menu

Mortal Kombat 1 (2023)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Fighting
single player / multi player / online

Ontwikkeld door NetherRealm
Uitgegeven door Warner Bros.

Ontdek de wedergeboorte van het Mortal Kombat-universum, gecreëerd door de vuurgod Liu Kang. Mortal Kombat 1 is het begin van een nieuw tijdperk voor de iconische serie met een nieuw vechtsysteem, nieuwe speltypes en nieuwe fatalities. Vecht je door een gloednieuw verhaal met je favoriete Mortal Kombat-personages zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Kies uit een uniek aanbod van Kameo-vechtpartners, die jou helpen in de strijd.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=UZ6eFEjFfJ0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van -marco-
4,0
Dit weekend de bèta beschikbaar voor diegene welke een pre order hebben geplaatst
Ik ben wel nieuwsgierig!

avatar van theo79
4,5
Helaas net te laat geweest met pre-orderen. Ik had dit weekend ook graag meegedaan want ben ook wel erg benieuwd naar deze game. Van bekenden van me gehoord dat het in ieder geval een prima game is. Zo goed als Street fighter zal het wel nooit voor mij gaan worden, maar wel leuk voor de afwisseling straks.

avatar van -marco-
4,0
Sindel en Shao Kang bevestigd en kameo’s van Mitaro en old shan tsung

avatar van JacoBaco
2 vrienden van mij hebben het gespeeld en vinden het tegenvallen. Weinig moves, traag en houterig. Maar ja, ze spelen volop SF6. En als je van een raceauto weer in een normale auto gaat rijden dan is dat even wennen ja. En eenmaal gewend rijd je alsnog in een kwalitatief goede auto. Het zijn 2 twee verschillende stijlen, dus ik verwacht dat als je MK1 vaker speelt dat het een erg goede game is. Speel je geen SF6 dan zal er weinig tot niets opvallen wat betreft snelheid en houterigheid.

avatar van -marco-
4,0
Speel beide Zijn idd verschillende fighters met een andere pacing. Niet storend wat mij betreft.

avatar van theo79
4,5
JacoBaco schreef:
2 vrienden van mij hebben het gespeeld en vinden het tegenvallen. Weinig moves, traag en houterig.


Houterig vind ik zelf persoonlijk alle Mortal Kombat delen. Volgens mij zal een Mortal Kombat nooit zo soepel gaan spelen als een Street fighter game. Jammer is dat! Qua sfeer en characters wel een leuke franchise maar qua gameplay naar mijn mening altijd ondergeschikt aan Street fighter.

avatar van JacoBaco
theo79 Dat houterige hoort een beetje bij MK ja. Of deze nu trager is dan MK11 weet ik niet. En had ergens ook nog wat gelezen over een hoge inputlag.

Vanaf 19 sept is het zover en dan ga ik het meemaken. Ik ga de game sowieso niet kopen. Ik speel het wel bij vrienden.

avatar van theo79
4,5
JacoBaco

Over het algemeen hou ik zelf wel van iets snellere fighting games, maar het moet ook niet te overdreven snel en chaotisch worden. Gek genoeg zou ik juist een wat trager Mortal Kombat deel denk ik wel kunnen waarderen.

Ik ga Mortal Kombat sowieso wel kopen omdat ik in het begin van aanschaf/release er meestal wel enorm van kan genieten. Ik vind alleen dat een Mortal Kombat wat sneller verveeld dan Street fighter.

Jij vind het net niet leuk genoeg om zelf aan te schaffen?

avatar van JacoBaco
theo79 schreef:
Jij vind het net niet leuk genoeg om zelf aan te schaffen?

Ik speel het liefst singleplayer games. Daar stop ik de meeste tijd in. En ik wil zo'n game graag uitspelen en het liefst ook alle trophies halen. Dat kost tijd en daarom te weinig tijd voor bijvoorbeeld MK.

avatar van Manny Calavera
Waarom noemen ze dit nou weer Mortal Kombat 1?

Ik vind dat altijd irritant en verwarrend.

Call of Duty doet het ook, maakten 10 jaar terug Modern Warfare 1, 2 en 3 en brengen nu gewoon weer een trilogie uit die ze zo noemen.

avatar van JacoBaco
Manny Calavera
Omdat het de start is van een nieuwe tijdlijn. Of zelfs een reboot. In MK11 zijn ze al bezig met tijdreizen en dat is een rommeltje.

Van mij hadden ze het alsnog MK12 mogen noemen. En dat het verhaal opnieuw begint, maar dan anders is voor mij geen reden om het dan maar MK1 te noemen.

En dat met Call of Duty is idd ook vervelend. Noem het desnoods Call of Duty: New Modern Warfare. Ik weet het, dat is een vreselijke titel, maar minder vreselijk dan wat het nu is.

avatar van Manny Calavera
Doe mij maag gewoon gamereeksen met deel 1, 2, 3 etc. Maar plots is een nummer uit, moet het een eigen titel krijgen en dan raakt iedereen de tel kwijt.

avatar van theo79
4,5
JacoBaco schreef:
(quote)

Ik speel het liefst singleplayer games. Daar stop ik de meeste tijd in. En ik wil zo'n game graag uitspelen en het liefst ook alle trophies halen. Dat kost tijd en daarom te weinig tijd voor bijvoorbeeld MK.


Ik zie dat veel mensen bij games alle trophies en dergelijke willen (be)halen, maar ik heb dat zelf eigelijk helemaal niet. Uitspelen van een fighting game doe ik ook nooit aan. Het is ook bijna het enige genre wat ik speel. Toevallig dat ik de laaste weken ook met een rpg op de Nintendo Switch bezig ben die je dan uiteraard wel speelt voor het uitspelen. Ik koop een fighting game en ga dan eigelijk altijd gelijk online battelen. Trainen doe ik eigelijk ook niet.

De nieuwe Mortal Kombat (ook weer) deel 1 noemen vind ik trouwens ook dikke onzin. Interessantdoenerij noem ik dat. Maar goed ik ben wel erg benieuwd naar de gameplay straks, en ik hoop maar dat de Kameo's een leuke toevoeging zijn want in principe had het van mij niet gehoeven die Kameo's.

avatar van FunkStarr
4,0
Eigenlijk niet heel veel verschil met MK11 heb ik het idee, maar dat zal de tijd uit gaan wijzen. Sommige characters zoals Reptile zijn echt heel vet (en ook goed dat hij weer terug is), maar Shao Khan hebben ze helemaal verpest (in 11 ook al) en dat geldt ook voor Ermac, die er in de trailer belachelijk uit ziet. Bijna elke Mortal Kombat heeft hier last van, enkele coole en terugkerende characters, maar ook altijd een hoop bullshit characters erbij. Het kameo gebeuren had 11 ook al, alleen dan wel ff net iets anders, maar vind het niet veel toevoegen, het is wel grappig maar het had er ook uit gelaten kunnen worden want het voegt weinig toe. Je kiest toch 1 character die je main is, dus wat is het nut van een kameo fighter? Het wordt naar mijn idee nu een beetje uitgemolken en eentonig, want wat is nu het aanzienlijke verschil behalve andere characters met het voorgaande deel? Grafisch natuurlijk heel mooi gedaan, en wat ik ook positief vind is dat veel characters hun originele skin hebben. Maar ik ben bang dat het een beetje meer van hetzelfde is in een nieuwer jasje en met wat andere personages. Ben benieuwd.

avatar van -marco-
4,0
Pre order premium edition geeft vijf dagen eerder speelbaar Whoop whoop

avatar van Sinner
FunkStarr schreef:
Maar ik ben bang dat het een beetje meer van hetzelfde is in een nieuwer jasje en met wat andere personages.


Goh. De essentie van zowat alle fighting franchises van de afgelopen 30 jaar dus? Goed over nagedacht.

...je bedoelt natuurlijk toch dat je het wel leuk is om nieuwe karakters en / of kameo's in diverse kostuums te zien opduiken. Anders verliezen nieuwe fighting games al helemaal hun bestaansrecht. Dan kan je het net zo goed voor de rest van je leven bij Mortal Kombat 9 houden en Sub-Zero houden.

Ik snap sowieso weinig van de posts als 'Sub-Zero en Raiden gerevealed ' - net alsof dezelfde 10-12 core karakters in reeksen als Mortal Kombat of Tekken niet ALTIJD al erin zitten.

Ik kan nog altijd niet zeggen dat mijn interesse mega is in MK1 (alleen de titel al - hoe gaat de volgende heten dan - MK2 of MK 1A of gewoon MK 12). Maar ik ben wel benieuwd naar de nieuwe fighters en arena's, En hoe het speelt. En ja. Stiekem ook gewoon op de Switch. De vorige versie was wellicht niet om van de daken naar huis te schreeuwen grafisch, MAAR de essentie, snelheid en het gevoel zat er wel in.

Dus eens kijken wat ze er hier van maken. (op alle platformen sowieso).

avatar van FunkStarr
4,0
Sinner schreef:
(quote)


Goh. De essentie van zowat alle fighting franchises van de afgelopen 30 jaar dus? Goed over nagedacht.

...je bedoelt natuurlijk toch dat je het wel leuk is om nieuwe karakters en / of kameo's in diverse kostuums te zien opduiken. Anders verliezen nieuwe fighting games al helemaal hun bestaansrecht. Dan kan je het net zo goed voor de rest van je leven bij Mortal Kombat 9 houden en Sub-Zero houden.


Ja maar bedoel ook dat er nu wel echt heel weinig verschil in lijkt te zitten. Het is een beetje lastig uitleggen maar voorheen had iedere mk game toch wel een aanzienlijk verschil met zn voorganger. Niet eens zo zeer qua characters maar ook gameplay. De nieuwe van Damme skin ben ik in ieder geval al niet ondersteboven van, de beste man lijkt er niet eens op. Dat hadden ze dan bij Rambo en Terminator beter gedaan vind ik.

avatar van Banjo
Schuif de Switch versie maar naar 2024 door het spel schijn niet goed genoeg te zijn behoorlijk traag en met glitches er in. Het verschil met de next-gen is gewoon te groot wat ook wel weer logisch is, sleutelen maar tot dat het goed is!.

avatar van Sinner
FunkStarr schreef:
Ja maar bedoel ook dat er nu wel echt heel weinig verschil in lijkt te zitten. Het is een beetje lastig uitleggen maar voorheen had iedere mk game toch wel een aanzienlijk verschil met zn voorganger.


Oh nee hoor ik begrijp wat je bedoelt. Ik vin het na 30 jaar en 13 delen en een hanndvol spinoffs wel genoeg. Ik speel ze nog steeds. Maar niet met prio. MK9 op de PS3 / XBox 360 was imo zelfs de laatste die echt goed was. En wellicht mijn favo deel.

avatar van Banjo
Sinner schreef:


Oh nee hoor ik begrijp wat je bedoelt. Ik vin het na 30 jaar en 13 delen en een hanndvol spinoffs wel genoeg. Ik speel ze nog steeds. Maar niet met prio. MK9 op de PS3 / XBox 360 was imo zelfs de laatste die echt goed was. En wellicht mijn favo deel.


Dat ben ik met jouw eens maar deel 11 vond ik (tot mijn verassing) toch nog wel heel goed en zelfs op de Switch. Het is beter dat ze eens aan een compleet nieuwe IP beginnen maar wie durft dat nog tegenwoordig.

avatar van theo79
4,5
Het schiet nu aardig op en ik kijk er wel naar uit om deze Mortal Kombat komende week te kunnen gaan spelen, maar het grote wachten is natuurlijk op het nieuwe Fatal Fury deel die hopelijk ergens volgend jaar uitkomt. Dat lijkt me qua gameplay een veel leukere game te gaan worden dan Mortal Kombat.

avatar van -marco-
4,0
Nog een nachtje slapen

Lang geleden dat ik echt hyped voor een game was

De invasion mode lijkt me ook echt gaaf!

avatar van FunkStarr
4,0
Sinner schreef:
(quote)


Oh nee hoor ik begrijp wat je bedoelt. Ik vin het na 30 jaar en 13 delen en een hanndvol spinoffs wel genoeg. Ik speel ze nog steeds. Maar niet met prio. MK9 op de PS3 / XBox 360 was imo zelfs de laatste die echt goed was. En wellicht mijn favo deel.


Ik vind 11 ook zeer goed maar die vind ik dan weer veel "te" uitgebreid. Om alle skins te halen moest je hem vanaf het begin af aan dagelijks spelen en dan ook nog langer dan 2 jaar, het is vrijwel onmogelijk in dat spel om alles te krijgen (al ben ik wel aardig op weg). 9 is inderdaad best ok. Gister wat filmpjes bekeken van de Story en Invasion mode van deze, en ben er niet ondersteboven van. Ik begrijp niet waarom ze een Van Damme skin aankondigen met heel veel bombarie en hij lijkt er niet eens op. Met de technologie vandaag de dag hadden ze dat echt wel ff beter mogen doen. Alsnog ga ik hem wel aanschaffen maar m'n verwachtingen heb ik naar beneden bijgesteld.

avatar van -marco-
4,0
Wat een gave game. Speelt heerlijk, genoeg karakters en ziet er werkelijk waar prachtig uit (PS5)

Invasion is heel leuk, genoeg te verzamelen en te doen.

Story tot dusver ook leuk gedaan!

Ik ben zeer enthousiast en nu al vele malen beter dan deeltje 11 (en die was al zeer goed)

avatar van FunkStarr
4,0
-marco- schreef:
Wat een gave game. Speelt heerlijk, genoeg karakters en ziet er werkelijk waar prachtig uit (PS5)

Invasion is heel leuk, genoeg te verzamelen en te doen.

Story tot dusver ook leuk gedaan!

Ik ben zeer enthousiast en nu al vele malen beter dan deeltje 11 (en die was al zeer goed)


Ben dan toch wel erg benieuwd wat deze dan zoveel beter maakt dan 11. Kun je daar een paar voorbeelden van geven? Zou top zijn.

avatar van -marco-
4,0
FunkStarr schreef:
(quote)


Ben dan toch wel erg benieuwd wat deze dan zoveel beter maakt dan 11. Kun je daar een paar voorbeelden van geven? Zou top zijn.


Zeker.

Speelt soepeler en vlotter
graphics en omgevingen zijn mooier
Invasion is een erg fijne toevoeging
Heel veel te collecten
Story mode is mooier en (nu al) interessanter
Humor

avatar van Sinner
'Humor'? Was Mortal Kombat dan niet al humor sinds deel 1? Of heeft er dan iemand het ooit bloedserieus genomen? Want als er dan toch een reeks is met de meest stupide plots, karakters en toevoegingen (babalities, friendships, over the top fatalities dat je vaak dubbel van het lachen ligt?).

avatar van Banjo
Cheesy humor zal het wel zijn misschien houd Marco wel van dat soort humor .

Maar het spel is dus te vroeg uitgekomen?

En speel je toevallig met een arcade stick!? en is dat een aanrader...

avatar van -marco-
4,0
Banjo schreef:
Cheesy humor zal het wel zijn misschien houd Marco wel van dat soort humor .

Maar het spel is dus te vroeg uitgekomen?


Humor in the story mode

Premium editie is eerder te spelen!

avatar van theo79
4,5
Inmiddels heb ik de nodige uurtjes in dit nieuwe Mortal Kombat deel zitten, dus inmiddels kan ik er al een beetje wat van vinden.

In eerste instantie moest ik zoals altijd er wennen aan dat Mortal Kombat met een block button werkt. Zelf vind ik dat eigelijk verschrikkelijk maar inmiddels ben ik het nu weer een beetje gewend. De game speelt verder erg soepel en de kameo's (b)ljjken een leuke toevoeging. Gelukkig kan er met de Kameo's niet gespamt worden waar ik in eerste instantie wat bang voor was. De graphics zijn ook fantastisch mooi bij dit Mortal kombat deel. Het is een waar genot voor het oog.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:21 uur

geplaatst: vandaag om 06:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.