Pocky & Rocky Reshrined (2022)

1 stem

Nintendo Switch / PlayStation 4 / PC / Xbox Series X/S
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Natsume Atari en Tengo Project
Uitgegeven door Natsume Atari, Natsume en ININ

Pocky het altaarmeisje en Rocky de wasbeer zijn weer samen in dit spel van de langlopende klassieke shooterserie. De kwaadaardige Black Mantle valt aan, en Pocky en Rocky moeten niet alleen opnieuw samenwerken maar ook nieuwe vrienden maken om deze uitdaging aan te gaan. Er zijn 8 levels boordevol actievolle schietpartijen en je zult je handen vol hebben met allerlei griezelige vijanden, grote bazen en tal van wendingen. Pocky & Rocky Reshrined is een multidirectionele scrolling shooter in klassieke 16-bits stijl, waarin je vanuit vogelvluchtperspectief speelt en de game heeft zowel een modus voor een enkele speler als co-op. De avonturen van Pocky en Rocky beginnen dus weer opnieuw.

avatar van Banjo
Een lekkere shoot em up met een snel tempo en met fraaie (16 bit) beelden het heeft wel wat weg van Gunstar Heroes, Cuphead en nog meer up tempo shooter's. laat je niet beïnvloeden door de poster van het spel het is zeker de moeite waard.

En erg moeilijk is 'm ook. Ik had er goede reviews van gelezen, maar dit is gewoon een ouderwetse coin-up shooter. Ik was iig een beetje teleurgesteld, maar ik ben dan ook een watjes-gamer.

Grovonion schreef:

Maar is de re-make gebaseerd op de 'originele' arcade game of op de SNES game? Die wellicht wat makkelijker was. (en overigens ook geweldig). Ik vond het namelijk persoonlijk wel jammer dat ze het vervolg (SNES Only?) niet ook gewoon hebben geport / made.

Maar ik zal deze op zijn tijd ook wel in huis halen want ik vond het een prachtspel. Of ik nou slecht was of niet.

avatar van Banjo
Dit spel is voor mij smerig moeilijk!, ik heb er 10 uur ingestoken en ben nog maar bij level 2.
Maar het is perfect om het zo nu en dan even te spelen, het heeft iets magisch en het werkt zeker verslavend. Omdat op elke hoek van een level weer iets bijzonders op duikt het verveeld niet...

avatar van Banjo
Dit is een topper hoor! zo leuk om te spelen en ontzettend uitdagend met die typische 16 bit Snes stijl.
Het is niet een spel om zo door heen te scheuren maar om het lekker rustig aan doen is de sleutel naar succes. De power up stijl bevalt me ook heel goed zodra je geraakt word kun je (als je snel bent) diezelfde power up weer oppikken en gebruiken. Wat ook een leuke verassing was is dat je controle krijgt over meerdere karakters met zwaarden en lasers!. De eindbazen zien er altijd vet uit (manga stijl?) maar wat me wel opvalt is dat ze soms heel makkelijk te verslaan zijn en soms heel moeilijk. Dat is niet echt in balans maar dat is ook maar het enige minpuntje wat ik heb opgemerkt. Ik heb het spel in m'n eentje gespeeld maar ik verwacht dat het in co-op modes nog veel leuker is...