Animal Well (2024)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Platform / Adventure

Ontwikkeld door Shared Memory
Uitgegeven door Bigmode en Limited Run

Verken een dicht, onderling verbonden labyrint en ontrafel de vele geheimen. Verzamel items om je omgeving op verschillende manieren te manipuleren. Ontmoet schrikbarende wezens terwijl je voorbereidingen treft voor wat er in het donker op de loer ligt. Er is meer dan wat je kunt zien.

avatar van 3bdelilah
Op het eerste oog leek Animal Well me een redelijk standaard Metroidvania, maar op basis van de lovende recensies ben ik er toch eens goed voor gaan zitten. Uiteindelijk is het een potentiële game van het jaar voor mij gebleken die tamelijk uit de lucht komt vallen.

In de eerste plek is Animal Well een heerlijk sfeervol avontuur dat geen combat kent, maar in plaats daarvan ligt de focus vrijwel volledig op het oplossen van puzzels. Die puzzels zijn soms best pittig, maar altijd wel erg creatief.

Traditiegetrouw ontdek je voorwerpen die niet alleen eerder ontoegankelijke gebieden bereikbaar maken, maar die je dankzij het non-lineaire level design ook meerdere oplossingen voor de puzzels geven. Animal Well zit tjokvol kleine en grote geheimen zit, dus dat ga je nodig hebben.

Het enige dat ik een beetje jammer vind, is dat dit het type game waarbij het "echte" einde verstopt wordt achter het vinden van alle collectibles. Daar heb ik iets meer van de helft van gevonden, maar voorlopig ga ik het daarbij laten.

avatar van JacoBaco
2,0
Onlangs F.I.S.T. uitgespeeld en dat was een lekkere ervaring. En hierdoor meteen weer in de Metroidvania stemming. Inmiddels 12 uur erop zitten met Animal Well, maar de game pakt mij niet. Ik vind het saai en de game heeft het meest irritante fast travel systeem ooit. Je moet op een blokfluit wat spelen door bijvoorbeeld 2x rechts, 2x links, 2x omlaag, 2x omhoog te doen. En het is op een niet leuke manier moeilijk om o.a. bepaalde gebieden te bereiken.