepel als een gemiddelde Street fighter game speelt het nog steeds niet, maar we komen wel een stapje dichterbij vind ik.

Dit is in ieder geval ook het eerste Mortal Kombat deel waar ik bereid ben wat meer tijd in de practise mode door te brengen om daar wat leuke combos te leren. Dat zegt in mijn geval heel wat want nornaal gesproken ben ik bij geen enkele fighting game aan het oefenen in de practise mode.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
theo79 schreef:
Ik beoordeel dat dan puur op hoe de gameplay is want dingen zoals story mode speel ik toch niet, .

Kan het wel aanraden deze te proberen . Het is uitzonderlijk goed gedaan hier. Alsof je een film kijkt.

avatar van theo79
Fonzzz002

Ik neem gelijk van je aan dat het er heel mooi uitziet maar ik vind tegen de computer spelen eigelijk gewoon niet zo interessant. En als ik een goed verhaal wil ervaren zet ik liever een goede film of serie op wat ik trouwens ook elke dag wel doe. Ik wil in een fighting game een echte strijd voelen tussen 2 mensen. Een soort van schaakwedstrijd spelen verpakt in een fighting game. Wie is de ander te slim af dat is het gene wat me zo boeit in fighting games.

avatar van -marco-
Grappig het verschil van hoe je een game kan ervaren / spelen. Ik speel voornamelijk tegen de computer. Story, invasion en wat towers. Beetje moves leren en fatality’s ontdekken. Een enkele keer speel ik online of tegen een maatje, maar echt zelden.
Daarom speel ik deze ook langer en zit er voor mij meer in dan bv de nieuwe SF6

Wel wil ik altijd alle vechters en cosmetics

Ondanks dat merk ik ook wel dat SF6 wat ingenieuzer in elkaar zit op fighting game gebied.

avatar van -marco-
Ook de brutality’s, waar ik normaliter mee struggle in MK games, gaan me goed af in deze
Ik vind veelal de brutality vetter dan meeste fatality’s
Tevens omdat ze wat meer uitdaging vragen uit te voeren!