Tainted Grail: The Fall of Avalon (2025)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Questline
Uitgegeven door Awaken Realms

In dit open wereld fantasiespel krijg je te maken met queesten, buit, keuzes en monsters op een somber eiland dat zich aan de rand van de ondergang bevindt. Koning Arthur is al lang dood en alle mythen en legendes komen te vervallen. De bewoners van Avalon zijn wanhopig op zoek naar zingeving en levenslust. De plaag van de Rode Dood draagt verder bij aan de hopeloosheid op het eiland, waardoor meerdere facties hun eigen plannen smeden voor de toekomst van dit gebied. In dit rijk, dat langzaam maar zeker wegzinkt in alle chaos, zit je opgesloten in een vochtige, ondergrondse cel. Op dat moment ben je nog een nietig persoon, maar wie weet ben jij wellicht degene die een positieve verandering brengt in het land van eeuwige herfst en verloedering.

avatar van TonyTHorror
geplaatst:
Ziet er erg tof uit en de eerste reacties zijn veelal positief. Maar de performance schijnt op PS5 (ook de pro) erg beroerd te zijn, het is wachten op een patch / performance mode.

geplaatst:
Naar het schijnt moet het inderdaad een bijzonder geslaagd open world RPG zijn, zeker voor een Indie titel met maar een paar msn. Trouwens zijn er denk ik intussen 2 of 3 games in deze (Tainted Grail) reeks. Eentje is een deckbuilder (die heb ik), de ander dacht ik een SRPG - en nu dus deze. Ook wel eentje die ik wil proberen in een verre toekomst.

geplaatst:
Het speelt trouwens ook best aardig en het sfeertje zit er goed in. Het is echt wel meer Dark Fantasy dan veel andere games in het genre. Begint wel een beetje heel herkenbaar (ontsnapping uit een kerker), maar Fall of Avalon mag er wat mij betreft zeker wezen. Dus...weer eentje voor op de wishlist en een aardige optie voor 'weer geen Elder Scrolls'. (hoewel ik ook nog steeds benieuwd ben naar het meer kleurrijke Avowed.

De demo heb ik trouwens op Steam gespeeld. (dat viel dus ook wel te verwachten denk ik. Het valt me wel reuze mee dat er best wel wat uit te proberen valt. Ik denk dat ik de laatste twee dagen meer demo's heb gespeeld dan 'echt gegamed heb'.