Trine 5: A Clockwork Conspiracy (2023)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S
Puzzle / Platform

Ontwikkeld door Frozenbyte
Uitgegeven door THQ Nordic

In dit vijfde deel nemen de helden van Trine het op tegen slinkse schurken die tot alles bereid zijn om het koninkrijk te veroveren. In een race tegen de klok moeten ze de wereld van Trine zien te redden. Reis door 2.5D-landschappen en kom nieuwe vrienden en vijanden tegen. Het vernieuwde puzzelsysteem zorgt ervoor dat de moeilijkheidsgraad wordt aangepast op basis van het aantal spelers. Je kunt in je eentje aan de slag, maar ook samen met maximaal drie andere spelers de strijd aangaan in online of lokale coöp. Verbeter de vaardigheden van je helden met het 'skill quest'-systeem en laat ze uitgroeien tot legendarische strijders die opnieuw worden samengebracht door de Trine!

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Heb een uurtje gedaan, maar het is alsof je gewoon Trine 2 of 4 weer aan het doen bent. Qua uitwerking niets op aan te merken, maar inhoudelijk valt me op uitgekeken te zijn op deze formule. Wellicht dat gaandeweg dit deel zich meer van zijn voorgangers gaat onderscheiden.

Fonzzz002 schreef:

Of ook gewoon niet. Buiten 3 dat een stapje een andere richting inging spelen ze eigenlijk allemaal pats hetzelfde. Het zou eigenlijk wel leuk geweest zijn als er iemand van het originele trio vervangen zou zijn door een ander soort held of dergelijks. Maar wat ik tot nog toe heb gezien maakt het niet zo heel veel uit welk deel je opzet. Aan de andere kant is de kans op teleurstelling wel heel klein aangezien het perfect op de reeks aansluit en meer van hetzelfde is. En het blijft er gewoon knap uitzien. Ik zie het gewoon wel in mijn verzameling belanden.