Trepang² (2023)

Alternatieve titel: Trepang2

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Trepang
Uitgegeven door Team17

Jij bent een ontsnapte soldaat die geen weet heeft van zijn verleden, maar wel beschikt over bovennatuurlijke vaardigheden. Je zint op wraak en daar moet alles voor wijken. Deel verwoestende klappen uit, sluip rond in de schaduw, gebruik explosieve wapens en geef de slechteriken een koekje van eigen deeg.

Lijkt helemaal uit het niets te komen zoals wel vaker gebeurt, maar de sfeer en gameplay deden wel meteen denken aan Fear. (ook aangehaald in minstens een review of 2). Mocht ik de hardware hebben zou ik hem best wel eens willen spelen, al helemaal voor een budgetprijs of zo.

avatar van AdrievMer86
Ja ook dit lijkt uit het niets te komen en lovende scores en steam reviews.
Aan de trailers te zien lijkt het wel een mengelmoes van FEAR en Black (PS2 shooter van 2006) en bijvoorbeeld doom.
Team17 doet het laatste tijd wel erg goed als uitgever.
Koop direct de steam versie voor 30 euro retail en geen sale helaas. Mijn laptop kan het gemakkelijk draaien zie ik. SteamDeck ook wel neem ik aan.
Gelukkig alleen singleplayer en bevat 49 achievements. Houd me wel ff bezig.
Koop ook wel de ps5 versie als er ooit een fysieke versie uitkomt.

avatar van AdrievMer86
Nu net de eerste missie gedaan en een paar survival stages die best taai zijn.
Ja het is een kruising van de game Black (2006) en FEAR met het voornaamste gericht op fear.
Maar door de snelheid en manier waarop, lijkt het ook wel wat op ULTRAKILL, SUPERHOT en Severed Steel.
Er zijn aardig wat main missions zag ik en daarnaast zijn er gigantisch veel survival stages die je aardig lang zoet houden.
Voor nu ben ik onder de indruk van deze indie shooter en hopelijk komt er net zoals met prodeus een fysieke ps5 versie uit.
De steam versie is overigens erg goed geoptimaliseerd en loopt als een trein.

avatar van AdrievMer86
Voor een indie productie geef ik het een 4,5* aangezien de hoge kwaliteit die je krijgt voor de prijs.
High Octane action dat je voor een lange tijd bezighoud en zich kan meten met de FEAR serie.
Prodeus heeft misschien veel, veel en veel meer missies en content, en ook qua community.
Maar deze Trepang² doet zijn werk goed en bevat meer dan genoeg content en al helemaal voor een indie productie.

avatar van angelo2
geplaatst:
Vanwege de vele goede reviews deze week begonnen met Trepang. Ik ben nu halverwege maar had er toch iets meer van verwacht. In slow motion iedereen aan gort schieten is natuurlijk heerlijk en op dat gebied zit je wel goed met deze game. Aan chaotische schietpartijen waarbij het bloed je om de oren vliegt geen gebrek. Ik vond alleen de graphics wat tegenvallen vooral bij de eerste levels had ik het idee naar opgepoetste Ps3 game te kijken. Ook de soundtrack vond ik bij sommige levels soms wat storend. Maar goed ik ben nu halverwege, misschien wordt ik nog verast...