Mario Kart 8 Deluxe: Booster Course Pass (2023)

Nintendo Switch
Racing

Ontwikkeld door Nintendo

Deze uitbreidingsset voor Mario Kart 8 Deluxe brengt 48 nieuwe circuits, met bijbehorende nieuwe cups, om elkaar en jezelf in uit te dagen. In zes sets van nieuwe en klassieke banen uit de gehele Mario Kart-serie, kun je genieten van races door echte locaties, zoals Tour London Loop en Tour New York Minute. Of keer terug naar de halfpipes en snelheidsboosts van Merry Mountain en Wii Maple Treeway.

avatar van legian
Zo, op mijn laatste vrije dag van mijn vakantie Mario Kart maar weer eens aangeslingerd. En een simpele conclusie is wel dat de nieuwe banen zeer degelijk zijn, maar het niet echt halen bij de originele banen die erin zitten.

Qua afwisseling en presentatie van de banen zit het wel goed. We doorlopen zowel oude als nieuwere locaties en ze hebben het geheel over het algemeen mooi opgepoetst voor de Switch release. Daarbij vallen vooral de Tour banen op, die zitten vol met details en leuke aankleding. Terwijl de oudere SNES/N64 banen er toch wat bekaaid vanaf komen. Die laatste zijn gelukkig wel in de minderheid, helaas ook als gevolg van dat de Tour banen in overvloed aanwezig zijn. Met minimaal 1 track per cup en in sommige gevallen zelfs 2 is wat mij betreft teveel. En dat terwijl ze nog flink kunnen putten uit hun oudere games voor banen (zoals de gamecube banen bijvoorbeeld).

Gelukkig leveren ze ook een nieuwe baan. Sky-High Sundeau. Hoewel die ondertussen ook naar Tour is gekomen begreep ik. Hij was als eerste hier te vinden. Helaas is het een van de meest saaie banen die ze toegevoegd hebben. Op eenzelfde niveau als de Mario Circuit 3 zeg maar. De bochten van die baan zijn hier ingeleverd voor enkele schansen maar dat is het ook wel. Het is een saaie loop die na enkele races enorm verveeld eigenlijk.

Over het algemeen leveren ze met de deze banen best wel weer wat plezier op. Hoewel het gebrek aan creativiteit ondertussen wel merkbaar is. Hopelijk weten ze daar met de komende 3 waves nog wat verandering in aan te brengen. Maar ik verwacht eigenlijk meer van hetzelfde. En dan wordt het toch wachten op een nieuwe Mario Kart voor de creativiteit. Gelukkig hebben we tot die tijd enorm veel banen om ons mee te vermaken.

Na nieuwe karakters en veel nieuwe nostalgische banen ben ik weer om, het voelt weer als een nieuw spel. En ik vind het weer leuk om Mario Kart 8 na 180 uur spelen weer dagelijks te spelen. Ik kan het niet anders zeggen nieuw en meer is in dit geval weer ontzettend fijn.

Ook even een totaalcijfer en een review:

Ergens ben ik teleurgesteld dat Nintendo een beetje voor de makkelijke weg heeft gekozen soms met de 48 banen, door veel Tour-banen te kiezen en bijvoorbeeld nauwelijks iets uit het GameCube-tijdperk. Maar aan de andere kant, voor 25 Euro heb je 48 banen en een aantal nieuwe personages erbij én heb je twee jaar lang weer een reden gehad om weer Mario Kart te spelen. Want heel eerlijk, de game lag stof te happen in de kast. En nu had je geregeld weer een prettige avond met alle content.

En toegeven, niet elke baan is even goed gemaakt. Zeker de Tourbanen zijn vaak lui, met lege levels en snelle rondjes die veel op elkaar lijken. Maar er zitten ook een stel verrassend gave banen in dit Boosterpack waardoor ik er behoorlijk veel plezier mee heb gehad. Je hebt nu toch wel de ultieme Mario Kart game, met vrijwel een oneindig aantal banen. Toch merk je wel dat de Switch grafisch echt oud geworden is. Ik ben toe aan Mario Kart 9 met echte vernieuwing en sowieso een grote grafische boost. Maar dat is zorg voor later.

Deze aanvulling is gewoon tof. En ook gewoon nogmaals het bewijs dat Mario Kart veruit de beste kart-franchise is en blijft. Ik heb recent nog Disney Speedstorm gespeeld, dat mag niet eens de veters van deze game strikken.