menu

Mortal Kombat 1 (2023)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Fighting
single player / multi player / online

Ontwikkeld door NetherRealm
Uitgegeven door Warner Bros.

Ontdek de wedergeboorte van het Mortal Kombat-universum, gecreëerd door de vuurgod Liu Kang. Mortal Kombat 1 is het begin van een nieuw tijdperk voor de iconische serie met een nieuw vechtsysteem, nieuwe speltypes en nieuwe fatalities. Vecht je door een gloednieuw verhaal met je favoriete Mortal Kombat-personages zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Kies uit een uniek aanbod van Kameo-vechtpartners, die jou helpen in de strijd.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=UZ6eFEjFfJ0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van -marco-
4,0
De story mode doorgespeeld. Zeer vermakelijk en dope over the top einde.
Oh en als eerder gezegd, prachtig. Voor mij wel een van de eerste echte next gen graphics.

Nu de focus op invasion en alle unlockables


avatar van rustugan
Die fatality van Geras , nog ooit zo 1 gezien met een plottwist. Geniaal verzonnen.

avatar van Sinner
Tja...voor een wat betere kijk op MK1 op de Switch dan een nietszeggend PU artikeltje van 10 regels zie bvb de video hierboven.

Nou zou ik het zelf niet kopen op de Switch en vind ik het apart dat ze niet een jaar of wat (?) gewacht hebben met de port, maar het loopt alleszins beter dan ik gevreesd had. Alleen niet 60 euro beter. 7.50 zou ik nog wel doen.

Maar ik wacht wel tot ik het ergens anders op kan spelen.

avatar van Manny Calavera
Ach ach, het is niet naar je smaak en dus is het nietszeggend. Haha, sad.

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
Ach ach, het is niet naar je smaak en dus is het nietszeggend. Haha, sad.


Het is letterlijk een kopietje van een Engelstalig stukje van 10 regels met 1 van de 3 zelfde glitch screenshots die de ronde doet. Idd nietszeggend dus. Voor sommigen misschien topjournalistiek maar dit is dus het soort non-artikels wat ik bij iedere game oversla. In de video zie je het spel in werking, inclusief de frame drops en ook de downgrades. Maar ook de pogingen die gedaan zijn om het werkende te krijgen. Iets wat een veel duidelijker beeld geeft.

avatar van FunkStarr
4,0
Gister dan even een paar uurtjes gespeeld. Hij is me tot nu toe erg goed bevallen. De Invasion mode is inderdaad een leuke toevoeging en de graphics zijn top. Story Mode is heel erg uitgebreid en mooi gemaakt. (Klein minpuntje is wel dat de mond van de characters soms niet helemaal gelijk loopt met het geluid, waardoor het soms toch niet helemaal goed overkomt.) Het kameo systeem is nog even wennen en dat geldt ook voor besturing, maar tot dusver gewoon goed bevallen. Na een week kan ik wel een beter oordeel vellen maar het begint goed.

avatar van Manny Calavera
Ed Boon belooft verbetering Switch-versie Mortal Kombat 1 | Power Unlimited - pu.nl

Goh, blijkt dat dat PU artikeltje van enkele dagen terug gewoon juist was. De hoogste baas gaat nu de boel laten fixen.

avatar van theo79
4,5
Naar inmiddels de game een week in huis te hebben denk ik tot de conclusie te komen dat dit 1 van de betere Mortal Kombat delen is. Ik beoordeel dat dan puur op hoe de gameplay is want dingen zoals story mode speel ik toch niet, dus daar heb ik logischerwijs dan ook geen mening over. De gameplay is gewoon veel soepeler vind ik dan de voorgaande MK delen, die ik vaak nogal wat stug vond spelen. Zo soepel als een gemiddelde Street fighter game speelt het nog steeds niet, maar we komen wel een stapje dichterbij vind ik.

Dit is in ieder geval ook het eerste Mortal Kombat deel waar ik bereid ben wat meer tijd in de practise mode door te brengen om daar wat leuke combos te leren. Dat zegt in mijn geval heel wat want nornaal gesproken ben ik bij geen enkele fighting game aan het oefenen in de practise mode.

avatar van Fonzzz002
3,5
Fonzzz002 (crew)
theo79 schreef:
Ik beoordeel dat dan puur op hoe de gameplay is want dingen zoals story mode speel ik toch niet, .


Kan het wel aanraden deze te proberen . Het is uitzonderlijk goed gedaan hier. Alsof je een film kijkt.

avatar van theo79
4,5
Fonzzz002

Ik neem gelijk van je aan dat het er heel mooi uitziet maar ik vind tegen de computer spelen eigelijk gewoon niet zo interessant. En als ik een goed verhaal wil ervaren zet ik liever een goede film of serie op wat ik trouwens ook elke dag wel doe. Ik wil in een fighting game een echte strijd voelen tussen 2 mensen. Een soort van schaakwedstrijd spelen verpakt in een fighting game. Wie is de ander te slim af dat is het gene wat me zo boeit in fighting games.

avatar van -marco-
4,0
Grappig het verschil van hoe je een game kan ervaren / spelen. Ik speel voornamelijk tegen de computer. Story, invasion en wat towers. Beetje moves leren en fatality’s ontdekken. Een enkele keer speel ik online of tegen een maatje, maar echt zelden.
Daarom speel ik deze ook langer en zit er voor mij meer in dan bv de nieuwe SF6

Wel wil ik altijd alle vechters en cosmetics

Ondanks dat merk ik ook wel dat SF6 wat ingenieuzer in elkaar zit op fighting game gebied.

avatar van -marco-
4,0
Ook de brutality’s, waar ik normaliter mee struggle in MK games, gaan me goed af in deze
Ik vind veelal de brutality vetter dan meeste fatality’s
Tevens omdat ze wat meer uitdaging vragen uit te voeren!

avatar van theo79
4,5
Nooit eerder me zoveel met een Mortal Kombat deel vermaakt als dat ik met dit deel doe. Waar dat hem precies in zit weet ik eigelijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat de gameplay enorm goed aanvoelt. Eigelijk is dit voor het eerst dat ik een Mortal Kombat deel net zo goed vind als een willekeurige Street fighter game. Online gaat het me ook bijzonder goed af. Zo goed is het me trouwens nog niet eerder afgegaan in andere Mortal Kombat delen. Binnenkort maar eens een waardering geven als ik hem nog wat meer gespeeld heb.

avatar van FunkStarr
4,0
Nu een klein maandje aan het spelen en bevalt nog steeds goed, afgezien van enkele kleine bugs die er toch nog wel steeds in zitten, maar dit is niet dusdanig storend dat het ook echt belemmerd. In mijn eerste week was ik letterlijk vastgelopen in Invasion, en dat bleek achteraf dus ook gewoon een bug te zijn (welke ze best snel weer verholpen hebben). Waar ik wel een beetje moe van wordt zijn die oplichtingspraktijken in die premium shop. Ik ben nog even aan het uitvogelen of alle items uit de premium shop ook op een andere manier te verkrijgen zijn. Spel speelt soepeler dan MK11, maar is wel net weer even anders, daar moet ik nog een beetje aan wennen. Characters zijn goed uitgebalanceerd en er zitten nauwelijks characters in die er eigenlijk niet in zouden moeten zitten. Het systeem van de talismans moet ik ook nog wat dieper in duiken, evenals stat points. Kortom nog genoeg te ontdekken in dit spel en bevalt voorlopig erg goed.

avatar van -marco-
4,0
FunkStarr schreef:
Waar ik wel een beetje moe van wordt zijn die oplichtingspraktijken in die premium shop. Ik ben nog even aan het uitvogelen of alle items uit de premium shop ook op een andere manier te verkrijgen zijn.


In de shrine, wat ook een doodvermoeide wijze betreft

Ik kreeg daar nu de melding dat ik al het mogelijke heb unlocked voor dit seizoen

avatar van Fonzzz002
3,5
Fonzzz002 (crew)
Mortal Kombat is een gamereeks die qua gameplay nooit echt heeft geklikt, maar het goed maakt met zijn thema. Een heerlijk bombastisch b-film plot met een komische hoeveelheid blood & gore. Alle creatieve outfits, speciale moves, vermakelijke cutscenes en brutal kills hebben het altijd voor een leuke tijd gezorgd.

In dit deel zijn de cutscenes zo dusdanig indrukwekkend dat ik het idee had naar een film te kijken ipv een game te spelen. Grafisch is het fenomenaal en een waar genot om naar te kijken! Het verhaal is typische b-film cheese, maar ze zijn volledig zelfbewust en heeft plezier. Jammer dat het een multiverse plot is, wat op dit punt een vervelende trope is geworden. Het wordt uiteindelijk wel op een leuke manier gebruikt door andere versies te zien van characters dan je gewend bent, of zelfs hele verdraaiingen.

Naast de story is er ook invasion mode die inhoudelijk minder boeiend is, maar wel vermakelijk om te doen. Het zijn grote borden waar je gevechten moet houden die allen een gimmick hebben. De gimmicks zijn echter wat mager en voegen niet veel toe. Ik kon met 1 character bij elk gevecht dezelfde techniek gebruiken en ermee wegkomen (op Normal). Dit maakt het wel een fijne mode om met nieuwe characters te oefenen en proberen combo’s te leren etc. Minder sterk dan de mission mode uit MK9, maar vooralsnog geinig om te doen. De borden zelf zijn mooi vormgegeven en leuk om de hoeken te verkennen voor chests of andere dingen.

Leuke tijd gehad met deze fighting game en ik zie mezelf het nog weleens spelen met vrienden. De DLC zag er gaaf uit (Omni Man en Homelander ), maar heb geen behoefte hier extra geld voor uit te geven.

3.5*

avatar van FunkStarr
4,0
-marco- schreef:
(quote)


In de shrine, wat ook een doodvermoeide wijze betreft

Ik kreeg daar nu de melding dat ik al het mogelijke heb unlocked voor dit seizoen


Die heb ik inmiddels ook helemaal klaar inderdaad. Maar mis toch nog bijvoorbeeld de Scorpion skin of Tanya in de premium shop. Dat betekent dus dat niet alles wat in de premium shop aangeboden wordt ook via de shrine te verkrijgen is. Als je hier geen rekening mee houd zul je toch e.e.a. missen. Ook is het jammer dat de Kombat league items ook alleen via de Kombat league te verkrijgen zijn.

avatar van FunkStarr
4,0
Deze week aan het 2e seizoen begonnen, enkele verbeteringen zijn doorgevoerd in de Invasions Mode (zo heb je niet meer het probleem dat je steeds een volle inventory hebt met talismans etc.). Het farmen van coins is wel weer een stuk lastiger gemaakt, dus dat zie ik niet perse als een verbetering. Omni-Man is nu beschikbaar voor de Premium versies, en ik moet zeggen dat het zeker een goede character is die lekker speelt. Belachelijk dat we er zo lang op moeten wachten allemaal, maar het is niet anders. Kan niet wachten om met Quan Chi aan de slag te gaan. (ja ik ben zo'n sukkel die de premium versie heeft gekocht). Afgezien van enkele hele toffe skins in de premium shop (welke maarliefst 1000 dragon krystals kosten) tot nu toe nog niet omver geblazen door de skins. Valt allemaal een klein beetje tegen. Profile level zit ik nu op 110, en dat gaat ineens een stuk trager dan in het eerste seizoen. Ook snap ik de stats enzo nog niet helemaal. Spel bevat nog steeds meerdere bugs, waarvan ik hoop dat dit snel gefixt gaat worden. Het farmen van coins is zoals al eerder gezegd een stuk lastiger geworden, je moet nu echt aan de bak wil je alle seasonal items kunnen halen.

avatar van FunkStarr
4,0
Zoals in mijn vorige post al genoemd, er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd, maar ook weer een aantal zaken waar ik niet echt vrolijk van wordt. Het farmen van koins is nu wel echt gekkenwerk. Om de seasonal skins te krijgen zou je dit spel zowat dagelijks uren moeten spelen anders ga je het al niet redden.
Het verkrijgen van krystals is helemaal een ware hel (voor zover ik weet kun je zo af en toe eens wat krystals farmen door met verschillende characters in rank omhoog te gaan, maar het is allemaal erg schaars. En dan gewoon doodleuk 1000 krystals voor een skin vragen in die premium shop. Gear 300 krystals. het is gewoon bijna misdadig. Dit zorgt toch voor wat ergernis bij mij.

avatar van theo79
4,5
Tijd om dit Mortal Kombat deel met een cijfer te waarderen. Voor mij staat zonder meer vast dat dit qua gameplay de beste Mortal Kombat ooit is. Puur daar van uitgaande kan ik deze game wel met een dikke 9 waarderen. 4.5* dus.

Nu zie ik dat ik Mortal Kombat 2 ook met dat zelfde cijfer gewaardeerd heb. Dat cijfer is puur gebaseerd op de tijd dat het spel uitkwam en ik het ook veelvuldig gespeeld heb. Ga je beide games nu met elkaar qua gameplay vergelijken komt de nieuwe Mortal Kombat 1 wel als winnaar uit de strijd. Wel vind en vond ik Mortal kombat 2 een veel mooier en mysterieuser sfeertje hebben.

Beiden topgames dus op hun eigen manier!

avatar van Sinner
Na installatie pas een uurtje gespeeld maar ik moet zeggen dat ik wel heel erg positief verrast ben. Eerst een paar potjes gedaan bij een vriend thuis op de PS5 (die had hem toevallig voor zijn verjaardag gekregen) en bij thuiskomst een uurtje in de story-mode op PC gespeeld. Kan ik nou al zeggen dat hij me beter bevalt dan 9? Nog niet. Maar wel dan X en 11 (ook al heb ik daar ook wel lol aan beleefd). De story-modus is inderdaad erg geinig gedaan en het is wel fijn om bepaalde karakters terug te zien die ik niet meteen verwacht had. Dus voorlopig kan ik over het hele reboot-gebeuren alsnog best wel positief zijn. Ging erin met getemperde verwachtingen maar dat bleek dus helemaal niet nodig.

Blijkt dat NetherRealm het dus toch niet verleerd is. Ook al had ik liever een nieuwe superhelden reeks gezien. (Injustice...of als het wiedanook belieft iets met Marvel. Of Star Wars). Maar kwaliteit is het zeker.

avatar van FunkStarr
4,0
theo79 schreef:
Tijd om dit Mortal Kombat deel met een cijfer te waarderen. Voor mij staat zonder meer vast dat dit qua gameplay de beste Mortal Kombat ooit is. Puur daar van uitgaande kan ik deze game wel met een dikke 9 waarderen. 4.5* dus.

Nu zie ik dat ik Mortal Kombat 2 ook met dat zelfde cijfer gewaardeerd heb. Dat cijfer is puur gebaseerd op de tijd dat het spel uitkwam en ik het ook veelvuldig gespeeld heb. Ga je beide games nu met elkaar qua gameplay vergelijken komt de nieuwe Mortal Kombat 1 wel als winnaar uit de strijd. Wel vind en vond ik Mortal kombat 2 een veel mooier en mysterieuser sfeertje hebben.

Beiden topgames dus op hun eigen manier!


Voor mij geldt hetzelfde, na deze is MK2 nog altijd mijn absolute favoriet.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:30 uur

geplaatst: vandaag om 01:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.