Redemption Reapers (2023)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5
Strategy

Ontwikkeld door Adglobe
Uitgegeven door Binary Haze

Deze strategy speelt zich jaren in de toekomst af. Overwachts komen aliens, genaamd de Morts, ter aarde en vernietigen natie na natie, waardoor de mensheid gedecimeerd achterblijft. Temidden van de wanhoop is verzet. Een sluwe bende die gespecialiseerd is in verrassingsaanvallen. Dit verzet stond ooit bekend als de Faithless Reapers en werden veracht door de mensheid, maar de mensheid had nooit gedacht dat juist deze eenheid op het punt stond de enige hoop te worden om de Mort te verslaan!

Deze staat ook nog hoog op mijn lijstje. Helaas wel iets voor later in het jaar of zo, want na Fire Emblem Engage heb ik het wel even gehad met het genre. (overigens nog niet uitgespeeld, maar in de laatste paar uur vermoed ik).

avatar van FlorisV
Sinner schreef:

Nu in de sale op Steam voor 16,50. Gisteren gekocht en aan de tand gevoeld, ik wil hem graag houden en lekker verder blijven spelen. Zal hieronder nog een eerste indruk meegeven.

avatar van FlorisV
Voorlopige recensie na 4 hoofdstukken.

Leuk tactisch spel met mooie muziek en efficiente gameplay. Wel moet je kiezen: controller of keyboard. Blijkbaar hadden de devs een broertje dood aan de muis. Vond ik zelf niet erg maar waarschuwing is wel op zijn plaats. Duidelijk primair gericht op de console.

Voor wie iets zoekt met minder verhaal maar net wat snellere progressie voor tactische opties dan Fire Emblem zit je met dit kleinere indie broertje wel goed vind ik.

Waar je karakter naar toe gericht is maakt hier niet uit. Je zet hem op aanvallen richting een doelwit indien mogelijk en gewenst (je krijgt counter attacks als je de vijand niet direct kunt doden) en dan kun je daarna verdedigen of niet verdedigen maar wel meedoen met een andere aanvaller die erbij staat.

De cutscenes zijn wat houterig: gezichten tonen weinig emotie en er zijn ook veel dialogen zonder animaties. Qua kleuren is het ook wat eentonig. De lol zit echt in het uitbuiten van je tactische mogelijkheden en het is erg lonend om je zorgvuldig opgezette acties beloond te zien met extra animaties. Ook is het qua menu'tjes en effecten gewoon goed verzorgd dus het ziet er best goed uit verder hoewel duidelijk door een kleine studio gemaakt.

Voor wie gek is op dit soort spellen, ik vond Absolute Tactics ook een toffe. Verder natuurlijk Shadow Tactics maar die is meer stealth gericht. Fae Tactics dan nog, zeer charmant maar daar liep ik vast op den duur. Baldur's Gate 3 heeft ook veel tactiek wat ook heel tof kan worden maar da's echt een RPG.

FlorisV schreef:
Voor wie gek is op dit soort spellen.

Chill. Ben ik nog steeds. Ook al is het een genre waar je intussen door de bomen het bos niet meer ziet. (ook werkelijk verzadigd.) Maar...ik denk dat ik ondanks de PC tips nog steeds voor de Switch versie ga. Of fysiek of in een Digi sales (stiekem wil ik deze games meestal fysiek hebben). Het is in ieder geval wel goed om te horen dat het degelijk speelt. Een reden dat ik het zelf nog niet heb aangeschaft. (ik ken ook werkelijk nog niemand die hem in bezit heeft - dit is er eentje die grotendeels onder de radar is doorgevlogen).

Edit: toch een goede tip. De switch shop nagekeken en hoewel ik het meestal onder de 10 per game houd stond hij ook hier voor 19.50. Ik had nog iets van 3e+ aan muntjes dus...dan maar geen fysieke versie. 16.5 is een nette prijs. (Fysiek vaak nog 40-50e).