Double Dragon II: The Revenge (1988)

Alternatieve titel: Arcade Archives DOUBLE DRAGON II The Revenge

Arcade / PC / Commodore Amiga / Atari ST / Commodore 64/128 / Sinclair ZX Spectrum / MSX Series PC / Amstrad CPC / Sega Mega Drive/Genesis / Android / Apple iOS / PlayStation 4 / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Technōs
Uitgegeven door Virgin, Technōs, 16-Blitz, PAL SOFT, Tronix en Hamster

Om de dood van hun geliefde te wreken zullen Billy en Jimmy de "So-Setsu-Ken" gebruiken: één van de meest karakteristieke aanvallen van het duo, om hordes gewapende vijanden te verslaan. Daarnaast kunnen spelers verschillende vaardigheden uit de vorige game gebruiken en daarmee gevechten beleven in deze beat 'em up.

avatar van pascal83
DE beste Double Dragon uit de serie.

4.5*

avatar van gemaster
Daar ben ik het helemaal mee eens. Heb dit erg vaak gespeeld bij mijn buurjongen op de NES.

Pascal A
DE beste Double Dragon uit de serie.

DD2 IS HEILIG !!!!!

beste double dragon. Vriend van me had die game. En weet dat ik toen altijd best wel double dragon 2 miste nadat hij het eens meehad om op mijn nes te doen draaien.

avatar van gemaster
Een vriend van me had van de week de NES weer eens aangesloten en hij speelde dit spel. In precies een half uurtje had hij de boel uitgespeeld. En dan zijn er nog mensen die klagen dat games tegenwoordig te kort zijn.

Onlangs op een retro beurs gekocht voor de Nes. Vaak is het toch even afwachten hoe het is om het spel na al die jaren weer eens te spelen - meer wel dan niet is het toch voornamelijk weer de nostalgie en is het leuker om erover terug te denken of te lezen dan het daadwerkelijk te spelen, maar bij Double Dragon II is dat gelukkig absoluut niet het geval. Net zo leuk en verslavend als in 1989 - en de NES versie is in mijn beleving nog altijd de leukste versie van de hele bende.

Behoord tot de absolute top van alle NES games. Vooral met z'n tweeën is ie geweldig.
Vette muziek en heerlijk beukende gameplay.

avatar van -marco-
Nu beschikbaar in de nintendo E-shop. Nostalgie ten top. Blijft een classic dit!

avatar van FunkStarr
Pascal A schreef:

DD2 IS HEILIG !!!!!

Uhm, deel III is toch veel beter? Maar dat is slechts mijn mening, ik kan me ook niet heugen dat ik in het verleden vaak deze heb gespeeld, als het Double Dragon was, was het bijna altijd III en die vond ik toen al, inclusief mijn vriendjes, de beste DD game. Deze ging wel, maar was nog niet zo compleet en goed uitgebalanceerd dan zijn opvolger. Graphics waren ook stukken minder. Gameplay vond ik ook maar vreemd want je had 1 knop voor trap en 1 knop voor punch en op de één of andere manier vond ik dit zwaar irritant spelen. Voor mij persoonlijk is DDIII de enige DD klassieker. Verder is dit best een aardige game, als je eenmaal gewend kan raken aan de besturing.

avatar van John Milton
Ik durf er geld op in te zetten dat ik iedereen van die platformen spinkick

Wat heb ik een beuken op mijn schouder gekregen dat ik dat deed, of mijn broertje weer uit die helicopter schopte. Replay value was zowat oneindig!