Rayman M (2001)

PlayStation 2 / PC / Nintendo GameCube / Xbox / PlayStation 3
Racing / Party

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

In tegenstelling tot de andere Rayman spellen draait het in Rayman M niet om het redden van de wereld. Rayman M is een spel bedoeld om met meerdere spelers te spelen. Er kan tegen elkaar worden gevochten en tegen elkaar worden geracet in een groot aantal levels die te verdienen zijn met het juist voltooien van levels. Ook zijn nieuwe karakters en 'huiden' voor de karakters te verdienen. De basis bestaat uit twee modi, Race modus en Battle modus. Iedere modus heeft 3 onderdelen die allen gewonnen moeten worden om een volledige level omhoog te kunnen. Het is echter ook mogelijk om je per onderdeel te verbeteren.

Dit is pas een game!
Leuke racen, en leuke mensen om mee te racen, leukste personages zijn Rayman/Teensies & Razorboard Wife, maar de Teensies zijn het grappigst.

avatar van Bart Tönjann
Ben het helaas niet met je eens. Ik vond dit spel (Ik speelde het op PSX en PS2, vrijwel identiek aan op de PC) Eigenlij zwaar tegenvallen. Grafisch was het wel aardig, maar er zat geen verhaal in, niet zo goeie muzek en het ging al na anderhalf uur (!) vervelen, om het daarom nooit meer gespeeld te hebben. Begrijp me nie verkeerd, Rayman is vet, maar dit spel kon me niet overtuigen.

avatar van JohnWilliams
Rayman M is juist een geweldig spel, is een keer géén avontuur maar racen. Leuk dat ze al die karakters erin hebben gelaten zoals Razorboard & de Teensies. Op de PS2 en PSX is hij zeker minder leuk, vooral omdat hij dan andere dingen heeft geloof ik dan op de pc. maar dat weet ik niet zeker. Ben het niet met je eens over de muziek want die viel zeker mee en dit spel is overduidelijk beter dan Rayman4, daar had ik pas veel van verwacht, demo gezien enz....maar dat viel zo vies tegen! Maar Rayman 2: The Great Escape blijft in alles (Grafisch, Music & Ontwerpen) natuurlijk de mooiste.

avatar van Bart Tönjann
Rayman 4 viel inderdaad zwaar tegen in compensatie wat ik ervan verwachtte. Maar toch zat er meer in dan in deze vind ik. Dit is duidelijk een kwestie van smaak, maar ik vind dat rennend racen de hele tijd erg saai. Nu weet ik eigenlijk niet of het op jouw PC spel zo is, maar op de PS2 kon je ook strijdden om wie het langs de lums kon houden en battle's voeren. Best aardig maar alleen in Multi-player. En daar zit het probleem: Ik hou niet zo van Multi-Player. Dan ga il liever voor een groots gezet avontuur, waarin je lekker kunt verdwalen in de spelwereld en de sorus van alledag even vergeten, gewoon wegdromen.... okay, voordat ik te ver doordraaf, dit spel is niet echt mijn smaak.

Wel leuk inderdaad dat ze die personages terugbrachten zoals de Teensie's.

avatar van JohnWilliams
Op de PC kon je wel Multyplayer doen maar dat was ingewikkeld dus hielden wij het maar op Single Player.

avatar van kArIzMa_TuRk
Vind ik ook!

Game_Kaza
Vond het een leuke gameomdat men alles van Rayman combineerde in een race spel. Ik deed er niet kort over. Tenminste was dat de PS2 versie 4 jaar geleden.

avatar van Princess Piranha
Dit was best een grappige game! Dat blauwe kikker beest was grappig, maar ik was liever die 2 kleine poppetjes. ^__^

Blauwe Kikker Beest = Globox
2 Kleine Poppetjes = Teensies

Zelf ben ik altijd de Teensies omdat ze zo grappig zijn!

avatar van Bart Tönjann
Ik ben altijd Razorbeard... maar ja, ik heb wat met schurken

avatar van JohnWilliams
Je zou eerder denken dat je voor een held zou kiezen omdat je meestal alleen maar met de held kan spelen. Maar is een keer over de Dark Side heersen is ook wel grappig. Alleen ik zou meer voor helden kiezen zoals: Rayman & Mario.

avatar van welleweirdo
Dude, dit is echt een schijtgame... Ik snap niet dat je hier zo laaiend enthousiast over bent John....

avatar van JohnWilliams
Omdat ik het leuk vind hoe ze het in elkaar hebben gezet, ook de racebanen zijn prachtig ontworpen door Ubisoft, dat is mijn mening.

avatar van wiiplayer
gewoon leuk , een keer racen met personene in plaats van auto's
was eerder ook fan van rayman
leuk genoeg voor 3.5***

eerder......?
Nu niet meer dan Wiiplayer?

eerder......?
Nu niet meer dan Wiiplayer?

nee , sorry ben het een beetje verleerd
maar ik verheug me wel erg op RRR2

Ja!
Hopelijk word dat een knaller was overigens niet zo enthousiast over RRR1....maar dat komt vast omdat Rayman 2 & 3 zo uitermate goed waren

avatar van Bart Tönjann
Als je niet zo enthousiast was over Straalman Grazende Konijnen, zal ik me ook niet te enthousiast maken over deel 2 als ik u was.

avatar van wiiplayer
maar er komen vast nog wel ooit nieuwe platformers van deze held

avatar van Jim Carrey
Dit vond ik eerlijk gezegd ook wel een goede Game van Rayman ik heb hem ooit bij een Kennis gespeeld en dat was heel leuk om te doen en natuurlijk vooral de levels waren leuk om te spelen.

* * *

avatar van Tha Luz
Vond dit de beste game van de Rayman serie's he blijft gewoon leuk om telkens zo tegen elkaar te vechten enzo,ook nog eens erg kind vriendelijk zoals de meeste rayman's
3.5

avatar van Starmaster501
Dit spel is egt wel leuk. vooral met zn 2en. ik zie wel eens op hoesjes staan dat het ook met zn 4en kan. hoe dan?
ik hoop trouwens ook dat er weer ee normale rayman komt. en dan ook op de xbox en ps3

Razorwife xD

avatar van nikita_97
2,0
iedereen vind dit spel leuk maar ik vind het sucks ik dacht dat het zoals de gewone rayman ge-ing zijn maar het is niet zo leuk ik vind de ewone raymzn het leukst

avatar van wolly
het is wel een keer leuk maar het is geen topspel

avatar van JustMike
na een tijdje word het echt moeilijk.
Wel een erg leuk spel, jammer genoeg vond ik niet zo heel veel aan race.

avatar van JustMike
Starmaster501 schreef:

op de ps2, kan je volgens mij ook controllers in de gaten van de memory kaart stoppen, weet alleen niet heel zeker.

Haha nee!

Dan moet jeen Multitap kopen voor de PS2

avatar van markwiering
JohnWilliams schreef:

Als jij daadwerkelijk denkt dat Rayman 2 The Great Escape grafisch gezien het mooiste Rayman-spel is, dan ken je Rayman 3 Hoodlum Havoc nog niet! Ik adviseer je om dat eens te spelen.

avatar van markwiering
Ik vind dit een heel leuk spel. Ik vind het alleen jammer dat hij zo vaak vastloopt. Windows XP geeft steeds de melding dat RaymanM.exe naar een geheugenadres verwijst die niet kan worden gelezen door Windows... Of mijn werkgeheugen begint slecht te worden, of het apparaatje dat het werkgeheugen van mijn computer leest is niet de beste meer, of het is Windows XP of er zit een fout in RaymanM.exe. Ik vermoed dat dat laatste het geval is, want bij andere computerspellen krijg ik deze melding niet. RaymanM.exe ondersteunt Windows XP wel volgens de gebruikersaanwijzing, dus hij zou het moeten doen zonder zo vaak vast te lopen...

avatar van Mitchel
Na Rayman 2 mijn favoriete Rayman game.
Enorm vermakelijk en verslavend.

5 sterren!

avatar van wolff
Was garantie voor een leuke avond met vrienden