Warhammer: Mark of Chaos (2006)

PC / Xbox 360
Strategy

Ontwikkeld door Black Hole
Uitgegeven door Deep Silver en Namco

Warhammer: Mark of Chaos is een bordspel met miniatuurpoppen dat zelf in elkaar gezet moet worden. Als speler is het mogelijk om met één van de vier rassen te spelen: The Empire, Chaos, Skaven en de High Elves. De legers bestaan uit units die onderling sterk van elkaar verschillen. Iedere unit heeft een apart uiterlijk. Naast de verschillende units, bevat elk leger een aantal helden met unieke krachten, zoals tovenaars, legeraanvoerders, speciale priesters en demonen. Deze helden worden sterker als de speler speciale items in hun inventaris plaatst. Tevens kunnen de helden ook in level stijgen. Dit gebeurt via de zogenaamde ‘skill tree’, waarmee het in drie onderdelen kan groeien, namelijk combat, duel en command. De held kan uitgroeien tot een almachtige leider die met een groot gemak vijanden verplettert. Daarbij kunnen helden elkaar uitdagen voor een 1-tegen-1 gevecht tot de dood.

avatar van Zuzuu
Een zeer spectaculair uitgebrachte graphics.

Een geweldige trailer, en een paar screenshots laten wat meer weten van het spel.

avatar van JohnWilliams
Prachtige Trailer & de screenshots zien er ook veelbelovend uit (vooral die ene met dat Kasteel). Dit lijkt me een geweldig uit, vooral het einde van de trailer zag er erg goed uit!

bro
heb er ooit demo van gehad maar omdat mijn pc het spel niet goed aankon kon ik er niet veel uit afleiden. al bij al toch niet echt slechte indruk nagelaten. misschien koop ik het wel eens

avatar van DoraRing
is het nou een rts?

avatar van DoraRing
Ik denk dat dit zo een spel wordt van er goed uitzien, maar de gameplay valt tegen.

avatar van JohnWilliams
DoraRing schreef:

Waar baseer je dat op?
Ik denk overigens dat het een heel goed spel word.

zit hier ook single player skirmish in?

gamelord
Zeer goed onderhoudend spel. De gameply is heerlijk om te spelen.
De units zijn goed bestuurbaar. De 'heroes' kun je goed apart besturen al zitten ze in een unit. Het is ook fijn dat je de units al heb je ze allen geselecteerd apart opdrachten kunt geven. De krachten die je de heroes kan geven zijn makkelijk te bedienen en in de loop van het spel krijg je verschillende legers tot je beschikking zoals beschreven hierboven zoals the empire, Minions of Chaos enz.
Wat het meest indruk maakt is de begin intro, vet filmpje (net echt)
5,0*****

Ben al jaren Warhammer fan (zowel de videogames als het als een idioot rondschuiven van bekladde figuurtjes op een tafel) en keek dan ook heel erg uit naar Mark of Chaos in 2006. En hoewel het op bepaalde vlakken absoluut een voltreffer is (de sfeer, graphics en geluid) heeft het helaas ook enkele minpunten.

Zo is er toch wel het gebrek aan tactische diepgang (zeker voor een Warhammer spel) tijdens het spelen en een gebrek aan een Single Player Skirmish mode. Wel blijft het een genot voor de verschillende eenheden op elkaar in te zien beuken, zijn de filmpjes fantastisch en is met name het "legertje bouwen" in multiplayer gewoon heel erg leuk. (en uitgebreid).

Mark of Chaos haalt het niet bij het fantastische Dark Omen of het al even formidabele Dawn Of War, maar is voor de liefhebber zeker te pruimen. In ieder geval heb ik er de nodige uren plezier aan beleefd en hoop ik feitelijk toch nog op een opvolger vroeg of laat. (dus geen uitbreidingspakket als Battle March). 3.5