Corpse Factory (2022)

PC / Nintendo Switch
Adventure

Ontwikkeld door River Crow
Uitgegeven door River Crow

Corpse Factory is een visual novel gedreven door suspense. Het is een psychologische thriller met volledig Engels stemacteerwerk uitgevoerd door een all-star cast. Maak deel uit van het verhaal en beïnvloed het einde van dit ijzingwekkende epos.

geplaatst:
Nou nou....vanavond uitgelezen met een 9-tal uur op te teller en dit was een bizar goede Visual Novel dat bijwijlen echt wel de randjes opzoekt van het gangbare. Het interessante aan het verhaal is dat je .voor de verandering niet eens in de schoenen van de 'goede' protagonist' staat, maar het verhaal volledig verteld wordt vanuit 'de andere kant'. En je gaandeweg ook de beweegredenen en inkijk krijgt in het hoe en waarom van de verschrikkelijke daden die er gepleegd worden' Psychologische horror eerste klas dus en iets waar menige horror-boeken en films nog wel een lesje van kunnen leren. (dit is met afstands in 2024 het best wat ik heb gelezen qua horror). Let wel - er zijn amper een 3-4 keuzen gedurende het hele verhaal (en toch zijn er 3 of 4 eindes!) maar dat ter zijde vind ik dit een van de meest macabere en best geschreven horror VN's die ik in tijden heb gelezen - waar je voor bepaalde personen zowel walging als sympathie begint te voelen. Toch een dikke 4/5.