Blasphemous II (2023)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / PlayStation 4 / Xbox One
Action / Platform

Ontwikkeld door The Game Kitchen
Uitgegeven door Team17

In het tweede geschrift in de Blasphemous-serie keert de Penitent One terug in een verhaal dat voortborduurt op Wounds of Eventide, de gratis DLC voor de eerste game. Daarin luidde het hart in de lucht de terugkeer in van het mirakel en voorspelde het de geboorte van een nieuw mirakelkind. De Penitent One ontwaakt in een vreemd, nieuw oord, ver weg van zijn laatste rustplek. Weer wacht hem een eindeloze cyclus van leven, sterven en wederopstanding en hij heeft geen andere keus dan op verkenning te gaan in deze gevaarlijke wereld vol vergeten geheimen. Hordes groteske vijanden staan je in de weg en wijken alleen voor het meedogenloze laatste oordeel van de Penitent One. In de duisternis wachten gigantische, afschuwelijke eindbazen op hun kans om je terug te sturen naar het graf waaruit je tevoorschijn kwam.

24-08 al
Zin in, deel 1 was onwijs gaaf.

Blasphemous 2 komt op 24 augustus uit | Gamer.nl

Blasphemous 2 Review – Meer Metroidvania dan Dark Souls - nl.ign.com

Een 8,2 zegt Ign en het spel mist een goede afwerking (en volgens mij was dat ook al zo in deeltje 1) maar het is ook één van de leukere games van het jaar! verplichte kost voor de Metroidvania fans .

Alleen kan ik hem nergens te koop vinden Nedgame heeft hem zelf niet eens...
Heb jij hem al fysiek gekocht -marco- ?.

Nee Banjo
Volgens mij is deze digital only.

avatar van FlorisV
Dit soort spellen vind ik echt prachtig ik heb deel 1 hiervan ook gekocht...maar ze zijn zo freaking moeilijk!

FlorisV schreef:

Dat zal met dit deel niet anders zijn.. is dit nou een echte roguelike? net zoals Dead cells of een Hades of toch meer zoals Castlevania met momenten om te saven!?. Zo heb ik deze ook gekocht GetsuFumaDen: Undying Moon (2021) - GamesMeter.nl ik zag doodskoppen en een prachtige handgetekende wereld en heb de special edition maar besteld. Maar dat schijn ook zo'n echte rotzak te zijn om door heen te komen ik vind dat soms wel dubbel.

Eerste Blasphemous is geen roguelike en deze volgens mij ook niet.

Meer gewoon in het metroidvania genre.

Mooi zo..

avatar van panjoe
Bij deze ga ik even wachten op de fysieke release, is ook wel eens leuk (ik speel bijna alles op Switch en koop games dan ook meestal in de e-shop als ze in de uitverkoop zijn). Volgende week ben ik jarig, dus ik heb hem al opgegooid als mogelijk cadeautje - en anders koop ik hem lekker zelf.

Ik hoor goede dingen over de manier waarop ze het spel structureel beter hebben gemaakt door meer nadruk te leggen op platforming en puzzels, zonder afbreuk te doen aan de basis die Blasphemous zo goed maakte: de basis van 2D metroidvania met soulslike combat, het lugubere sfeertje met fantastische pixel art, de thematiek van een wereld vol van alt-Katholieke cosmic horror, en natuurlijk de memorabele en af en toe ronduit ranzige boss fights. Binnen zowel de metroidvania en soulslike subgenres behoort het eerste deel wat mij betreft tot de absolute top, dus ik kijk er zeker naar uit om me weer in de walgelijke wereld van the Penitent One te storten.

Zie wel iets van Mads Mikkelsen op de poster.

avatar van AdrievMer86
De overweging om de fysieke switch of playstation versie te kiezen was een ding.
Ben uiteindelijk voor de ps5 versie gegaan.
Dit aangezien ik eerder achter mijn benq gaming monitor zit waar ook de series x en desktop pc met steamos op is aangesloten.
En het feit dat de fysieke ps4 versie van deel 1 al in mijn collectie zit.

Maar de PS5 fysieke versie is binnengekomen en ben er vandaag druk mee bezig.
Vond deel 1 heel erg dark souls achtig.
Deel 2 is ongeveer hetzelfde, al is het nu meer zoals dead cells/castlevania waarbij platforming meer om de hoek komt kijken.
De lugubere sfeer en exploration erbij maakt het intens en intrigerend.
De geweldige combinatie van intense sfeer, platforming, exploration en het counteren/timen van je counters en attacks.

Blasphemous 2 is naast Sea of Stars, voor mij nu al game of the year.

...ik moet deel 1 nog spelen. Pas enkele maanden terug gekocht. Ligt nog te wachten in de (digi) kast...

Maar net zoals dat deel ziet ook deze er inderdaad wel erg sfeervol uit. Ik heb het gisteren al vermeld maar: 2023 is wat mij betreft echt een bijzonder sterk jaar aan het worden.

avatar van -marco-
Vandaag begonnen aan Blasphemous 2! Het was deze opstarten of Prince of Persia: The Lost Crown hervatten.

Blij dat ik voor deze ging, ligt me net wat meer.
Vond deeltje 1 echt geweldig. Dit tweede deel stelt zover nog niet teleur. De sfeer is weer lekker duister en grotesk.

Hier ga ik van genieten, veel te lang laten liggen rijpen

avatar van -marco-
50% van de map uncovered en uurtje of 8 erin zitten. Heerlijk uitdagend!!
Verhaal is weer lekker duidelijk….

Maar man dit is smullen en verslavend!

avatar van -marco-
En zojuist uitgespeeld Was weer een heerlijke soulslike metroidvania ervaring. Aantal bazen waren echt heel pittig. Meeste moeite had ik met Odon, Sinodo en Eviterno.

Game doet niet onder voor het eerste deel. Het is wellicht niet nieuw meer, maar de sfeer blijft geweldig. Wel vond ik de variatie kwa vijanden wat tegenvallen, maar ook daar zaten wat pittige tussen.

Al met al enorm van genoten. Zag dat er een DLC uit was, dus wellicht keer ik nog eens terug.

Is deze moeilijker of makelijker dan deel 1?

starwars321 schreef:
Is deze moeilijker of makelijker dan deel 1?

Daarvoor heb ik de eerste te lang geleden gespeeld. Ik zou zeggen gelijkwaardig